Din handlekurv er nå tom!
Julekake
|
t viser seg av over halvparten av oss ønsker seg spiselige julegaver i år. Dette er kanskje gaven til grandtante i år? Gaven kan fint fryses!
JULEKAKE Melk 4 dl Slik gjør du: Ovnstemperatur: 175 grader Steketid: 45-50 minutter. |
Målfrid Høgstavoll
Kan man lage dobbel porsjon og så steke i to høyder på varmluft? Litt lavere temp i tilfelle?
Konditor-Elin
Hei Målfrid – det går an å prøve, kommer litt an på hvor god ovnen din er. Ikke gå ned på temperaturen, med julekake i to høyder vil ovnen din trolig jobbe for å holde jevn temperatur. Skulle du se at kaken blir mørke – skru heller ned.
Frode Meskau
Kjempegod kake. Har bakt den mange ganger siden du la den ut. Men hvordan er det mulig å lage den med bare 5-600g mel?? Skrivefeil?
Konditor-Elin
Hei Frode. Jeg har bakt denne mange ganger den siste uka, og jeg tror du har rett. Det skal mer mel i. Selv tilsetter jeg mer mel på skjønn slik at konsistensen blir bra. Skal ta en dobbelsjekk, veie og rette det opp. Takk for at du sa i fra!
Julekakebaker-Elin
Jeg satte sporenstreks i gang med å bake julekake, og nå har jeg veid melet, rettet opp i oppskriften og håper med det at enda flere vil lykkes! Takk igjen Frode 🙂
Mette Celius
Du hadde meg helt til sukaten… blæh! ;D
Konditor-Elin
Sukat er undervurdert! Men bytt den gjerne ut med tørket tranebær. Veldig godt 🙂
Alison
Kjenner du hvor man kan kjøpe god sukat ? Store biter som man får i Italia ?
Konditor-Elin
Dessverre – syntes det er vanskelig nok å finne i Norge..
Hege Karlsen
Sjekk hos Carl Heftye på Karl Johan (Kirkeristen) i Oslo, de har utrolig mye forskjellig. De har ikke nettside, men har egen side på Facebook https://www.facebook.com/CarlHeftye
Astrid
Hei er det mulig å steke den i brødform, istedenfor å ha den rund?
Konditor-Elin
Sjølsagt!
Ingrid
Hei.
Litt blond her jeg står å baker. Skal egget i oppskriften i deigen, eller kun brukes til pensling?
Konditor-Elin
I deigen – men det er ingen krise om du skulle glemme det…
Rikke Ellstrøm
😂😂🙈oisann… jeg har bakt julekaka nå flere ganger. Bare brukt egg til pensling. Men den ble veldig god uten egg i…. 😊👍
Ida Lampe
Har bakt julekaken mange ganger, senest i dag. Hvorfor ikke skrive to egg i oppskriften?
Senest i dag bakte jeg, uten egg i deigen.
Elin Krem.no
Skjønner ikke spørsmålet? Det står ett egg i oppskriften, men det går fint å sløyfe.
B
Hei! Går det an å forme den som fletteloff?
Jeg er helt hekta på fletter…eller det kan påvirke smak og saftighet?
Elin Krem.no
Det må du gjerne. Har ingen ting å si.