Julescones

Julescones

Bilde

Lune scones med smak av jul

I julen spises det mye mat og ikke alltid er sulten like stor, men allikevel, man blir fysen på noe godt. Da kan det passe med noen lune scones.
Disse tradisjonsrike britiske små bakverkene passer like godt til frokost og lunsj som til kvelds, eller kanskje aller helst litt utpå ettermiddagen, rundt «tea time».  Siden det er juletid har jeg blandet inn noen tørkede tranebær og puttet to forskjellige slag saftige, store rosiner i deigen (lyse sultaniner og store blå rosiner). Fiken, sukat, aspikat eller annen tørket frukt passer også. Scones spises med syltetøy og godt smør, eller på britisk vis, med clotted cream (litt for komplisert for meg ;))

Vil du heller lage grove scones?

Julescones
365 g hvetemel
23 g bakepulver
75 g smør
170 g melk
1 egg
45 g sukker
100 g tørket frukt (fiken, sultaniner, rosiner, tranebær, sukat, aprikos, aspikat)

Slik gjør du:
1. Bland hvetemel, bakepulver og sukker med smør. Smuldre det sammen med fingrene (eller bruk en bakemaskin) slik at du får en jevn blanding uten klumper.
2. Bland egget med melken og hell i den tørre blandingen mens du rører hele tiden.
3. Ta deigen ut på benken og kna den litt sammen. Tilsett tørket frukt dersom du ønsker det. Jeg brukte store mørke rosiner, lyse sultanas og tranebær. Dekk til deigen og la den hvile ca. 10 minutter før du kjevler den ut.
4. Kjevle ut deigen ca.4-5 cm tykk og stikk ut rundinger, eller rull den flat og skjær ut stykker. La hvile en time før de settes ovnen. Stekes på 220 grader i 10-12 minutter.

Bilde

Be the first to write a review
16 Kommentarer
  • Lene
    Svar
    Skrevet på06:31, 22. desember 2014

    Disse skal jeg garantert prøve til jul ! 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på12:38, 26. desember 2014

      Håper de falt i smak Lene 🙂

  • Karina
    Svar
    Skrevet på19:05, 12. desember 2016

    Hei Elin:) Kan disse lages nå og fryses til jul? Evt hvordan tine de for best resultet?
    Elsker bloggen din <3
    Mvh Karina

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på19:13, 12. desember 2016

      Takk for fine ord! Ja, Karina, de kan du godt lage og fryse. Tines på ca. 100-150 grader i 10-15 minutter (eller til de er gjennomvarme).

  • Emeline Kihle
    Svar
    Skrevet på11:48, 16. desember 2017

    Hei 🙂 Disse så utrolig gode ut, og jeg har tenkt å prøve å lage dem, men lurer på noen ting 🙂 Hvor mange scones ca får du ut av denne oppskriften og kan man erstatte noe av melken med vann? og evt smøret med melk? hvor mye melk skal man da evt ha hvis man velger å bytte ut smørret med melk? på forhånd takk 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på16:35, 16. desember 2017

      Hei! Du får mellom 15 og 20 stk (kommer an på størrelse). Ja, du kan bytte ut melk med vann, men ikke bytte ut smøret med melk.

    • Marianne
      Svar
      Skrevet på00:07, 15. november 2022

      Hei har en scones oppskrift med surmelk og bakepulver. Hva mener du om hvilken melk som brukes ?

      • Elin Krem.no
        Svar
        Skrevet på07:49, 16. november 2022

        Har ingen mening om det – surmelk er fint – søtmelk er fint.

  • Wenche Sandberg
    Svar
    Skrevet på11:48, 9. desember 2019

    Har du gode tips til clotted cream? Er det kun det øverste laget som skal brukes?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på13:10, 9. desember 2019

      Har ikke peiling på clotted cream, dessverre…

  • Åse Kongrød
    Svar
    Skrevet på18:59, 9. desember 2019

    Hvor mange ta er 23 gram bakepulver? De så veldig gode ut, må prøves🤩

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på14:34, 10. desember 2019

      ca. 4.5 ts

  • Ingrid Kristiansen
    Svar
    Skrevet på08:41, 10. desember 2019

    Disse så fantastisk gode ut. Kan disse lages med glutenfritt mel?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på14:34, 10. desember 2019

      Har ikke prøvd, men burde gå fint!

  • Mona Nesheim
    Svar
    Skrevet på19:13, 15. november 2020

    Hei – går det ann å lage scones deigen på kvelden og steke de på morgningen?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på10:11, 16. november 2020

      Det går, men jeg tror ikke jeg vil anbefale det. Det er fordi effekten til bakepulveret blir borte av å stå så lenge.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Maiboller 2024

Maimåned er rett rundt hjørnet og jeg har...

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...