Din handlekurv er nå tom!
Julescones
Lune scones med smak av jul
365 g hvetemel
23 g bakepulver
75 g smør
170 g melk
1 egg
45 g sukker
100 g tørket frukt (fiken, sultaniner, rosiner, tranebær, sukat, aprikos, aspikat)
Slik gjør du:
1. Bland hvetemel, bakepulver og sukker med smør. Smuldre det sammen med fingrene (eller bruk en bakemaskin) slik at du får en jevn blanding uten klumper.
2. Bland egget med melken og hell i den tørre blandingen mens du rører hele tiden.
3. Ta deigen ut på benken og kna den litt sammen. Tilsett tørket frukt dersom du ønsker det. Jeg brukte store mørke rosiner, lyse sultanas og tranebær. Dekk til deigen og la den hvile ca. 10 minutter før du kjevler den ut.
4. Kjevle ut deigen ca.4-5 cm tykk og stikk ut rundinger, eller rull den flat og skjær ut stykker. La hvile en time før de settes ovnen. Stekes på 220 grader i 10-12 minutter.
|
|
Lene
Disse skal jeg garantert prøve til jul ! 🙂
Konditor-Elin
Håper de falt i smak Lene 🙂
Karina
Hei Elin:) Kan disse lages nå og fryses til jul? Evt hvordan tine de for best resultet?
Elsker bloggen din <3
Mvh Karina
Konditor-Elin
Takk for fine ord! Ja, Karina, de kan du godt lage og fryse. Tines på ca. 100-150 grader i 10-15 minutter (eller til de er gjennomvarme).
Emeline Kihle
Hei 🙂 Disse så utrolig gode ut, og jeg har tenkt å prøve å lage dem, men lurer på noen ting 🙂 Hvor mange scones ca får du ut av denne oppskriften og kan man erstatte noe av melken med vann? og evt smøret med melk? hvor mye melk skal man da evt ha hvis man velger å bytte ut smørret med melk? på forhånd takk 🙂
Konditor-Elin
Hei! Du får mellom 15 og 20 stk (kommer an på størrelse). Ja, du kan bytte ut melk med vann, men ikke bytte ut smøret med melk.
Marianne
Hei har en scones oppskrift med surmelk og bakepulver. Hva mener du om hvilken melk som brukes ?
Elin Krem.no
Har ingen mening om det – surmelk er fint – søtmelk er fint.
Wenche Sandberg
Har du gode tips til clotted cream? Er det kun det øverste laget som skal brukes?
Elin Krem.no
Har ikke peiling på clotted cream, dessverre…
Åse Kongrød
Hvor mange ta er 23 gram bakepulver? De så veldig gode ut, må prøves🤩
Elin Krem.no
ca. 4.5 ts
Ingrid Kristiansen
Disse så fantastisk gode ut. Kan disse lages med glutenfritt mel?
Elin Krem.no
Har ikke prøvd, men burde gå fint!
Mona Nesheim
Hei – går det ann å lage scones deigen på kvelden og steke de på morgningen?
Elin Krem.no
Det går, men jeg tror ikke jeg vil anbefale det. Det er fordi effekten til bakepulveret blir borte av å stå så lenge.