Din handlekurv er nå tom!
Julete gjærbakst
Grunnoppskrift gjærdeig
550 g hvetemel (ca.10 dl) 100 g sukker (1,1 dl) 1/2 ts kardemomme 100 g smør 3 1/2 dl melk 50 g gjær 1 egg Slik gjør du: Settes inn i ovnen på 220 grader i 10-15 min. (Boller, kanelsnurrer, Lussekatter) Mine julete figurer er laget etter fri fantasi, og ikke alt blir like flott etter heving og steking. Jeg har brukt en trinse (pizzahjul) til å skjære ut grunnformene. En huskeregel er å kjevle tynt, klemme alt godt på plass (bruk gjerne bitte litt vann når du skal feste – så faller det ikke fra hverandre under steking). Min nisse fikk en morsom bart etter en tur i ovnen, men godt smaker det allikevel. Har brukt noen sjokoladeknapper til øyne her (veldig små) og rullet ting i perlesukker. Husk å steke det som er tynt og lite sammen, og det som er litt større, som trenger litt lengre tid sammen. |
Når du ikke orker en eneste pepperkake til…
|