Din handlekurv er nå tom!
Kanelsnurrer med eple
Lun gjærbakst med eple, kanel og kremostglasur
Her har jeg brukt en oppskrift som ikke er så stor. Det blir ca. 15 snurrer. Perfekt til en liten langpanne eller en rund form ca. 30 cm. Fremgangsmåten er også litt annerledes enn før: deigen skal bare hvile ca. 20 minutter før du kjevler den ut. Den trenger ikke mer. Så skal den heve i ca. 45 minutter. Dette kommer selvfølgelig an på temperaturen på deigen (jeg bruker alltid kald væske) Noen ganger går det saktere, noen ganger raskere.
Stek på nest nederste rille (225 grader) – bruk varmluft. Det er fordi jeg ønsker å fjerne så mye væske fra fyllet som mulig. Har du pizzafunksjon – sett den på.
Så velger du selv om du vil ha melisglasur eller kremost-glasur. Jeg hadde en rest stående fra en gulrotkake jeg lagde i helgen – derfor er jeg usikker på hvor mye som går. Selv er jeg ikke begeistret for tykt lag med denne glasuren, mens andre smører tykt på. Du bestemmer. Blir det for lite – lag dobbel porsjon glasur.
15 g gjær
1.5 dl melk
300 g hvetemel
1/2 dl sukker (ca. 45 g)
1.5 ts kardemomme
1 egg
50 g smør
Fyll:
To faste epler kuttet i terninger (tips! Fyll en bolle med vann og tilsett litt sitronsaft – ha eplebitene i – da blir de ikke brune)
80 g brunt sukker
25 g smør
4 g kanel (litt under 1 ss)
Kutt eplene i biter. Ha brunt sukker, smør og kanel i en kjele. Rør til alt er smeltet sammen. Tilsett eplebitene og la de bli møre (2-3 minutter). Avkjøl.
Glasur:
25 g smør og
25 g nøytral kremost (eks. philadelphia)
50 g melis
1 ss sitronsaft
1 ts vaniljesukker
Rør sammen alle ingrediensene. Smør på bollekaken når den er nesten avkjølt.
Har du lest mine beste tips og triks på hvordan du skal lykkes med søt gjærdeig?
Slik gjør du:
1. Ha alt i bakebollen bortsett fra smøret. Elt i ca. 10 minutter. Kutt smøret i terninger og tilsett. Elt 5-6 minutter videre.
2. La deigen hvile ca. 20 minutter.
3. Kjevle deigen til et rektangel.
4. Ha epleblandingen utover deigen. Rull sammen. Fukt nederste del av deigen med vann.
5. Del deigen i 5-7 cm store biter. Plasser i en form (langpanne eller paiform) kledd med bakepapir. (Min runde form er ca. 28 cm)
6. Sett deigen til heving over en kum med varmt vann ca. tre kvarter.
7. Stek på 225 grader, nest nederste rille – varmluft (eller over/ undervarme om du ikke har varmlift). Bruk pizzafunksjon om du har. 8. Stek i ca. 10 minutter til bollekaken er gyllen på toppen.
9. Avkjøl noe før du smører på enten melisglasur eller en kremostglasur.
|
|
Lana
Hei. 15 gr gjær – fersk gjær eller tørr ?
Konditor-Elin
Fersk!
Wenche Tegdal
Kan den « halvstekes»? Slik at den kan få finishen når gjestene får kaffen? Kan jeg sløyfe egget?
Takknemlig for svar😊
Elin Krem.no
Det er bare å sløyfe egget, bruk heller 1/2 dl vann. Halvsteking funker dårlig, det blir deigete. Stek derfor helt ferdig, putt gjerne i fryseren og ta opp en time før gjestene kommer. La tine på benken. Lunes i ovnen på 120 grader varmluft i 5-7 minutter, eller til de er helt lune tvers gjennom.
Irene
Hva kan smør, sukker og kanelmarinaden brukes til senere?
Elin Krem.no
Tja, det kan den sikkert. Jeg har ikke akkurat funnet ut hva den kan brukes til, gode forslag mottas med takk.