Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Karamellkake

Etter mye mas (haha) har jeg bakt min versjon av Karamellkake – en klassiker mange sikkert kjenner til. Jeg ønsket ikke å kopiere noen spesifikk oppskrift og valgte derfor å lage min egen. Har selv aldri smakt karamellkake, men ble i grunn fornøyd med resultatet. Smakte veldig godt!

Tenkte at den burde være saftig og ha hint av karamell, både i bunn og i glasur. For å få til det bruker jeg mye brunt sukker i bunnen. Brunt sukker er vanlig sukker tilsatt rørsirup – en mørk melasseaktig masse som smaker skarpere og dypere – av karamell. Jeg bruker brunt sukker i alt av formkaker med eple, krydderkake eller i fyllet til gjærbakst.

Glasuren er veldig søt, men passer fint på kaka, som ble til en saftig, god formkake-aktig kake. Jeg har med vilje ikke laget den for lett. Hvis du syntes kaka er litt for kompakt kan du redusere på fettmengde og gjerne vende inn det tørre med en slikkepott fremfor å bruke en håndmikser. Da vil du bevare mer av den innpiskede luften.

Det er opp til deg hvor mye kaffesmak du vil ha i glasuren, men for meg smakte det perfekt med litt ekstra kaffesmak i form av litt espressopulver.

Som nevnt, jeg har aldri smakt karamellkake, så hvis du vil bake den og si hva du syntes om min variant hadde det vært fint. Legg gjerne igjen en kommentar 🙂


Karamellkake (30 x 40 cm langpanne)
5 egg
200 g brunt sukker (farinsukker)
175 g vanlig sukker
250 g smør/ margarin/ flytende eller smeltet
350 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl melk/ vann
1/2 dl karamellsaus (ferdig på flaske)

Glasur:
400 g melis
75 g smør/ margarin
3-4 ss kaffe (eller kokende vann)
1/2 dl karamellsaus
2 ts vaniljesukker
1/2 ts espresso instant kaffepulver (valgfritt)

Slik gjør du:
1. Start med å piske eggedosis av egg og sukker. Pisk så lenge at det blir tykk konsistens. 
2. Vei opp smør/margarin. Smelt i mikroovn eller over vannbad. 
3. Hell blandingen i eggedosisen og rør sammen (bland sammen men ikke rør for mye/ for lenge)
4. Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker. Ikke rør for mye eller for hardt.
5. Til slutt, rør inn 1 dl melk og 1/2 dl karamellsaus.
6. Hell kakerøra i en langpanne kledd med bakepapir (ca. 30 x 40 cm).
7. Stek på 180-200 grader, over/undervarme eller varmluft, midt i ovnen. Steketid ca. 15-20 minutter. (Bruker du varmluft går det raskere enn om du bruker over/undervarme).
8. Avkjøl noe før du tar kaken ut av forma og avkjøler på rist. 
9. Glasur: Smelt smør sammen med kaffe og karamellsaus. Helles i melis, vaniljesukker og espressopulver. Rør til du har en glatt masse.
9. Hell glasuren på kaka. 
10. Skjær i passe store stykker og spis! Kaka kan fint fryses og er holdbar i flere dager i romtemperatur. 


Vei opp brunt og hvitt sukker i en bolle. Det tørre i en annen. Smør/margarin smeltes. Du kan også bruke flytende margarin/smør.
Pisk eggedosis.
Sikt inn det tørre. Tilsett 1/2 dl karamellsaus og 1 dl væske
Fordel massen i en 30 x 40 cm form kledd med bakepapir i bunnen.
Stekes midt i ovnen på 180-200 grader. 15-20 minutter.
Min kake ble perfekt stekt. Ovnen funker best på varmluft og jeg stekte på 190 grader i litt under 20 min.
Glasuren på!
Drar slikkepotten at og fram for å lage litt mønster.
Værsågod! Høgg inn! Kaka kan fryses.
5 based on 4 reviews
14 Comments
  • Silje Andreassen
    Svar
    Posted at 20:22, 19. oktober 2022

    Ei kjempegod og lettvint langpanne! Jeg stekte min akkurat for lenge, så bunnen ble etter min smak hakket for tørr. Uansett – god smak, lettvint og en nydelig glasur! Kan anbefale denne:-)

  • Keth Helen Halvorsen
    Svar
    Posted at 00:36, 20. oktober 2022

    Rålekker kake👍😍😁Nam bam😋😋

  • Marit Langvatn Storvik
    Svar
    Posted at 17:41, 20. oktober 2022

    Prøvd denne i dag. Kjempegod kake 🙂

  • Brita Laugaland
    Svar
    Posted at 11:27, 4. november 2022

    Søt og kjempegod🌼

  • Hilde Nornes
    Svar
    Posted at 14:56, 8. november 2022

    Like enkel som en posekake, men 100 ganger bedre. Blir helt klart en ny favoritt her😊

  • Britt Samuelshaug
    Svar
    Posted at 18:27, 9. november 2022

    Kaka ble kjempe god,men glasuren ble så tørr. Ikke blank som din ser ut på bilde. Hva gjorde jeg feil

  • Karianne
    Svar
    Posted at 21:59, 11. juni 2023

    Har lagd denne en gang og tør nesten ikke lage den mer -er så god at jeg spiser ALTFOR mye!

  • Posted at 18:57, 11. oktober 2023

    Hei Elin, digger denne kaka, men den blir litt lav… Jeg vet det er sånn oppskriften er, men går det greit å doble oppskriften for å få en høyere kake..? Noe jeg bør ta hensyn til?:)

  • Gunhild Fløttum
    Svar
    Posted at 23:02, 3. april 2024

    Gleder meg til å prøve denne!😊 Men tror jeg må lage stooor kake! Har du noen triks/formel for å gange den opp til å bli til stor langpanne?

  • Bjørg Nordli
    Svar
    Posted at 22:56, 10. juni 2024

    Hei, kan du si hvilken type karamellsaus som.er brukt? Er det den tradisjonelle, litt tyntflytende, eller mer flytende karamell?
    Kaken ser veldig god ut! 😋

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...