Din handlekurv er nå tom!
Karamellpopcorn
Lekende lett å lage, med få ingredienser
Det er likevel et par kritiske punkter. For det første: ikke rør i sukkeret mens du venter på at det skal få den perfekte karamellfargen. Rører du i sukkeret mens det koker kan massen lett sukre seg. Så var det den perfekte karamellfargen. Ikke lett, for når sukkeret først begynner å ta farge, da går det fort (særlig om du bruker sterk varme). Karamellfargen skal være nøttefarget når den er ferdig, men sukkeret fortsetter å karamellisere også etter at du har dratt kjelen av plata, så dra den av akkurat før du mener karamellfarge er der.
ca. 100 g popcorn
1 ss smør + 1 ss nøytral olje
salt
Karamell:
1 dl vann
200 g sukker
1 ss smør
Slik gjør du:
1. Lag popcorn, hell det i en bolle og ha på salt.
2. Vei opp sukker og vann i en kjele. Sett kjelen på middels varme.
3. Kok sukkeret uten å røre i det (rører du vil det raskere krystallisere seg).
4. Når sukkeret har en fin karamellfarge, dra kjelen av plata og tilsett smør. Det vil frese.
5. Rør til du har en glatt, fin masse.
6. Hell karamellen over popkornet og rør godt. Hell popkornet ut på en plate. Fordel det utover og brekk opp i biter.
7. Oppbevart i en tett boks vil dette holde seg lenge, i flere uker.
Ann C.
Nam,nam, dette vil jeg lage!
Hvordan tror du det vil bli å tilsette konditorfarge til karamellen, for å få blodig popcorn til Halloween? Vil konditorfargen tåle den høye varmen?
Elin Krem.no
Kjør på. men, den vil kanskje bli litt mørk..