Karamellpopcorn

Karamellpopcorn

Picture

Lekende lett å lage, med få ingredienser

Det kommer til å ringe på døra di i kveld, og her er noe du kan gi knask eller knep-ungene
Det er første gang jeg lager karamellpopcorn, og jada, det var lekende lett. Det finnes en hel haug med oppskrifter på karamellpopcorn der ute på verdensveven men jeg ville lage dette så enkelt som mulig. Som tenkt, så gjort.

Det er likevel et par kritiske punkter. For det første: ikke rør i sukkeret mens du venter på at det skal få den perfekte karamellfargen. Rører du i sukkeret mens det koker kan massen lett sukre seg. Så var det den perfekte karamellfargen. Ikke lett, for når sukkeret først begynner å ta farge, da går det fort (særlig om du bruker sterk varme). Karamellfargen skal være nøttefarget når den er ferdig, men sukkeret fortsetter å karamellisere også etter at du har dratt kjelen av plata, så dra den av akkurat før du mener karamellfarge er der.

Karamellpopcorn
ca. 100 g popcorn
1 ss smør + 1 ss nøytral olje
salt

Karamell:
1 dl vann
200 g sukker
1 ss smør

Slik gjør du:
1. Lag popcorn, hell det i en bolle og ha på salt.
2. Vei opp sukker og vann i en kjele. Sett kjelen på middels varme.
3. Kok sukkeret uten å røre i det (rører du vil det raskere krystallisere seg).
4. Når sukkeret har en fin karamellfarge, dra kjelen av plata og tilsett smør. Det vil frese.
5. Rør til du har en glatt, fin masse.
6. Hell karamellen over popkornet og rør godt. Hell popkornet ut på en plate. Fordel det utover og brekk opp i biter.
7. Oppbevart i en tett boks vil dette holde seg lenge, i flere uker.

Picture

Picture

Hell vannet over sukkeret slik at det dekker alt sukkeret. Ha klart en god ss med smør. Sett kjelen på plata og kok karamell. NB: Ikke rør i sukkeret før du skal ha i smøret.
Picture

Picture

Når sukkeret har fått en fin karamellfarge, rør inn smøret. Det vil frese og boble men roer seg raskt. Hell over popcornet. Rør hele tiden så ikke karamellen legger seg i bunnen.
Picture

Helles ut på en bakeplate. Del popcornet opp i mindre klaser.
Picture

Pakk i små poser eller i en tett boks. Holdbart i flere uker dersom det ikke utsettes for fukt.
Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Ann C.
    Svar
    Skrevet på11:31, 20. oktober 2021

    Nam,nam, dette vil jeg lage!
    Hvordan tror du det vil bli å tilsette konditorfarge til karamellen, for å få blodig popcorn til Halloween? Vil konditorfargen tåle den høye varmen?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på15:16, 21. oktober 2021

      Kjør på. men, den vil kanskje bli litt mørk..

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...