Din handlekurv er nå tom!
Kjettingkringle med eplefyll
Gjærbakst med eple, kanel og sukker
Om du ikke lager akkurat dette mønsteret, lag heller to små kringler enn en stor tykk. Ofte blir slike tykke kringler med fyll rå i midten og tørre ytterst fordi de er vanskelig å gjennomsteke. Denne er gjort enkel å gjennomsteke. Det tar 15-20 minutter.
Skal jeg dra fram et kritisk punkt må det være skjøtene når ringene skal settes sammen. Klem de GODT sammen. Om de sklir litt i fra hverandre.
I fjor lagde jeg en enkel kringle med eplefyll du kan se her
300 g hvetemel
2 dl melk
12 g gjær
30 g sukker
1/2 ts kardemomme
50 g smør
Fyll:
1-2 epler skåret i fine små biter.
50 g brunt sukker
1-2 ts kanel
50 g mykt smør
Skrell og hakk eplet i fine biter. Rør sammen kanel, sukker og smør til en jevn blanding.
Slik gjør du:
1. Ha alt det tørre + kald eller romtemperer t væske i bakebollen og elt t i ca. 10 minutter. Tilsett smøret i terninger og elt i 10 minutter til.
2. La deigen hvile ca. 20 minutter.
3. Kjevle deigen ut til et rektangel. Deigen skal være ca. 70 cm x 25 cm. Smør på smør, kanel og sukker.
4. Del den opp i stykker på 10 cm.
5. Legg på eplebiter på hvert deigstykke. Rull sammen.
6. Hekte pølsene sammen i hverandre omtrent som du lager en julelenke. Klem endene GODT sammen.
7. La kringlekransen helve ca. 1 – 1.5 timer.
8. Stek litt ned i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter.
|
|