Din handlekurv er nå tom!
Kokosreder
Jula varer helt til påske
Påske er rett rundt svingen, derfor har jeg surfet på nettet (i mangel på egne ideer) etter noe morsomt og godt jeg kan dele med dere, kjære følgere. Og da fant jeg disse søte små redene, laget av kokosmakroner. Hurra! Kokosmakroner! Redene har jeg laget i mini-muffinsformer. Har du ikke sånne former kan du lage dem rett på et bakebrett også (se bilde under).
Mine småreder er fylt med litt smeltet sjokolade og fylt med dekorative sjokoladeegg og m-sjokolade. Har du ideer til andre måter å fylle dem, del gjerne med flere i kommentarfeltet.
De kan bli litt i hardeste laget etter at de er stekt og fylt. Putt dem gjerne i fryseren eller i en tett pose (eller boks) med en liten brødskalk, så får de mykheten igjen.
Kokosreder (halv porsjon kokosmakroner)
2 eggehviter
1 dl sukker
ca. 125 g kokosmasse
Bruk en tykkbunnet kjele (om du har). Ha alt i kjelen og rør godt over sterk varme. Det skal ikke brenne seg i bunnen!
Når massen er «blank» og har fått en seig konsistens dras den av platen. Smør muffinsformene godt og klem ut små reder. Stekes på 190 grader til de er gylne ca. 5-10 minutter.
Til pynt:
1 plate sjokolade
Noen biter hvit sjokolade
M-sjokolade
Påskeeggsjokolade
Del sjokoladeplaten i biter og smelt den over vannbad eller i mikroovn. Fyll redene med smeltet sjokolade og legg i påske-egg-pynt.
|
|
|
|
bente gaden
Kan man bruke sandkakeformer?
Konditor-Elin
Ja! Går så fint så, bare husk å smøre dem godt.