Din handlekurv er nå tom!
Krembollekake
Søndag er det fastelavn OG morsdag! Av den grunn lagde jeg en morsdagskake av krembolla. Dette er enkle saker, trikset er å dele bollelokket i passe store biter, sånn at kaka blir lett å dele opp. Jeg delte det i åtte, men det ble kanskje litt store biter? Du bestemmer!
Vil du heller lage vanlige fastelavsnboller?
Jeg lagde denne ene kaka av en bolledeig-rest. Hvis du vil lage krembollekaker av hele deigen du får oppskrift på under her, får du 3 stykker.
Fikk du lyst på svenske fastelavnsboller med mandelfyll- Semlor?
Vil du heller lage én kake slik som jeg har gjort, kan du lage for eksempel kanelboller, rosinboller eller skolebrød av resten av deigen.
Om du kjøper ferdig vaniljekrem eller lager er opp til deg, men lager du selv klarer du deg med en halv porsjon av min vaniljekrem dersom du velger å lage én kake. Siden en halv porsjon vaniljekrem er såpass lite går det fint å røre alt sammen i kjelen.
Bollekake (du får 3 stk av denne deigen)
500 g hvetemel
1 dl sukker
20 g gjær (eller 4,8 gram (2 ts) tørrgjær)
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg eller 60 g væske
en liten klype salt
Fyll til EN kake:
3 dl kremfløte
2-3 ss sukker
Syltetøy etter ønske
ca. 300- 350 g vaniljekrem
Melis til å drysse på toppen
Slik gjør du:
1. Vei og mål opp alt det tørre i en bakemaskin, tilsett melk (romtemperatur eller kald) og deretter egg, smuldre gjær i bollen. Sett i eltekroken og start maskinen. Bland sammen til en deig.
2. Sett opp farten på maskinen og elt deigen godt. Virker deigen for fast, juster
med væske.
3. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 7–10 minutter.
4. Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i ca. 5-10 minutter.
5. For å vite om deigen er ferdig eltet, ta glutentesten: Dra deig mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne, er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
6. Sett deigen til heving på benken. Pakk bakebollen inn i en pose eller legg et klede over bollen.
7. Når deigen har hvilt en time, del deigen i tre. Vekt ca. 330 g per emne.
8. Trill deigemnene til en kuler og kjevle ut på plate (en kake per plate). Diameter ca. 23-25 cm.
9. Etterhev i ca tre kvarter til 1 time. Fukt deigen med litt vann før steking.
10. Stek på 220 grader midt i ovnen, varmluft. Min stekte ferdig på 7 minutter.
11. Avkjøl. Del den flate bolla i to deler. Stryk på syltetøy etter ønske, deretter et lag vaniljekrem.
12. Til slutt legges et lag kremfløte på. Del lokket i 8 biter eller mer og legg på toppen. Oppbevares kjølig.
13. Sikt over litt melis og server.
.
Siv Johannessen
Hei🥰 Takk for gøy oppskrift! Sliter litt med punkt 7 og de 3 delene.😊 Skal disse bakes sammen til én i punkt 8?
Mvh Siv-Randi
Elin Krem.no
Nei, de skal jo være i tre deler (dersom du ønsker 3 bollekaker). Jeg har skrevet det om, håper det er mer forståelig!