Din handlekurv er nå tom!
Krumkaker
Egentlig skulle jeg lage disse som krumkaker, men så manglet jeg den dingsen man trenger for å lage den kremmerhusformen. Tok en smultring-steke-pinne og rullet dem sammen . Har du ikke sånn pinne kan du for eksempel teipe sammen et kobbel av grillpinner? Om noen har andre forslag – fyr løs i kommentarfeltet. Det går også fint å lage små desserter av krumkakene ved å legge dem over en kopp, slik at de stivner og blir til små skåler. Kan fylles med for eksempel multekrem.
Oppskriften har jeg fått av min svigermor og er opprinnelig med vikingmelk. Vikingmelk er kondensert melk uten til satt sukker og ikke i produksjon lenger. Jeg er klar over at noen har startet å produsere den og vil du heller bruke usøtet kondensert melk (det som tilsvarer vikingmelk) kan du tilsette 100 g sukker mer.
I min oppskrift har jeg brukt søtet kondensert melk og heller redusert sukkermengden i den opprinnelige oppskriften. Funka fjell!
Min røre ble stående både to og tre dager før jeg fikk stekt opp alt sammen, og det går helt fint bare du tilsetter vann i røra. Den trenger å bli mer flytende etter å ha stått en stund. Til sammen tilsatte jeg ca. en halv dl vann per dag. Det gikk helt fint, bruk gjerne mer om du må.
Jeg brukte litt tid på å få dreisen på stekingen. Jeg skylder på dårlig jern, men husk at du må rulle den flate kaken rett på pinnen, mens den er i jernet. Ja, du kommer til å brenne deg på fingrene, men såpass må man tåle..
Krumkaker (30-40 stk)
3 egg
150 gram sukker
125 g smør
125 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
200 g søtet kondensert melk (1/2 boks)
2-4 ss vann
Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
2. Smelt smøret og hell i.
3. Tilsett kondensert melk.
4. Sikt inn det tørre. Rør til du har en glatt røre.
5. Juster konsistensen med vann.
Mari Helmer
Kjempegode, og etter å ha stekt 15-20 stk skjønte jeg at man ikke skal fylle hele jernet, bare den med fint mønster😅 greit å dobbke oppskrift, så har man til seg selv og alle man vet elsker krumkaker❤
Elin Krem.no
Så hyggelig å høre!
Lene bye Lorentzen
Ble veldig fornøyd. Tynne, søte og sprø. Skulle laga dobbel porsjon. 😀
Line Forkner
Bakte de idag. Endelig lykkes det meg å finne en oppskrift som ble perfekt på første forsøk❤ Nå må jeg bare øve litt med å få de pene når jeg snurrer de på den pinnen
Elisabeth Glesnes
Kan man erstatte kondisertmelk med noe?
Elin Krem.no
Det har jeg ingen erfaring med, innkokt melk vet jeg ikke hva du kan erstatte med, dessverre.
Ingunn
Har du tips til hva slags mel jeg kan bruke for å få disse glutenfri? Vil vanlig fin mix fra f.eks møllerens fungere?
Elin Krem.no
Har dessverre ikke peiling. Jeg bruker stort sett bare semper fin mix, men har ikke testet dette på krumkaker.
Christine S
Lagde denne oppskriften ifjor, og de ble perfekte. I år satt de fast i kromkakejernet… hva gjør jeg feil?
Elin Krem.no
Jeg aner ikke, det er flere som sier det skjer. Har ingen god forklaring, men kanskje det er litt for mye sukker i røra? Bare en teori..
Christine S
Forslag til hva man kan bruke resten av den kondenserte melken til?
Elin Krem.no
Tja, kanskje en liten porsjon fudge? Eller iskrem?
Mona
Kjempe gode krumkaker. Lagde en vanlig porsjon og en med bare halvparten av sukkeret.
Begge ble veldig gode
Linda Chatrin
Mangler kromkakejern, lurer på om det går ann med vaffeljern…… Eller kanske helle litt røre ut på en steikepande, hvis de tåler å bli snudd og stegt på begge sider da…. ☺️
Noen som har prøvd det….?
🍪💖🤶🥖☺️
Elin Krem.no
Det vil jeg ikke anbefale. Skaff deg et jern.
Mari
Hei Elin! Jeg lagde denne nå med usøtet kondensert melk og tilsatte 100 g sukker i tillegg slik som du skrev i oppskriften. Det ble i søteste laget altså.. Mulig den usøtede melken (fra Tørsleff) er søtere enn Vikingmelk?
Elin Krem.no
Det skal i utgangspunktet være et likt produkt som vikingmelk..
Heidi Brandt
Hei Elin, jeg gjorde nettopp et mislykket forsøk med disse. Røra mi ble liksom litt kornete…. Jeg avkjølte smøret litt før jeg hadde det i, det skulle jeg kanskje ikke gjort? Syns ellers de ble altfor søte (brukte søtet melk slik det står i oppskriften), og de var umulige å steke uten at de ble altfor mørke. 😢
Elin Krem.no
Det er ikke smart å avkjøle smøret, da vil det stivne. Jeg har hatt flere kommentarer fra folk som sier de blir for mørke. Det tror jeg avhenger av hvilket jern du bruker. Husk at de ikke skal steke lenge. Hvis du syntes de ble for søte er det ingen ting i veien for å kutte ned på sukkermengden i oppskriften.
Siv Janne Hjelle
Huff. Fulgte oppskriften til punkt og prikke. De satte seg bare fast jernet 😭😭 skjønner ikke hva som blir feil
Elin Krem.no
Brukte du søtet kondensert melk? Er jernet ditt gammelt eller nytt? Et tips er å la røra stå et døgn. Lykke til!
Mona Ringstad
Lagde røren i går og den har stått i kjøleskapet til i dag. Satte seg bare fast og måtte skrote alle prøvene. Røren så helt perfekt ut, men resultatet ble dessverre mislykket 😩 Har gammelt krumkakejern. Tok i litt mer smør i røren for å prøve å redde røren, men det hjalp ikke. Skjønner ikke hvorfor det ble fiasko.
Marianne
Hvor lenge kan man oppbevare krumkaker i luftet boks?
Elin Krem.no
Tørre kaker kan oppbevares i flere måneder, men personlig syntes jeg krumkaker får litt smak av «boks» etter 5-6 uker. Kan fint spises likevel.
Marit-Anne Heimvik
Er det vanlig med all denne melken i krumkakerøre?
Var det fra gammelt av å drøye røren?
Elin Krem.no
Dette er jo ikke vanlig melk, så svaret er nok nei, den ble ikke tilsatt for å drøye røren.