Krydderkake

Krydderkake

Høstkos-kaken som smaker av jul

Spice up your life!

Noe av det beste ved høsten er sette seg foran en knitrende peis med en bit krydderkake og noe rykende varmt i koppen. Kaken er en myk form for pepperkake og gir en fantastisk juleduft i hele huset. Det som er så fint med krydderkaker, er at man kan tilsette de kryddersmakene man liker best. I denne kaken kan du for eksempel tilsette litt ingefær, allehånde, anis eller pomeranseskall. 

For å få litt farge på kaken har jeg også tilsatt litt kakao, uten at det setter særlig smak. Pakker du den godt inn i plast eller legger den i en lufttett boks, holder den seg saftig i flere dager. Legger du på en vedkubbe til? Mer kake?

Myk pepperkake
3 egg
120 g demerarasukker
100 g sukker
1 ½ ts kanel
½ ts nellik
1 ts kardemomme
1 ½ ss kakao
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ½ dl melk
75 g smeltet smør

Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av romtempererte egg og sukker.
2. Sikt sammen alt det tørre og tilsett vekselsvis med melk. Ikke rør for mye, bruk gjerne en håndvisp.
3. Rør inn smeltet smør.
4. Helles i en smurt form 1 eller 1,5 liter. Stekes på 180 grader i 50 minutter til 1 time.


Har brukt en gammeldags form jeg fant på loppis. Etter å ha skåret av toppen og snudd den ble den sånn. 
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits