Din handlekurv er nå tom!
Lettvint rabarbrakake
Lun rabarbraglede
Når kaka ikke er så tykk blir den lettere å steke. Rabarbra inneholder en del fuktighet, derfor har jeg ikke stappet altfor mye i kakerøra. For mye rabarbra vil gjøre den vanskelig å få gjennomstekt. Denne stekte over tre kvarter, så ha tålmodighet. Syrligheten er også ganske heftig, og balansen søtt og syrlig syntes jeg er akkurat passe når man putter i passe store biter.
På toppen har jeg drysset litt brunt sukker, noe som ikke syntes på bildet, men som er med på å gi litt ekstra krønsj.
Rabarbra kan du dele i biter og fryse. Tenk å lage denne kaka en bitende kald januardag? Eller kanskje du heller vil gå for en smuldrepai? Personlig er jeg svak for denne luksusvarianten: Rabarbrapai med vaniljekrem
Uansett – lag noe godt av rabarbra. For nå er rabarbraen best!
180 g smør
180 g sukker
180 g hvetemel
4 egg
2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
2-3 stilker rabarbra kuttet i biter
Springform 24-26 cm i diameter
Vask rabarbra og kutt i biter. Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). Rør inn ett og ett egg. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. Helles over i en smurt springform. Dytt biter av rabarbra i kaken. Dryss på sukker på toppen før du setter den ovnen på ca. 180 grader. Stekes 35-50 minutter. Siste 20 minuttene satte jeg på varmluft. (Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig. Sitter det deig igjen på pinnen, stek videre).
|
|
gro
Takk for oppskrift og skal prøves i dag siden har så mye rabarbra nå.ha en fin kveld
Konditor-Elin
Håper den smaker!
Maria
Jeg lagde denne i dag som erstatning for eplekake, da jeg ikke lenger kan spise epler. For å få mer lik smak «marinerte» jeg rabarbrabitene i kanel og sukker en times tid før jeg hadde dem i kaken. Dette ble jo enda bedre enn eplekake!! Tusen takk for oppskriften 😊 Hilsen Maria.
Konditor-Elin
Takk for tips om sukker og kanel Maria! Alltid hyggelig med sånne kommentarer 🙂
Kaja
Bakt denne i dag. Kjempegod😊
Kristin
Dottera mi på 11 år og venninna hennar på 9 år lagde denne i dag. Smakte nydelig med krem til😊 Skal prøves fleire gonger i sommar med anna frukt/bær.
Edel Bente
En utrolig saftig og enkel kake. Har nå bakt denne flere ganger og den blir alltid vellykket 🙂
Dennis larsen
Hei Elin. Hilde har introdusert meg for din side. Og dette er jo himmelriket for en kremelsker som meg. Så nå får jeg begynne å følge med. Gratulerer med bok, så flink du er. Lykke til videre. Hilsen Dennis
Engang ettåring - alltid ettåring-elin
Hei Dennis! Hyggelig å høre fra en kremelsker! Regner med Hilde forer deg med godsaker – jeg vet hun har testet både det ene og det andre fra siden min 🙂 Takk for fine ord – hils så mye til resten av familien din.
Mai
Sjekket ut bloggen din etter å ha sett deg i God Morgen Norge. Bakte rabarbrakaken i går. Her blir man veiledet frem til et godt resultat. Kommer til å prøve mange av dine oppskrifter etterhvert👍
Konditor-Elin
Så hyggelig å høre Mai – håper du finner mye godt 🙂
Mari
Bakte denne flere ganger i fjor, og baker den for første gang i dag til middagsselskap! Gleder meg allerede, blir deilig med krem og vaniljeis til. Prøver luksusvarianten med vaniljekrem neste gang når jeg har bedre tid!
Tina Johansen
Denne var helt fantastisk god!! Anbefales. Takk for god oppskrift, med gode forklaringer!!
Gunnhild Meisingset
Nam nam! Da har jeg laget denne ganger flere ganger på rappen de to siste ukene, til alle sommeravslutninger osv. Helt nydelig!
Malene
Kan denne lages i langpanne?
Elin Krem.no
jada, jeg har en variant her – bare bytt ut eplebiter med rabarbra
https://krem.no/hjem/eplekake-i-liten-langpanne/
Charlotte Eng Rio-Erichsen
Jeg har fått mye rabarbra og baker denne nå. Den står i ovnen og jeg gleder meg til å spise. Den blir bra 👍Ha,en fin kveld.
Elin Krem.no
Håper den smaker!