Din handlekurv er nå tom!
Lussekatt-kake med mandelfyll
Saftig bollekake med safran
50 g gjær
5 dl melk
1 g safran
(1 ts kardemomme)
1 1/2 dl sukker
1/2 ts salt
13-14 dl hvetemel
150 g smør
rosiner
Remons (fyll):
100g sukker
100 g marsipan (50% mandler)
100 g smør
1 ½ ts kanel
Bland sammen sukker og marsipan, tilsett smør og kanel og rør sammen.
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin og smuldre i gjæren.
2. Rør ut safran i 2 ss kokende vann. Helles i bakemaskinen.
3. Deigen eltes godt til den er smidig (ca. 10 minutter). Ha i terninger med romtemperert smør til slutt. Elt deigen enda 5-6 minutter.
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse, ta av en del og kjevle rund. Legg på bunnen av springformen (ca. 26-28 cm) og skjær rundt.
6. Plasser deigemnenet i smurt form. Smør på et lag med remons og legg på lussekatter.
7. La heve i ca. 45 minutter. Stek av på ca. 220 grader i 5-7 minnutter (sett gjerne plata litt ned i ovnen). Skru ned temperaturen og stek videre på ca. 200 grader i ca.10 minutter. Det er litt vanskelig å anslå steketid – kommer veldig an på tykkelse på kaka.
Det bli enda en del deig igjen - lag saffransbullar av resten
|
|