Magnoliapyntet kake

Magnoliapyntet kake

Slik lager du en av verdens vakreste blomster i marsipan

Tanken bak denne kaken var at den skulle ha en enkel og vårlig look. De små magnoliablomstene er veldig enkle å lage i marsipan – her viser jeg deg hvordan.

Okei, folkens – jeg velger å ikke bruke så mye tid på selve kaka her. Bløtkake har jeg en drøss av oppskrifter på her på krem.no, men om du lurer så lagde jeg denne med krem og friske jordbær i to lag. Med bringebærsyltetøy på bunnene. På smak ligner den på denne bløtkaka

Start med å farge marsipanen rosa eller rød. Jeg lot den være litt marmorert. Del opp i små biter som du ruller til små bønner. Disse legger du i mellom to lag litt tykk plast. Jeg bruker en ubrukt engangs-sprøytepose. Bruk fingertuppene og lag blomsterbladene litt tynne ytterst. 
Klem de avlange bladene litt sammen nederst. Sett sammen 2-6 blader, lag alle litt forskjellige.  Jeg la mine oppi en tom eggekartong. Da satt de ikke fast. La disse blomstene gjerne få tørke til dagen etter. 
Bryt av 2-3 biter av en sjokoladeplate som du smelter med 15 sekunders intervaller i en mikro-ovn. Rør til sjokoladen er flytende. Lag et kremmerhus av papir og ha den smeltede sjokoladen i. Tegn på et gren-mønster. Til bladene har jeg brukt litt grønn marsipan som er formet som så, tynne blader. Brukte samme teknikk som på blomster-bladene. 
Be the first to write a review
5 Kommentarer
 • Maja
  Svar
  Skrevet på14:37, 6. mai 2014

  Oiiii noe så nydelig, jeg blir inspirert! Minner meg om noen søte kinesike porselenskopper med gullkant som mormor hadde. Tror faktisk det var magnoliablomster på dem.

 • Maja
  Svar
  Skrevet på14:38, 6. mai 2014

  Hvem er det som spiser alt det du baker? De må jo være himmel på jord å være der du er! 😉

  • Kakespiser'n
   Svar
   Skrevet på01:51, 7. mai 2014

   Haha Maja – himmel på jord, joda. Det kommer vel an på hvordan man ser det 😉 Mine kaker forsvinner til familie, naboer og venner. Denne ble laget til en venn som fylte 40 på lørdag 🙂

 • Skrevet på02:45, 11. mai 2014

  så fine magnoliablomster du har laget da! Takk for ryddig gjennomgang av prosessen 🙂

  • Konditor-Elin
   Svar
   Skrevet på04:49, 11. mai 2014

   Takk Anne! Jeg kontakter deg ang humle-sak snart!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...

Marengsblomst

Har du lyst til å lage noen porsjons-marengser...

Maipyntet ostekake

Ostekake er en klassiker på festkakebordet, men i...

Jubelkake

Lyst på en nydelig bløt og god kake...

Baskisk ostekake i b..

Baskisk ostekake er en trendy sak som måtte...