Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Maipyntet ostekake

Ostekake er en klassiker på festkakebordet, men i dette innlegget har jeg mest fokus på pyntingen. Gele-diamanter kan du nemlig bruke på langt flere kaker enn bare ostekake.

Du bør ha litt tålmodighet, for det tar litt tid. Alternativet er å kjøpe rød gele ferdig som du deler i terninger (har ikke testet) og bruke blå blåbær i stedet for gele. Jeg lagde kaka og geleen i går. Da er det lettere å få ostekaka over på fat (bruker bakepapir i bunnen av formen) pluss at geleen var lett å jobbe med. For å få den såpass fast må du bruke halvparten av vannmengde som står oppgitt på pakka. Jeg dyppet formene med gele en liten stund i varmt vann, men det tror jeg faktisk ikke er nødvendig. Bitene løsnet av seg selv.

Jeg fikk ikke helt dreisen på kremborden i midten, sånn går det når man skal filme samtidig som man har litt for lite krem i posen, jaja. Uansett – jeg har ikke brukt tyll til å lage denne borden. Trikset er å klippe sprøyteposen på skrå. Se bilde lenger ned.

Ostekaken jeg lager er den jeg alltid baker til selskap, du finner den her også, dekorert med jordbær Det jeg har gjort annerledes denne gang er at jeg har brukt en litt større form (25 cm springform)

Ostekake med gele

250 g digestive kjeks (eller annen havrekjeks)
100 g smeltet smør eller margarin

200 g kremost (nøytral)
75 g melis
2 ss sitronsaft
revet skall av 1/2 sitron
3 dl kremfløte
1 pakke sitrongele som blandes med 2.5 dl vann

Topping:
1 pakke jordbærgele som blandes med 2.5 dl vann
1 pakke blåbærgele som blandes med 2.5 dl vann. Syntes du ikke geleen er blå nok? Tilsett litt konsentrert blåfarge.
1-2 dl kremfløte tilsatt 1 ss sukker

Slik gjør du:
1. Knus kjeks i en foodprocessor eller i en pose med en kjevle. Tilsett smeltet smør og klem godt ut i en 24-25 cm springform. Settes i kjøleskap.
2. Kok opp 2.5 dl vann og rør ut sitrongeleen. Avkjøles.
3. Pisk sammen kremost, melis og sitornsaft + skall.
4. Pisk kremfløte til slapp krem og bland med kremosten.
5. Rør sammen de to kremene og tilsett avkjølt gele (den må ikke være varm, men ha romtemperatur).
6. Hell blandingen i springformen og sett i kjøleskap.
7. Når kaken skal pyntes, varm en kniv og dra langs kanten av formen. Fjern kakeringen og dra av bakepapiret, før kaka settes over på fat.

Dekor:
Lag den røde og blå geleen og hell i former som gjør at den blir ca. 1 cm høy. La en stå til den er fast.
Bruk en skarp kniv og lag ruter. Bruk en kniv eller fingrene og ta ut terningene.

Marker en stripe midt på og legg på gele på hver side. Pisk kremfløten med sukker så den er fast til å kunne sprøytes. Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt på kremen i midten. Settes kaldt til den skal serveres.

Lag ostekake som anvis i oppskrift, eller finn den her. Sett kjølig i minimum 4 timer eller til dagen etter.
Lag gele til dekoren, bruk bare halv mengde med væske og hell i former sånn at den blir ca. 1 cm høy.
Skjær geleen i terninger..
…sånn som dette
Gjør det samme med den blå geleen.
Marker en stripe midt på.
Legg på bitene på hver side av stripen.
Ha kremen i en sprøytepose og klipp den skrått.
Ei kake som gjør seg på bordet og smake veldig, veldig godt!
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...