Marmorkake med blåbær

Marmorkake med blåbær

Saftig, marmorert formkake med blåbærsmak

Marmorkake kan fint lages med andre smaker enn sjokolade. I dag blandet jeg litt blåbærsyltetøy i halvparten av formkakerøra. Resultatet ble en smakfull og saftig marmorkake med blåbær. 

Marmorkake med blåbær

300 g smør
300 g sukker
6 egg
375 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl melk
ca.1 dl blåbærsyltetøy/ hele blåbær

Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). Rør inn ett og ett egg. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. Rør inn melken til slutt. 

Bland inn blåbær i ca. halvparten av røra. Jeg brukte to sprøyteposer og sprøytet først litt hvit masse i bunnen, deretter den blå, før jeg avsluttet med lys masse på toppen. Bruk en pinne og rør litt rundt for å få mønster. Ikke rør for mye.

Hell i en godt smurt form og stek nest nederst  i ovnen på ca. 180 grader. Trenger  35- 45 minutter, av og til litt lenger. (Bruk en bakepinne for å sjekke) 

Rør sammen melis og vann og ha på kaken før servering.

4 Kommentarer
  • Skrevet på15:59, 18. oktober 2013

    Fine bilder og fristende oppskrift som alltid! 🙂

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på04:41, 19. oktober 2013

    Takk navnesøster – sånne kommentarer varmer 🙂

  • Maja
    Svar
    Skrevet på12:57, 26. oktober 2013

    Formkake, det er så suverent, enkelt og godt. Her i huset er favoritten litt vaniljekrem i mitten. 🙂

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på17:21, 26. oktober 2013

    Det hørtes ut som en deilig kombinasjon, Maja 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits