Din handlekurv er nå tom!
Marmorkake med blåbær
Saftig, marmorert formkake med blåbærsmak
Marmorkake med blåbær
300 g smør
300 g sukker
6 egg
375 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl melk
ca.1 dl blåbærsyltetøy/ hele blåbær
Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). Rør inn ett og ett egg. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. Rør inn melken til slutt.
Bland inn blåbær i ca. halvparten av røra. Jeg brukte to sprøyteposer og sprøytet først litt hvit masse i bunnen, deretter den blå, før jeg avsluttet med lys masse på toppen. Bruk en pinne og rør litt rundt for å få mønster. Ikke rør for mye.
Hell i en godt smurt form og stek nest nederst i ovnen på ca. 180 grader. Trenger 35- 45 minutter, av og til litt lenger. (Bruk en bakepinne for å sjekke)
Rør sammen melis og vann og ha på kaken før servering.
Elin
Fine bilder og fristende oppskrift som alltid! 🙂
Konditor-Elin
Takk navnesøster – sånne kommentarer varmer 🙂
Maja
Formkake, det er så suverent, enkelt og godt. Her i huset er favoritten litt vaniljekrem i mitten. 🙂
Konditor-Elin
Det hørtes ut som en deilig kombinasjon, Maja 🙂
Marit Holo
Hei!
Kan jeg bytte ut melk med kaffefløte, eller blir kaka «tung», da?
Og jeg synes ofte disse rørene sprekker når jeg har i egg. Noen sier at de har i litt siktet mel før det første egget? Andre tips? (alt er romtemperert)
Fine oppskrifter!
Elin Krem.no
Du kan godt bruke kaffefløte, det går fint. Mange råd om hvordan unngå at røra sprekker, men så lenge alle ingrediensene er romtempererte går det fint. Det vil ikke gi utslag på den stekte kaken.