Minimuffins som de minste lager selv

Minimuffins som de minste lager selv

Picture

Minimuffinsene er pyntet til Halloween med oransj melis og sjokoladepynt.
Minimuffins for de minste
ca. 12 stk4 ss flytende smør/ margarin
4 ss sukker
5 ss hvetemel
1 egg
1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukkerSaften fra frukt evt 1/2 dl melk.
Ting du kan putte i muffinsene for å gi god smak:
Revet sitronskall, bringebær, blåbær, hakket sjokolade, revet appelsinskall etc.

Fremgangsmåte:
Rør sammen med egnet redskap 🙂 (tresleiv duger)

Stekes på ca. 200 grader i 7-10 minutter.

Om du heller ønsker å lage en stor oppskift med vanlige muffins – se oppskrift på eplemuffins (sløyf da eplene om du vil..)

La de minste få røre, søle og bake kake…

Jeg har to barn som liker å hjelpe til på kjøkkenet. Må si jeg er glad for det! Og da de var fire og seks år gamle lot jeg de to bakeglade slippe til på kjøkkenet for å bake kake – på egenhånd.  Har en liten form som rommer 12 stk minimuffins, og lagde en svært «visuell» oppskrift som var grei å følge. Har overlatt det meste til mine små håpefulle, noe som av og til har ført til at muffinsene har blitt sprettballer (det er jo lett å komme ut av tellinga på antall skjeer med hvetemel..) eller nesten uten sukker. Jeg hjelper til med å fordele masse i formene og å putte minikakene i ovnen, ellers klarer de seg selv. Etterhvert som de har laget oppskriften flere ganger blir arbeidsfordelingen mellom søster og bror også innarbeidet, og man kan kanskje si at de har fått rutine på det. Og bare så det er sagt; her er det ingen fremgangsmåte annet enn å røre alt sammen i bollen. Ingen maskiner nødvendig! Røren bør være fri for klumper før du fyller formene. Blir så godt atte!

minimuffins_krem.no.pdf
File Size: 67 kb
File Type: pdf

Minimuffins_krem.no


 

Picture

Rør i sammen og ha i former. Har brukt litt forskjellige former her..

Picture

12 munnfuller ferdig!

Picture

Klipte ut en liten «bat» i papir og la plast over. Smeltet sjokolade og hadde i en sprøytepose av matpapir. Etter at de var sprøytet på plasten ble de lagt i kjøleskap.

Picture

Etter en stund i kjøleskap kunne jeg vippe pynten av plasten. De små sjokoladeflaggermusene smeltet på muffinsene da jeg la de på melisen – det ble jo bare kult! Spindelvevet på muffinsene bak er sprøytet direkte på melisglasuren med sjokolade.
Be the first to write a review
12 Kommentarer
  • Skrevet på09:06, 26. oktober 2012

    Bra blogg, Elin!
    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no
    Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [æ] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på11:20, 26. oktober 2012

    Tusen takk og velkommen til alle VG’s lesere! Håper dere finner noe som kan falle i smak 🙂

  • Skrevet på12:43, 26. oktober 2012

    Så smart med flaggermusene. Moro til barna som kommer på Halloween.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:49, 26. oktober 2012

      Flere som blir glade da tenker jeg 🙂

  • Kristine
    Svar
    Skrevet på13:43, 26. oktober 2012

    Hei.. tenkte å bake de eplemuffinsene du har lagt ut tidligere… men lurer på om det funker å lage røra dagen før de skal stekes? det funker kanskje dårlig siden det er bakepulver i??

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:54, 26. oktober 2012

      Du kan gjerne lage røra en dag i forveg, men som du antyder vil bakepulveret miste en del effekt. Løsningen kan være å lage røra nesten helt ferdig, kun tilsette bakepulver før du skal steke dem. Husk da å drysse det i, og røre godt, slik at det blir jevnt fordelt. Ikke den mest optimale løsningen kanskje, men verdt et forsøk!

  • Skrevet på13:08, 28. oktober 2012

    Så genialt med den oppskriften til barn, kan jo lage mange sånne forskjellige oppskrifter og laminere , blir jo nesten som en kokebok 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:11, 28. oktober 2012

      Ja, ikke sant! Jeg har en aldri så liten kokebok-ide med en rekke «skje»-oppskrifter i plastede sider med spiralrygg. – Bokforlag – det er bare å ringe 🙂

  • Anne Line
    Svar
    Skrevet på05:17, 7. november 2012

    Takk for en flott oppskrift. Jeg hermet etter din visuelle oppskrift, og har laget mange herlige muffins sammen med lille snuppa mi, og hun storkoser seg! 🙂 Ble så populært at nabobarna måtte få sin egen oppskrift også 😉
    Takk for at du deler så mange flotte oppskrifter 🙂
    Hilsen Anne Line

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på10:52, 7. november 2012

    Så hyggelig tilbakemelding å få 🙂 Tusen takk!

  • carina
    Svar
    Skrevet på11:28, 6. februar 2013

    enkel og goood oppskrift, sønnen min elsker å bake denne. ett spm bare, har bakt muffin i kveld onsdag, hvordan oppevarer jeg de best mulig til barnebursdag fredag?

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på14:28, 6. februar 2013

    Putt dem i fryseren! Melis kan du ha på den dagen de skal brukes 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...