Muffins med Non-Stop

Muffins med Non-Stop

Store muffins med Non-Stop
(ca. 18-20 store)

280 g smør
280 g sukker
280 g egg
375 g hvetemel
8 g bakepulver
1 dl melk

Stekes på 180 grader ca. 30-35 minutter

Jeg hadde en pose knuste Non-Stop som jeg rørte inn. (Eller prøv å tilsette bær, hakket sjokolade, appelsinsaft/ zest, sitron…hva du selv har lyst på!)

Ønsker du å lage en litt mindre porsjon bruker du denne oppskrifta.

Picture

Store muffins i former, kjøpt på Åhlens. Har pyntet med melis og noen sølvperler.
Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). Rør inn ett og ett egg. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. Rør inn melken til slutt. Massen fordeles i ca. 18 store muffinsformer. Fyll formene nesten opp før du setter de midt i ovnen på ca. 180 grader. Trenger 25 -35 minutter, av og til litt lenger.
Picture

Åh, liker Non-Stop!
Picture

Bruk en engangs sprøytepose når du skal fylle formene, så slipper du klin på sidene.
Picture

Disse må steke til de får en god, gyllen farge. Minimum 30 minutter, av og til 40.

Det mangler noe her!

Sist helg hadde vi barnebursdag og huset fullt av småjenter som spiste pølser, gele og kaker. Det er utrolig hva små seksåringer klarer å få i seg på halvannen time, og da jeg gikk tom for pølser etter bare en halvtime satte jeg min lit til kakebordet. Det var på ingen måte et overdådig kakebord, men utvalget var godt og variert med noe for de fleste. Trodde jeg. Jentene forsynte seg rikelig av alle slag og jeg var glad for å se at de spiste alt jeg hadde laget i stand. Men etter en stund kom ei av jentene bort til meg med en litt stram mine. Hun sa:
– Hvorfor har dere ikke muffins?
– Muffins? svarte jeg, som et ekko. Prøvde febrilsk å komme med et godt svar, men endte med å klage på hvor dårlig tid jeg hadde hatt, i god Tårnfrid-stil. Der og da kunne jeg lese tankene til jenta: tenk å ha barnebursdag, og ikke ha muffins! Svaret mitt ble ikke umiddelbart akseptert, men det ble heldigvis ingen flere sure miner. Moralen er: 
Glem å bruke så mye tid på fancy rosa bløtkake med glitrende tiara og bryllupskakeborder. Er det bursdag skal det stå muffins på bordet!
Så her er de. Litt seint. (Men godt!)
Picture

Et fargerikt tygg som smaker av mørk sjokolade…mmmm..
4 Kommentarer
  • Hei:) Hva er det grønne vi ser i muffinsen? Ellers helt enig med gjesten..muffins er lettvint og raskt å putte i munnen så klart de må på bordet også hehe ;)
    Svar
    Skrevet på15:56, 18. april 2013
    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på16:07, 18. april 2013

      Det er knuste Non-Stop!

  • Henriette
    Svar
    Skrevet på05:24, 12. august 2013

    Hvor mange egg brukte du?

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på10:33, 12. august 2013

    Hei Henriette – du kan gå ut i fra at et vanlig egg veier mellom 50 og 60 gram. Jeg bruker derfor 5 egg til denne oppskriften.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits