Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Nøtteroser

Liker du ikke kransekake liker du kanskje noe laget over samme lest, nemlig nøtteroser. De er forresten glutenfrie. Jeg tok oppskriften på hjemmelaget kransekake og tilsatte så mye eggehvite at det gikk å sprøyte den ut av en sprøytepose med stjernetyll. Jeg tok kanskje ørlitegrann for mye eggehvite i deigen min, for disse fløt litt for mye ut etter min mening. Men drit i det. Det blir så godt, atte!

Kjøp noen gode hasselnøtter, det finnes så mye vondt i butikkhyllene at det halve kunne vært nok. Veit det kan være vanskelig å vite før man har kjøpt, men gå heller tilbake til butikken og klag om du får en pose med hasselnøtter som smaker harskt eller bittert.

Jeg malte nøttene i en foodprocessor. Mal dem så fint du kan. Selve blandingen av massen gjorde jeg med hendene. Massen SKAL være litt hard å sprøyte ut, men syntes du massen blir for hard og vanskelig å sprøyte ut, ha alt tilbake i bollen igjen og rør inn litt mer eggehvite. Jeg har dessverre ingen navn på den stjernetyllen jeg brukte, men i åpningen er den er ca. 1.5 cm.

Det første brettet jeg stekte sto litt lenge i ovnen. Kakene ble helt sprø. De vil bli myke igjen dersom du putter dem i fryseren. Det andre brettet stekte jeg litt kortere, da ble det en fin skorpe og en myk kjerne.

Om du vil dyppe nøtterosene i sjokolade, sett de ferdigdyppede småkakene på brett med plast. Sett hele brettet kjølig til sjokoladen er helt stivnet. Deretter kan du legge kakene over i bokser eller i fryser. De holder seg fint enten i tett boks eller pose, eller i fryser.

Nøtteroser (ca. 60 stk)
250 g malte hasselnøtter
250 g melis
ca. 85 g eggehvite (2-3 stk)
Hasselnøtter til dekor

ca. 200 g mørk sjokolade

Slik gjør du:
1. Mal nøtter på en kvern eller i en foodprocessor.
2. Bland med melis.
3. Ha i eggehvite, rør sammen med hendene til du har en passe fast masse.
4. Putt en mellomstor stjernetyll nederst i en sprøytepose, den må være helt åpen, ikke lukket.
5. Ha nøttemassen i posen og sprøyt ut små topper. Ikke lag dem for store.
6. Stek midt i ovnen på 200 grader over/undervarme i ca. 10-12 min eller 190 grader i varmluft 7-8 minutter.
7. Smelt sjokolade over vannbad eller i mikroovn. Dypp hver bit i sjokoladen, dra av på kanten og sett på et brett med plast. La sjokoladen stivne i kjøleskapet før du flytter bitene over i pose eller i bokser.

 

 

Kna sammen hasselnøtter, melis og eggehvite med hendene.

Ha massen i en sprøytepose med stjernetyll. Lag små topper.


Sett på en nøtt på hver kake. Stek på ca. 200 grader

Mine kaker fikk litt for mye eggehvite – de fløyt ut litt mye etter min smak, men de gjør ingen ting. De smaker veldig godt likevel.

Smelt sjokolade og dypp en og en kake. Sett på et brett med plast. Sett brettet kjølig, sånn at sjokoladen stivner.

 

Oppbevar kakene i boks eller i fryser.

Be the first to write a review
1Kommentar
  • Sissel Rønning
    Svar
    Posted at 21:04, 7. desember 2021

    Disse må også prøves👍 Enig at det er mye dårlige hasselnøtter å få kjøpt. Prøver å plukke ut de jeg ser er dårlige,men håpløs jobb.

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...