Din handlekurv er nå tom!
Nøtteroser
Liker du ikke kransekake liker du kanskje noe laget over samme lest, nemlig nøtteroser. De er forresten glutenfrie. Jeg tok oppskriften på hjemmelaget kransekake og tilsatte så mye eggehvite at det gikk å sprøyte den ut av en sprøytepose med stjernetyll. Jeg tok kanskje ørlitegrann for mye eggehvite i deigen min, for disse fløt litt for mye ut etter min mening. Men drit i det. Det blir så godt, atte!
Kjøp noen gode hasselnøtter, det finnes så mye vondt i butikkhyllene at det halve kunne vært nok. Veit det kan være vanskelig å vite før man har kjøpt, men gå heller tilbake til butikken og klag om du får en pose med hasselnøtter som smaker harskt eller bittert.
Jeg malte nøttene i en foodprocessor. Mal dem så fint du kan. Selve blandingen av massen gjorde jeg med hendene. Massen SKAL være litt hard å sprøyte ut, men syntes du massen blir for hard og vanskelig å sprøyte ut, ha alt tilbake i bollen igjen og rør inn litt mer eggehvite. Jeg har dessverre ingen navn på den stjernetyllen jeg brukte, men i åpningen er den er ca. 1.5 cm.
Det første brettet jeg stekte sto litt lenge i ovnen. Kakene ble helt sprø. De vil bli myke igjen dersom du putter dem i fryseren. Det andre brettet stekte jeg litt kortere, da ble det en fin skorpe og en myk kjerne.
Om du vil dyppe nøtterosene i sjokolade, sett de ferdigdyppede småkakene på brett med plast. Sett hele brettet kjølig til sjokoladen er helt stivnet. Deretter kan du legge kakene over i bokser eller i fryser. De holder seg fint enten i tett boks eller pose, eller i fryser.
Nøtteroser (ca. 60 stk)
250 g malte hasselnøtter
250 g melis
ca. 85 g eggehvite (2-3 stk)
Hasselnøtter til dekor
ca. 200 g mørk sjokolade
Slik gjør du:
1. Mal nøtter på en kvern eller i en foodprocessor.
2. Bland med melis.
3. Ha i eggehvite, rør sammen med hendene til du har en passe fast masse.
4. Putt en mellomstor stjernetyll nederst i en sprøytepose, den må være helt åpen, ikke lukket.
5. Ha nøttemassen i posen og sprøyt ut små topper. Ikke lag dem for store.
6. Stek midt i ovnen på 200 grader over/undervarme i ca. 10-12 min eller 190 grader i varmluft 7-8 minutter.
7. Smelt sjokolade over vannbad eller i mikroovn. Dypp hver bit i sjokoladen, dra av på kanten og sett på et brett med plast. La sjokoladen stivne i kjøleskapet før du flytter bitene over i pose eller i bokser.
Kna sammen hasselnøtter, melis og eggehvite med hendene.
Ha massen i en sprøytepose med stjernetyll. Lag små topper.
Sett på en nøtt på hver kake. Stek på ca. 200 grader
Mine kaker fikk litt for mye eggehvite – de fløyt ut litt mye etter min smak, men de gjør ingen ting. De smaker veldig godt likevel.
Smelt sjokolade og dypp en og en kake. Sett på et brett med plast. Sett brettet kjølig, sånn at sjokoladen stivner.
Oppbevar kakene i boks eller i fryser.
Sissel Rønning
Disse må også prøves👍 Enig at det er mye dårlige hasselnøtter å få kjøpt. Prøver å plukke ut de jeg ser er dårlige,men håpløs jobb.