Din handlekurv er nå tom!
Nøttepålegg
– Mye bedre enn Nugatti, mamma!
Som pålegg er det mektig og smakfullt og bør oppbevares i romtemperatur om det skal kunne smøres på skiva. Holdbar to til tre uker på benken og i 2-3 måneder i kjøleskap.
Hjemmelaget nøttepålegg
150 g hasselnøtter
2 dl fløte
150 g lys sjokolade
150 g mørk sjokolade
2 ss melis
1 ss kakao
1 ts vaniljesukker
1 ts salt
1 ss nøytral olje (raps-, solsikke- eller soyaolje)
Slik gjør du:
1. Legg hasselnøtter utover en bakeplate. Sett i ovnen 10-12 minutter (200 grader). De skal være godt røstet, men ikke brent.
2. Gni av skallet og avkjøl.
3. Kjør de helt avkjølte nøttene i en matmølle (foodprocessor) til de får en bløt konsistens.
4. Tilsett melis, kakao, vanilje, nøytral olje og salt og kjør det sammen.
5. Gi fløten et raskt oppkok, tilsett hakket sjokolade. La stå et minutt eller to før du begynner å røre. Rør til det er glatt. Bland de to massene sammen og hell over på glass.
|
|