Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Olympiske sjokolademuffins

Olympiske sjokolademuffins

 

Du har kanskje hørt om «The muffin man» under dette OL’et? Ikke det? La meg fortelle deg kort: Henrik Christiansen, norsk svømmer, la sin elsk på noen sjokolademuffins han fikk i OL-landsbyen. Han lagde noen morsomme tiktoks på emnet og gikk viralt. Resten er historie.

I likhet med mange andre har jeg prøvd å finne en oppskrift på disse episke muffinsene, uten hell. Det verserer en hel haug av dem i sosiale medier, men jeg tror dessverre ingen er originale, ettersom muffisen Henrik spiser er et industriprodukt. De lages i tusenvis, på en fabrikk. Hva betyr det? Jo, at alt sannsynligvis er laget av pulver.

Jeg har i min tilnærming analysert en muffins- toro-pose, i tillegg til å vite litt om innholdet i originalen. For å gjøre denne så autentisk som mulig gikk jeg til og med til anskaffelse av et kakemel. I Europa er de fleste myke kaker laget med kakemel, som er vesentlig mer egnet for kaker enn vårt vanlige hvetemel. Kort fortalt er et kakemel mindre protein-rikt, noe som gjør bakverket mer mykt og saftig. Ingen fare for å aktivere glutenet! Jeg kjøpte mitt mel fra Cravings By Linda (på instagram: @cravings_by_linda), som i sin tid lærte om kakemel etter å ha sett en livesending med meg. Hun har i mange år forsket på kakemel og importerer og selger melet selv.

Til deg som ikke har et sånt kakemel – slapp helt av. Jeg erstatter noe av melet med potetmel, så blir det litt mykere i alle fall..

Hvordan ble de da? Jeg må si dette ble full klaff på første forsøk. De fikk en god sjokoladesmak, hadde sprø biter av sjokolade utenpå, er både søte og saftige. Som datteren min sa: De var kjempegode – de smaker akkurat som kjøpe-muffins, men uten å smake kunstig. Muffinsen henger litt dårlig sammen kanskje, men jeg skylder på at det er fordi de var så ferske da jeg delte dem i to.(Har ikke testet, men tror muffinsen vil henge litt bedre sammen om du bruker bare 1 dl vann og tilsetter ett egg til).

Hva Henrik syntes vet jeg jo ikke, men jeg håper noen vil bake dem til ham og så han kan si hva han syntes om mine? Det hadde vært stas!

De blir store, så vil du bruke vanlige muffinsformer, gjør gjerne det.

Olympiske sjokolademuffins (ca. 7 store)
225 g sukker
225 g kakemel eller 200g hvetemel og 25 g potetmel
40 g kakao
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1/4 ts natron
1/2 ts salt

1 egg
1 dl nøytral olje (for eksempel raps)
1.5 dl lunkent vann

Til toppen:
50 g hakket mørk sjokolade
50 g hakket lys sjokolade

Fyllet, sprøytes inn når de enda er varme:
50 g sjokolade (jeg blandet lys og mørk)
15 g smør

Slik gjør du:
1. Vei opp sukker, mel (evt potetmel), kakao, vaniljesukker, bakepulver, natron og salt i en bolle. Rør godt sammen med en visp.
2. I en annen beholder, pisk sammen egg, olje og lunkent vann.
3. Hell det våte i bollen med det tørre. Rør til du ikke har klumper.
4. Lag former som vist på bildene under, eller sett vanlige papirformer i en muffinsform av metall. Fordel røra og dryss hakket sjokolade på toppen.
5. Stekes midt i ovnen på varmluft 180 grader i ca. 25 minutter. Bruker du mindre muffinsformer tar det kortere tid. Bruk en bakepinne og sjekk.
6. Smelt sammen sjokolade og smør, ha det i en sprøytepose som stikkes inn i hver enkelt muffins.
7. Muffinsen bør avkjøles helt før de spises. Kan fryses.

 

Del et bakepapir i fire.

 

Klem firkanten over et melkeglass. Klem alt papiret helt inntil.

 

Bland sammen det tørre og det våte hver for seg.

 

Rør til du ikke har klumper.

 

Fordel røra i formene.

 

Dryss på sjokoladebiter på toppen før steking.

 

Saftige, mjuke og veeeeldig gode!

 

5 based on 2 reviews
3 Kommentarer
  • Magnus
    Svar
    Skrevet på21:31, 8. august 2024

    Denne nå prøves! Caputo Pasticceria er et kakemel som blant annet kan kjøpes på Oluf.no

  • Camilla
    Svar
    Skrevet på13:03, 13. august 2024

    De var veldig gode på smak og så delikate ut. Men konsistensen ble litt smuldrete og tørr, skal prøve med et egg til neste gang kanskje.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...

Kneippbrød

I dag deler jeg en oppskrift på kneippbrød....

Eplekake med smuldre..

Det er norske epler i butikkene og mange...

Olympiske sjokoladem..

  Du har kanskje hørt om "The muffin...

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...