Din handlekurv er nå tom!
Ostekake med bringebær på browniebunn
I år er det et sjeldent sammentreff. Morsdag, fastelavn og valentinesday på en og samme dag. Jeg bestemte meg for å bake en kake som slår tre fluer i en smekk.
Ostekaka er med bringebær og smaker utmerket på andre dager også, av den grunn har jeg pyntet den på to forskjellige måter. Den aktuelle pynten for helgens feiring er laget av åtte mini fastelavnsboller. På toppen har jeg noen små marengshjerter med bringebær. For å feste dem sammen smeltet jeg litt sjokolade. Så la jeg på noen små grillpinner. Det går også fint å sette dem sammen med eggehviteglasur som du lager av eggehvite og melis.
Kaka kan også dekoreres på enkleste vis også: sikt over litt melis og legg på noen bær. Siden vi er midt på vinteren og jeg ikke hadde bær i hus fant jeg frem noen lakriskuler jeg har fått av Lakrids by Bülow. Ble fint det også 🙂
Browniebunn
140 g smør
75 g sjokolade
1 egg
150 g sukker
40 g hvetemel
20 g kakao
1. Smelt sjokolade og smør sammen over vannbad eller i en mikro-ovn.
2. Pisk sammen sukker og egg med en håndvisp. Bland inn smør og sjokolade. Sikt inn mel og kakao. Ikke rør for mye.
3. Hell over i en springform kledd med bakepapir (ca. 23-24 cm i diameter) og stek på 180-200 grader i 15 minutter (ca). Da vil den fortsatt være myk inni. Sett i fryseren til den er fast.
Ostekrem med bringebær
7 plater gelatin
1 pk (200 g) nøytral kremost (for eksempel philadelphia)
3 dl kremfløte
160 g melis
250 g friske eller frosne bringebær
2 ss sitronsaft
Slik gjør du:
Ta den fryste bunnen og legg tilbake i springformen den ble stekt i, eller legg den på et fat og sett en justerbar kakering rundt (se bilder).
1. Legg gelatinplater i kaldt vann.
2. Pisk kremfløte, kremost og melis
3. Knus bringebærene lett med en gaffel, bland inn i kremen.
4. Ha gelatinplater og sitronsaft i en beholder. Smelt gelatinen til den er rykende.
5. Bland litt av kremen i gelatinen før du blander den med resten av kremen. Jobb raskt.
6. Rør godt sammen og hell over i springformen. Settes i kjøleskap 1-2 timer.
7. Bruk en skarp kniv og skjær langs kanten før du løsner kaken fra formen. Dryss litt melis på toppen og pynt med for eksempel bringebær. Jeg har dekorert med mini fastelavnsboller og lakriskuler med sjokolade.
Fastelavnsbolle-pynt:
8 stk mini boller (25 gram per deigemne)
litt jordbær/ bringebærsyltetøy
2 dl kremfløte + 1 ss sukker
Sprøytepose pluss stor stjernetyll
Melisdryss
Marengshjerter er lagt sammen med smeltet hvit sjokolade. Bruk for eksempel en grillpinne i midten.
Malin
Mamma har en ostekake hvor hun bruker sitrongele, blir det i stedet for gelatin og sitronsaft?
Elin Krem.no
Du kan godt lage kremen på denne ostekaken, den er med gelepakke. Men anbefaler deg å prøve å bruke gelatin og friske bær. Smaker så mye mer.
Helen York
Hei Elin, kan denne kaken fryses? 😊🌸
Elin Krem.no
Ja