Lettvint ostekake i liten langpanne
Friske, syrlige bringebær er kanskje det mest perfekte smaksfølget til en ostekake. Bærene runder av den litt mektige ostekremen og gir kaken en sommerlig friskhet.
Har du andre favorittbær kan du fint blande dem inn i denne kremen. Oppskriften er skammelig enkel og er den samme jeg har benyttet til å lage
Oreo-ostekaken min. Ingen eggedosis, ingen gelatin – her skal du bare røre kremene sammen og blande inn bærene. Til bunnen har jeg valgt en smaksrik Gjendekjeks. Andre kjeksvarianter du kan benytte er for eksempel Digestive eller Bixit.
Ostekake med bringebær
Til ca. 10 personer
Tid å tilberede: 30 minutter
Bunn:
1 pk Gjendekjeks (ca.220 g)
120 g smør
Ostekrem:
1/3 l kremfløte
400 g nøytral kremost (for eks Philadelphia)
90 g sukker
2 ts sitronsaft
½ vaniljestang eller 2 ts vanljesukker
ca. 200 g bringebær
Kakao til dekor
Firkantet form 25 cm x 36 cm eller springform 24 eller 26 cm.
Slik gjør du: 1. Knus kjeks i en foodprosessor. Rør inn smeltet smør og klem kjeksblandingen godt sammen i forma. Sett i kjøleskap. 2. Pisk slapp kremfløte. 3. I en annen bolle pisker du sammen kremost, sukker, sitronsaft og vaniljesmak. 4. Når ostemassen er glatt blandes pisket kremfløte og ostemasse sammen. Start med å blande en liten del av kremfløten inn i ostemassen, deretter rører du inn resten av den piskede kremen. 5. Helt til slutt vender du inn bringebærene. 6. Kremen has på den helt kalde bunnen og settes i kjøleskap. 7. Rett før servering – dryss på et tynt lag kakao og pynt med bringebær.
|
|