Din handlekurv er nå tom!
Pavlova med epler og karamellsaus
Eplepavlova med epler, karamellsaus, myk krem og knasende sprø marengs. Rekk opp handa den som vil ha!
3 eggehviter
160-180 g sukker
Slik gjør du:
1. Sørg for å ha en helt ren bolle, fri for fettrester. Eggehvitene må være uten «gullfisker» – det vil si uten små rester av eggeplomme.
2. Pisk til du har et stivt skum. Tilsett ca. 1/3 del av sukkeret og pisk eggehviten stiv. Ha i resten av sukkeret litt etter litt. Pisk til du har en glatt, skinnende marengs.
3. Bre marengsen utover et brett kledd med bakepapir, ca. 18 -20 cm i diameter og sett i ovnen.
4. Steketid og temperatur: Marengs med seig / myk kjerne: 120 grader 1-2 timer
Tørr marengs: 100 grader 3-4 timer.
Karamellsaus:
1 dl sukker + 2 ss brunt sukker (om du har)
1 dl fløte
2 ss smør
1/2 ts kanel (valgfritt)
i tillegg trenger du…
2-3 store epler, skrelt og delt i skiver
2 dlpisket kremfløte tilsatt litt vaniljesukker + 1/2 ss sukker.
Slik gjør du:
Skrell eplene og del i båter. Ha alle ingrediensene til karamellsausen i en kjele eller i en panne. Rør godt mens det koker. Massen skal kokes til den får saus-konsistens. Det tar 7-10 minutter i kjele, 3-4 minutter i en panne. Tilsett eplene og kok til de er såvidt er møre. Avkjøl. ( Er sausen for tynn syntes du? Ta ut eplebåtene og kok videre til du har tykkere konsistens.)
Legg pavlovaen på fat. Pisk resten av fløten til bløt krem og bre den utover pavlovaen. Ha på eplene og sausen mens de enda er litt lune (pass på at de ikke er for varme). Serveres omgående.
|
|
|