Pepperkakemuffins

Pepperkakemuffins

Bilde

Smakfull julestemning

Lei av røde bokser med vonde pepperkaker? Lag saftige muffins som smaker pepperkaker. For å please VG lagde jeg ostekrem på toppen av disse, men for å være ærlig – de smaker aller best uten. 
I disse førjuls-tider bugner det av røde pepperkakebokser over alt, i butikker, på sammenkomster, i foreninger og lag. Jeg må innrømme, jeg blir litt lei. Derfor har jeg laget noen muffins som har samme julete smak. For et litt annerledes tygg har jeg tilsatt litt knuste pepperkaker. Ikke bare smaker disse som pepperkaker, de piffer opp juleststemningen i enhver sammenkomst et par hakk, minst. Personlig liker jeg disse best uten ostekrem på toppen, men det er en smakssak. Pynten på toppen er små pepperkaker jeg har stekt og hatt på litt melisglasur, så dyppet i strøssel.

Pepperkakemuffins

100 g smør/ margarin
70 g sukker
70 g brunt sukker
2 egg
1 dl melk
150 g hvetemel
1.5 ts bakepulver
1 ts kanel
¼0.5  ts kardemomme
¼0.5  ts nellik
15 g grovknuste pepperkaker
Pepperkaker til pynt

Ostekrem
125 g kremost (nøytral smak)
50g mykt smør
75 g melis
1 ss sitronsaft

Slik gjør du:
1.     Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). 
2.     Rør inn ett og ett egg. 
3.     Sikt inn hvetemel, bakepulver og krydder og bland sammen så det blir en jevn masse. 
4.     Rør inn melken og de knuste pepperkakene til slutt.
5.     Settes midt i oven på ca. 180 grader ca.15 -25 minutter.
6. Kjør romtemperert smør og melis til det har en luftig konsistens. Tilsett romtemperert ost og sitron. Rør til du har en jevn og fin glasur. 

Lyst til å lage noen fine pepperkakehus eller en pepperkakeslede?

Bilde

15 Kommentarer
  • Findus
    Svar
    Skrevet på12:04, 29. november 2014

    Takk Elin, – disse ble veldig gode, – også med glutenfri kakemiks 😉 Er steketiden din riktig? Jeg syntes de luktet ferdig og fikk tørr kakepinne etter 17 minutter…

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:19, 29. november 2014

      Oi,da – det var jo raskt. Men sånn er det jo med ovner, de er litt forskjellig. Jeg skal allikevel gå inn og endre, for det aner meg at disse ikke trenger så lang tid som jeg har skrevet. Takk Findus!

  • Lise
    Svar
    Skrevet på14:00, 2. desember 2014

    Jeg har veldig lyst til å prøve disse! hvor mange muffins får man med oppskriften ovenfor?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:50, 2. desember 2014

      Hei Lise, det kommer an på hvor store muffinsformer du bruker, men jeg tror ca. 14-15 stk.

    • Findus
      Svar
      Skrevet på01:07, 4. desember 2014

      Jeg fikk 15 stk og jeg hadde nok fylt formene litt mer enn på bildet. De anbefales!!

  • Lisa
    Svar
    Skrevet på10:56, 19. november 2015

    Hei hei. Disse var jeg tenkt å lage, men jeg lurte på om de er grei å fryse. Også heller evt lage frostingen når man skal servere dem… Eller bør de bare rett og slett spises med en gang? 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på11:00, 19. november 2015

      Hei Lisa! Muffins kan fryses, og ja, frostingen kan du lage når de skal serveres. Veldig smart! Men aller best smaker disse nystekt, altså…

  • Maren
    Svar
    Skrevet på11:16, 21. november 2015

    Disse er så gode 😃 Skal lage de igjen i dag! Nam.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på11:33, 21. november 2015

      Så koselig Maren 🙂 Kos deg!

  • sireh
    Svar
    Skrevet på19:09, 14. desember 2015

    Jeg lurer på om det er mulig å lage disse med vanlig sukker istede for brunsukker? Jeg har alt annet i hus, tenkte kanskje jeg kunne spare meg for en tur på butikken 😀

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på19:17, 14. desember 2015

      Det går helt fint!

  • Chatrine
    Svar
    Skrevet på16:51, 16. desember 2015

    Kan man bruke vanlig pepperkakedeig? Bare blande den inn i røren?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på18:23, 16. desember 2015

      Du kan prøve. Da ville jeg kjørt 50-100 gram pepperkakedeig sammen med sukker og smør – slik at du fikk en glatt masse. Kryddermengden i oppskriften kan da droppes.

  • May Britt
    Svar
    Skrevet på20:47, 16. februar 2016

    Heisann. Hvor mye kardemomme og nellik skal det være i røren?☺️

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på20:51, 16. februar 2016

      En halv teskje av hvert av krydderne. Av en eller annen grun forsvinner 1/2 tegnet – Takk for at du sa i fra May Britt 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits