Pepperkakeslede

Pepperkakeslede

Picture

Enklere å lage enn du tror!

I år fikk jeg lyst til å lage en slede i pepperkake. En slede som kan pryde bordet og fylles med kaker og julegodt.

Pepperkaker (stor oppskrift)

Sukker 1 kg
Sirup 750g
Margarin 750g
Egg 5 stk
Hvetemel 2 kg
Bakepulver 15g
Ingefær 15g
Kanel 35g
Nellik 15g
Kardemomme 10g
Pepper 1 knivsodd

Slik gjør du: 
1. Sukker, sirup og margarin varmes til en flytende masse (sukkeret skal smelte) som helles over i en bakemaskin.
2. Bland krydderet sammen med det tørre og ha i bakemaskinen. Tilsett egg.
3. Elt sammen til en deig.
4. Deigen settes kjølig til dagen etter.

Pepperkakene skal helst være tynne og stekes på
200 grader 5-10 minutter (avhenger av tykkelse).

Denne sleden fant jeg tegningene til på nettet, men jeg har laget den litt om, slik at den fikk meier. Da står den stødigere.

Til å sette sammen sleden har jeg brukt eggehviteglasur. Den lager jeg ved å røre sammen 1 eggehvite med ca. 3-4 dl siktet melis. Tilsett et par dråper sitronsaft mot slutten.

Eggehviteglasuren må røres godt sammen og skal ha en seig konsistens. Den bør ikke være for rennende og heller ikke for «tørr». Rør helt til glasuren har en kritthvit farge (eller til armen gjør vondt..)

Du kan selvfølgelig bruke smeltet sukker til å sette den sammen, så dekorere den med eggehviteglasur. Jeg dekorerte siden på sleden før jeg limte den sammen.

Her har jeg laget malen som du kan klippe ut og bruke. På tegningene finner du også forklaring på hvordan denne er satt sammen.

slede_krem.no.pdf
File Size: 57 kb
File Type: pdf

slede_krem.no


Har du heller lyst til å lage litt mindre deig og et lite pepperkakehus?
Picture

Picture

Be the first to write a review
13 Kommentarer
  • Anne Hilde
    Svar
    Skrevet på11:27, 16. desember 2013

    Jeg har laget denne i dag:) Legger et bilde av den på Facebooksiden din senere i dag eller i morra:)

  • Pepperkake-Elin
    Svar
    Skrevet på01:40, 17. desember 2013

    Gleder meg Anne Hilde!

  • Anne Hilde
    Svar
    Skrevet på14:25, 17. desember 2013

    Jeg bare tagget deg på mitt forsidebilde på min Facebook. Fikk ikke til å legge det inn på din side i første omgang. Neste år skal jeg lage litt tynnere iceing, og ha på noen sølvkuler:)

  • Ingvild Aasne
    Svar
    Skrevet på20:58, 18. november 2017

    Hei! Jeg har dårlig erfaring med hjemmelagde pepperkakedeiger når de har ligget i kjøleskapet et dag eller to. Da er det vanskelig å få de kjevle ut på «en normal/grei måte», holder seg harde! Blir denne deigen myk igjen etter den har vært i kjøleskapet? 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:26, 19. november 2017

      Ja, det vil den. Ta ut det du trenger å bruke, la resten ligge kjølig. Da blir deigen lettes å jobbe med.

  • Irina
    Svar
    Skrevet på16:11, 2. desember 2018

    Får ikke opp malen på pepperkakeslede ?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på22:02, 2. desember 2018

      jeg sjekker..

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på12:13, 3. desember 2018

      Da er det fikset! Tegning kommer opp som pdf.

  • Marthe
    Svar
    Skrevet på12:07, 27. november 2020

    Hei,
    Har du erfaring med melkefri margarin? Hvordan tror du denne oppskriften blir med det. Eller er det best å bare la være?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på13:20, 27. november 2020

      Det tror jeg skal gå helt fint. Lykke til!

  • Marthe
    Svar
    Skrevet på07:40, 7. desember 2021

    Hei, jeg glemte bakepulver!! Nå er jo deigen hard som, ja, pepperkakedeig som har stått kjølig..

    Noen måte å redde den eller må jeg lage ny?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på08:17, 7. desember 2021

      Du kan la den stå i romtemperatur et døgn og kjøre inn bakepulveret ved å ha deigen tilbake i maskinen igjen. Går fint.

  • Marthe
    Svar
    Skrevet på10:36, 7. desember 2021

    Takk for svar, da prøver jeg det. Tror kanskje jeg deler den opp i tre omganger 🙂

    God jul til deg!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...