Din handlekurv er nå tom!
Pestofylt småloff
Perfekt til salater, supper eller til bruschetta
Har fått litt dilla på disse nye småformene mine. Fersk mini-loff med pesto er veldig dekorativt og ikke minst – knallgodt!
Loff
500 g hvetemel
3 dl væske (melk eller vann)
25 gram gjær
2 ts salt
2 ss smør eller olje
1 egg (valgfritt)
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm væsken fingervarm og hell i.
2. Tilsett gjær, smeltet smør/olje og egg.
3. Deigen eltes godt til den er smidig.
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og kjevles til et rektangulært stykke. Smør på pesto og følg instruksjonene på bildene under. Jeg fikk fire mini-brød (ca. 9 cm x 15.5 cm) og et lite flettebrød som jeg stekte i en 1 liters form.
6. Heves i ca. en halv time til tre kvarter før den stekes på 200 grader i 35-40 minutter. Pensles med egg utblandet med litt vann.
Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.
500 g hvetemel
3 dl væske (melk eller vann)
25 gram gjær
2 ts salt
2 ss smør eller olje
1 egg (valgfritt)
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm væsken fingervarm og hell i.
2. Tilsett gjær, smeltet smør/olje og egg.
3. Deigen eltes godt til den er smidig.
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og kjevles til et rektangulært stykke. Smør på pesto og følg instruksjonene på bildene under. Jeg fikk fire mini-brød (ca. 9 cm x 15.5 cm) og et lite flettebrød som jeg stekte i en 1 liters form.
6. Heves i ca. en halv time til tre kvarter før den stekes på 200 grader i 35-40 minutter. Pensles med egg utblandet med litt vann.
Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.
|
|
SOLVEIG
Hei,
Jeg lurer hvor stor di mini brødformene dine er ?
Bredde ,Lengde ,Høyde i cm.
Fant noen som lignet på nette og lurer på å kjøpe dem.
Derfor hadde det vert fint om du ville skervet målene på dine.
Hilsen Solveig
Konditor-Elin
Hei Solveig, jeg har nå lagt inn målene i teksten over, men de er altså ca. 15.5 x 9 cm og 5 cm dype.
Alexandra
Hei
lurer på om jeg kan bruke disse målene til å lage små fletteloff med pesto, går det ann?
De ser bare helt fantastisk ut 🙂
alexandra
Glemte å si at jeg har ikke de brødformene, så derfor lurte jeg på om det gikk å bare lage de som fletteloff ?
Konditor-Elin
Ja, du kan lage fletteloff uten å ha formene 🙂
alexandra
Glemte å si at jeg har ikke de formene, det var derfor jeg lurte på om jeg kunne bare lage fletteloff ?
Lise
Holder disse seg godt? Jeg kunne tenkt meg å ha dem med på sommerlunsjen på jobb, men da må jeg bake dem dagen før.
Konditor-Elin
De smaker aller best nystekt, men det du kan gjøre er å steke dem, avkjøle og legge i fryseren. Ta opp samme dag som de skal brukes 🙂 Eller du kan heve i formene over natten i kjøleskap (reduser gjærmengde til det halve) og steke før du går på jobb. De trenger en halv time på benken før de går i ovnen.