Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Pizzabunner

Jeg har sett reklame på TV for sånne mini-pizzabunner. Det er alltid fint å ha noe ferdig i fryseren, noe du bare kan kjapt slenge sammen til et raskt måltid. De jeg lagde i dag ble ikke akkurat sånn som på reklamen, men så lagde jeg mine hjemme på kjøkkenbenken og ikke i en fabrikk. Bunnene mine fikk dessuten litt grovt mel. Det metter mer. Har bevisst brukt lite gjær i denne deigen fordi jeg var ute etter en litt kompakt deig. Liker du at det går fortere og en deig med mer fluff kan du tilsette mer gjær om du ønsker.

Du bestemmer selv størrelse og form på pizzabunnene, jeg lagde noen runde, noen avlange og noen små. Pizzabunnene veier 100 gram, mens de små runde veide ca. 50 gram. Det som kan være litt vanskelig er å finne rett tykkelse på bunnen når du skal kjevle deigen. Blir de for tykke blir det polarbrød, for tynne: knekkebrød. Jeg syntes de som jeg klarte å kjevle tynnest ble best, men det er min smak. Jeg liker tynn pizza.

Stekte på varmluft ca. 230 grader i 5 minutter, men også dette avhenger av din ovn. Stek heller litt for kort enn for lenge, for husk, disse skal jo i ovnen en gang til.

 

Vil du heller lage en fin pizzadeig som skal stekes med fyll med det samme? Klikk her for opp

Smågrove pizzabunner (7-8 runde på ca. 20 cm)
150 gram sammalt hvete fin
350 g hvetemel
3.5 dl vann
8 g fersk gjær
2 ts bakepulver
3 ts salt
2 ss sukker
4 ss olje/ flytende smør

Slik gjør du:
1. Vei opp alle ingrediensene i en bolle. Bruk kald/romtemperert væske. Elt deigen i ca. 20 minutter på lav hastighet.
2. Dra en plasthette over bakebollen og la den stå ca. 1 time på benken (eller la den stå et par timer i kjøleskapet).
3. Del opp deigen i emner på ca. 100 g (7-8 biter)
4. Kjevle deigen litt, ta den opp fra bordet og dra den til en passe tynn leiv (se bilder).  Legg på plate, prikk med en gaffel, og etterhev ca. 30 -45 min. Prikk med gaffel enda en gang før steking.
5. Stek på 230 grader, varmluft, midt i ovnen i 5-7 minutter.
6. Avkjøl og legg i pose. Frys.

Del deigen i 7-8 biter og kjevle deigen rund. Sett på plate og prikk med en gaffel. Etterhev 30-45 min.

Bunnene kan tas rett fra fryser. Legg på det du måtte ønske av fyll og stek 6-7 minutter på 200 grader, så er maten klar.

Be the first to write a review
2 Comments
  • Mona
    Svar
    Posted at 22:39, 20. august 2019

    Hva slags salami bruker du på pizzaen?

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...