Din handlekurv er nå tom!
Pizzaruter (halvgrove)
Matpakkeruter er fortsatt svært populært, og her er en variant laget som pizza. Ikke like mjuke, men de grovere enn maptakkerutene (45% grovt). Frys ned, ta opp og legg i matboksen til poden. Tiner til matpausa!
Deigen jeg gir deg oppskrift på her kan du forresten bruke det akkurat det du selv måtte ønske, enten det er horn, rundstykker, pizza eller brød.
Jeg valgte å lage pizzaruter, for er det noe dere aldri blir lei av, så er det nye forslag til hva man kan pute i matboksen.
Hver rute har fått:
pizzasaus (du kan godt bruke tomatpure eller ketsjup)
ost
pepperoni eller skinke
tørket oregano
Det er litt sånn – ta hva du har – opplegg. Riv noen osterester, bruk skivet ost, ta på litt paprika eller tomat, hakk opp noen skinkerester etc. Du skjønner tegninga?
Halvgrove pizzaruter (ca. 32 stk)
4 dl vann
300 g hvetemel
250 g sammalt hvete fin
15 g gjær (fersk) eller 1.5 ts tørrgjær
10 g salt
2 ss olje (nøytral eller oliven)
Fyll etter ønske, som for eksempel:
Pepperoni, skinke, stekt kjøttdeig, papika, tomat, løk, ost….
Til to brett gikk det med:
1 boks pizzasaus (ca. 390 gram)- brukte ikke alt – du kan godt bruke tomatpure eller ketsjup
300 g revet ost
90 gram skinke i biter (brukte det kun på en plate)
en halv pose pepperonipølse i skiver (brukte det kun på en plate)
tørket oregano
Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i bakebollen bortsett fra salt og olje. Elt deigen på lav/ middels rask fart.
2. Etter ca. 10-15 min, tilsett salt og olje.
3. Elt videre ca 5 minutter til, sett opp farten på slutten.
4. Dra en pose over bollen og la den stå i romtemperatur i ca. 45 min – 1 time.
5. Del deigen i to. Ha litt olje på to stk bakekark. La deigen hvile en god stund før du begynner å klemme den utover. Etter hvert kan du bruke en kjevle. Kjevle deigen så godt ut i kantene du kan. Ta pauser hvis papiret krøller seg og den er vanskelig å kjevle.
6. Prikk deigen med en gaffel. Del den opp i 16 biter, bruk en trinse (pizzahjul).
7. Legg på en skje med tomatsaus, ost og ønsket fyll på hver rute.
8. Etterhev ca en halvtime til.
9. Stek nederst i ovnen på 220 grader (varmluft) i ca. 8 minutter. Ingen ovner er like, så se an din ovn. Sjekk rutene under om de er ferdige. Skal ha litt farge.
10. Avkjøl på rist og frys med det samme.
Kan tas opp i fra fryseren frossen og legges rett i matboksen. Hvis du vil spise dem til middag: brøsj dem opp i ovnen noen minutter på rundt 100 grader.