Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Pizzaruter (halvgrove)

Pizzaruter (halvgrove)

Matpakkeruter er fortsatt svært populært, og her er en variant laget som pizza. Ikke like mjuke, men de grovere enn maptakkerutene (45% grovt). Frys ned, ta opp og legg i matboksen til poden. Tiner til matpausa!

Deigen jeg gir deg oppskrift på her kan du forresten bruke det akkurat det du selv måtte ønske, enten det er horn, rundstykker, pizza eller brød.

Jeg valgte å lage pizzaruter, for er det noe dere aldri blir lei av, så er det nye forslag til hva man kan pute i matboksen.

Hver rute har fått:
pizzasaus (du kan godt bruke tomatpure eller ketsjup)
ost
pepperoni eller skinke
tørket oregano

Det er litt sånn – ta hva du har – opplegg. Riv noen osterester, bruk skivet ost, ta på litt paprika eller tomat, hakk opp noen skinkerester etc. Du skjønner tegninga?

Halvgrove pizzaruter (ca. 32 stk)
4 dl vann
300 g hvetemel
250 g sammalt hvete fin
15 g gjær (fersk) eller 1.5 ts tørrgjær
10 g salt
2 ss olje (nøytral eller oliven)

Fyll etter ønske, som for eksempel:
Pepperoni, skinke, stekt kjøttdeig, papika, tomat, løk, ost….

Til to brett gikk det med:

1 boks pizzasaus (ca. 390 gram)- brukte ikke alt – du kan godt bruke tomatpure eller ketsjup
300 g revet ost
90 gram skinke i biter (brukte det kun på en plate)
en halv pose pepperonipølse i skiver (brukte det kun på en plate)
tørket oregano

Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i bakebollen bortsett fra salt og olje. Elt deigen på lav/ middels rask fart.
2. Etter ca. 10-15 min, tilsett salt og olje.
3. Elt videre ca 5 minutter til, sett opp farten på slutten.
4. Dra en pose over bollen og la den stå i romtemperatur i ca. 45 min – 1 time.
5. Del deigen i to. Ha litt olje på to stk bakekark. La deigen hvile en god stund før du begynner å klemme den utover. Etter hvert kan du bruke en kjevle. Kjevle deigen så godt ut i kantene du kan. Ta pauser hvis papiret krøller seg og den er vanskelig å kjevle.
6. Prikk deigen med en gaffel. Del den opp i 16 biter, bruk en trinse (pizzahjul).
7. Legg på en skje med tomatsaus, ost og ønsket fyll på hver rute.
8. Etterhev ca en halvtime til.
9. Stek nederst i ovnen på 220 grader (varmluft) i ca. 8 minutter. Ingen ovner er like, så se an din ovn. Sjekk rutene under om de er ferdige. Skal ha litt farge.
10. Avkjøl på rist og frys med det samme.

Kan tas opp i fra fryseren frossen og legges rett i matboksen. Hvis du vil spise dem til middag: brøsj dem opp i ovnen noen minutter på rundt 100 grader.

Del deigen i to. Legg på hvert sitt bakeark med olje.
Klem ut deigen, gå etter hvert over til å bruke kjevle.
Kjevle deigen så det fyller hele arket. Prikk med en gaffel og del opp i 16 biter.
Ha på pizzasaus, deretter…
….ønsket fyll.
Stekes på 220 grader nederst i ovnen på varmluft ca. 8 minutter.
Avkjøl og legg i fryseren. Kan puttes rett i matboksen.
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...

Kneippbrød

I dag deler jeg en oppskrift på kneippbrød....

Eplekake med smuldre..

Det er norske epler i butikkene og mange...