Pærekake

Pærekake

Picture

Dessertkake med karamell og pære

I høst fikk jeg en diger påsa med pærer av tante Åste. Pærer er jo så godt å hermetisere, men lastskapen tok meg, og jeg måtte ty til alternative løsninger. Og takk for det! 
Dermed ble det frosne pærebiter i stede. Disse har jeg nå fått nyte godt av – i form av en helt fantastisk god karamell-pære-kake. Saftig og god dessertkake!

Pærekake med karamell

150 g sukker til karamell i bunnen av formen

150 g sukker
2 egg
175 g hvetemel
125 g smeltet smør
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl melk
4 pærer (ca)

3 dl kremfløte

Stekes på 180 grader 50-minutter til 1 time.  

Slik gjør du:
1. Start med å lage karamell. Jeg tok 3 ss vann i sukkeret og lot det koke til det fikk en fin karamellfarge. Og dette er viktig! For at kaken skal få en god karamellsmak må du koke karamellen lenge nok, men husk at den ikke skal smake brent. Hell karamellen i en springform ca. 22 cm. (Kledd med bakepapir i bunnen)
2. Pisk sammen egg og sukker til eggedosis, tilsett smeltet smør, før du rører inn det tørre. Rør inn melken til slutt.
3. Skrell pærene og del de i passe store biter som legges oppå karamellen. Hell på røren til slutt. Den skal bare såvidt dekke pærene. 
4. Før du setter kaken i ovnen på 180 grader, kle den inn med et dobbelt lag aluminiumsfolie (pærene safter noe og kan føre til at det renner væske fra formen under steking.
5. Etter at kaken er stekt, avkjøl den noe før du hvelver den over på fat. Bruk et fat med kant ettersom det vil renne litt karamellsaus fra kaken.  

Picture

Picture

Picture

Picture

5 Comments
  • Posted at 18:41, 2. March 2014

    Da er oppskriften notert 🙂 – og skal definitivt prøves ut en gang…
    Takk for herlig og fristende oppskrifter og inspirasjon 🙂
    – Klem fra Mette –

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 05:13, 3. March 2014

      Takk for klem og for en veldig koselig kommentar Mette 🙂

  • helene
    Reply
    Posted at 19:20, 19. April 2014

    Dette er jp oppned kake eller tarte tatin men ikke med butterdeig men annen bunn. Nydelig Har også prøvd å lage den med butterdeig og stekte /kokte pærene litt i smør/sukkerblanding før jeg puttet pærene og smør sukker blandingen i formen oppå karamellen i bunnen. Et tips er å strø litt sukker/pektin blanding over pærene i formen så sitter de litt bedre sammen:) Takk for flott oppskrift

  • Astrid Eik
    Reply
    Posted at 21:55, 1. October 2016

    Fulgte “slik gjør du” beskrivelsen nøyaktig og fikk ikke med at 1/2 dl melk skulle vært i deigen. Forsent – kaken sto allerede i ovnen. Melken skal vel blandes i smøret etter avkjøling. Jeg bruker paiform med bakepapir. Godt tips å hvelve kaken og ta av bakepapir før kaken er helt avkjølt.

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 18:38, 2. October 2016

      Takk for kommentar, jeg skal sørge for å få det med i fremgangsmåten Astrid. Ingen krise om du ikke fikk det med, håper kaken smakte 🙂

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits