Pærer Belle Helene

Pærer Belle Helene

Picture

Forførende dessert

Du finner knapt bedre smakskombinasjoner enn pære, sjokolade og vanilje, og jeg innrømmer det, jeg sleika hele tallerkenen rein. Kan bli mo i knærne av mindre. 
Pærer Belle Helene

Til denne desserten har jeg brukt pærer som er små og faste. Alle slags pærer kan benyttes, men det er viktig at de ikke er for modne. Da vil de koke istykker. Beregn 1 pære per person. Denne laken holder til 5-8 pærer – minst. 

Start med å koke sukkerlake:
1/2 liter vann 
250 g sukker
1/2 vaniljestang (frø og stang)

Kok opp laken med vaniljestang og frø og la den koke inn noe (ca. 15-20 minutter). I mens skreller du pærene. Ha en bolle med vann tilsatt litt sitronsaft som du legger de ferdigskrelte pærene i. Da unngår du at de blir brune. Skjær ut kjernehuset med et melon-kule-jern eller en skarp kniv. Det er ikke så enkelt (jeg er litt plastret for øyeblikket..) men gjør det så forsiktig som du kan slik at pæren ikke går i stykker. 

Putt pærene i sukkerlaken og kok i 15-20 minutter til de er møre (test med en skarp kniv). Dra kjelen av platen og la pærene ligge i laken til desserten skal serveres. (Pærene får best smak dersom de får ligge i laken et døgn eller to). 

Servér med varm sjokoladesaus som du lager ved å varme opp 2 dl fløte. Ha i 100 g hakket sjokolade og rør til du har en glatt saus. 

Jeg hadde ikke annet enn krokan-is tilgjengelig i dag, men til pærene kan du gjerne piske litt krem eller lage kuler av en annen isfavoritt. 

Litt fakta: Desserten oppsto i 1870 og har fått navn etter en av Offenbachs operetter: La belle Hélène.  (Den vakre Helene). 

Om ikke Offenbachs operette om vakre Helene er den mest spilte på radio for tiden så har den allikevel  fått evig liv. For denne desserten vil aldri forsvinne. 

Picture

Picture

Picture

Be the first to write a review
2 Kommentarer
 • Geir Sjøholm
  Svar
  Skrevet på12:25, 16. april 2016

  Hei Elin og takk for denne oppskriften, helt fantastisk. Ett lite tips til såre fingre. Bruk en nebbtang med lang nese så drar du kjernen ur etter at du har skåret i ring rundt den. Fungerte veldig bra.
  Mvh
  Geir

  • Konditor-Elin
   Svar
   Skrevet på14:00, 16. april 2016

   Så fint at du deler – tusen takk for tipset, Geir!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...

Marengsblomst

Har du lyst til å lage noen porsjons-marengser...

Maipyntet ostekake

Ostekake er en klassiker på festkakebordet, men i...

Jubelkake

Lyst på en nydelig bløt og god kake...

Baskisk ostekake i b..

Baskisk ostekake er en trendy sak som måtte...