Din handlekurv er nå tom!
Punsjboller med marsipan
Jeg har ryddet i kakefryseren. Der lå det masse avskjær fra bryllupskaka jeg lagde i fjor sommer. Sånt blir det punsjboller av! Joda, jeg har laget punsjboller på krem.no tidligere, men denne gangen tenkte jeg å vise hvordan du lager punsjbollene avlange og kledd i marsipan. På svensk kalles de grønne rullene bare for damsugare, på dansk trestammer. Her på bjerget har vi ikke noe annet navn enn….punsjboller.
Punsjboller trenger egentlig ingen oppskrift. Det er bare å blande sammen myke kakerester, som for eksempel sukkerbrød, avskjær fra sjokoladelangpanne eller annen myk kake, tilsette kakao (om nødvendig) og kanskje litt melis, så litt bringebærsyltetøy for å binde det hele sammen. Til slutt tilsettes rom-smak etter ønske.
Punsjboller
250 g myke kakerester (gjerne avskjær fra sjokoladelangpanne)
1 1/2 dl melis
2 ss bringebærsyltetøy
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
1 ts rom essens (eller 2 ss ekte rom)
Kokos
100 g sjokolade
400 g marsipan
grønn farge
Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i en bolle og rør dem godt sammen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med grind (flat visp) eller krok. Tilpass konsistens ved tilsette syltetøy til du har en masse som kan formes.
2. Trill massen til passe store pølser/ kuler.
3. Kjevle marsipanen så tynn du kan. Pensle på litt vann. Kle pølsene med marsipanen og del i biter på ca. 5 cm.
4. Dypp kulene/ bitene i smeltet sjokolade og rull i strøssel eller kokos.
5. Oppbevares kjølig (et par uker holdbarhet) eller frys.
Mio
De heter punsjruller! 🎉 Takk for oppskrift, skal prøves 😁
Heidi kjelstrup
Jeg lurer på en ting Elin. Er det ikke lettere å blande den smeltede sjokoladen i ‘deigen’?
Elin Krem.no
Sjokoladen brukes til å feste kokosen.