Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Rabattkoder på ProBaker og Smooth Mix håndmikser

Rabattkoder på ProBaker og Smooth Mix håndmikser

REKLAME Trenger du et godt juletilbud?
Wilfa gir kremvenner mulighet til å kjøpe Grå Probaker til kr. 6990-
Bruk rabattkode: PBjul
Kode varer frem til og med 15.12

Smooth Mix Håndmikser får du til 25% rabatt
Bruk rabattkode: wilfa25
Kode varer til og med 15.12

Begge kan kjøpes her!

Hvis du trenger mer informasjon om disse fantastiske maskinene, som jeg digger å bruke, har jeg laget et innlegg om PROBAKER her, og et innlegg om håndmikseren jeg har vært med på å utvikle her.

VARENE BØR BESTILLES FØR 15.12 DERSOM DE SKAL KOMME FREM TIL JUL

..siden det snart er jul har jeg laget to oppskrifter til deg: Saftige havrerundstykker du kan servere til frokost og lunsj, eller kokosboller. Til å lage disse har jeg brukt ProBaker (rundstykker) og Smooth Mix Håndmikser (kokosbollene).


Saftige havrerundstykker (12 stk)
325 g hvetemel
120 g havremel
3.5 dl vann + 1/2 dl til
18 g gjær (fersk blå)
10-12 g salt

1. Bruk romtempererte råvarer og kaldt vann fra springen.
2. Vei opp alle ingrediensene i eltebollen, bortsett fra salt og tilsett 3.5 dl vann. Hold igjen 1/2 desiliter til senere i elteprosessen.
3. Elt deigen i 4-5 minutter på (ca. 50) for så å øke hastigheten litt. Spe inn den siste desiliteren av vannet litt etter litt til alt vannet er inne. Tilsett saltet. Elt deigen i 3-5 minutter til til den begynner å bli blank. Sett opp farten (80) siste par minuttene. Prøv å ta en glutentest.
4. Når deigen er ferdig eltet settes deigen til heving i ca. 1 time. Pakk inn bollen i plast og la stå på benken.
5. Ta deigen ut på bakebordet og del den i biter på 70 gram, eller 12 stk.
6. Form til rundstykker og sett på brett med bakepair. Legg over et kjøkkenhåndkle i ca. 30-45 minutter. Spray eller pensel med vann under etterheving.
7. Bruk en skarp kniv og lag et snitt i hvert rundstykke.
8. Sett rundstykkene i ovnen på 280 grader. Kast 1/2 dl kokende vann inn i ovnen samtidig. Skru ned til 240 grader og stek i 10-12 minutter. Bruker du varmluft går det raskere.

Rundstykkene kan gjerne fryses. Varm i en airfryer eller i en stekeovn på ca. 150 grader i 5-6 minutter (de bør være halvtint).

Vi du lage dobbel prosjon? Bruk 30 gram gjær.

Da jeg skulle lage disse glemte jeg å ha i glukose. Det går fint! Du må bare sørge for å koke sukkerlaken til 117-120 grader.

Kokosboller (ca. 15 stk – litt avhengig av hvor store du lager dem)
200 g sukker
1 dl vann
50 g glukose (kan sløyfes)
120 g eggehvite (ca. 3 stk)
3-4 ts vaniljesukker eller vaniljepasta

Ca. 300 g mørk sjokolade
ca. 15 g kokosfett (brukes for å gjøre sjokoladen tynnere og letter å påføre)
ca. 15 stk mariekjeks

Slik gjør du:
1. Ha sukker, vann, glukose og vanilje i en kjele. Kok sukkerlaken til trådprøven (117 grader). Bruk et termometer. Når du ser seige tråder er den ferdig kokt  (tar 5-7 minutter hvis du koker på maks varme).
2. Pisk eggehviten i en bolle som er helt ren. Visperedskap må også være helt rent og uten fettrester. Når du har stivt skum tilsettes sukkerlaken i en tynn stråle mens du fortsetter å piske. Pisk til massen er blank og har en fast konsistens. 
3. Ha massen i en sprøytepose, klipp et stort hull ( eller bruk en stor tyll) og sprøyt ut små topper på kjeksene. Sett i kjøleskap.
4. Smelt sjokolade over vannbad og tilsett kokosfett. Hell over i en sprøytepose og lag et lite hull i posen. Plasser kokosbollene på en rist med et bakepapir under. Hell sjokolade på i små sirkler over bollene og la det renne ned på sidene. Dunk godt i risten for å få overflødig sjokolade til å renne av. Sett kjølig.
Oppbevares kjølig i en tett boks.


PS. Overflødig sjokolade skrapes sammen og brukes om igjen, for eksempel i varm sjokolade eller i en sjokoladekake.

Vei opp sukker, glukose og vann i kjelen. Ha veid oppeggehvite. Bruk helst et termometer.
Tilsett sukkerlaken i en stråle mens du pisker. Pisk til massen er blank.
Ha i en sprøytepose.
Sprøyt ut topper på hver kjeks. Så store du selv vil…
Sett i kjøleskap.
Smelt sjokolade og delfiafett, enten over vannbad eller i mikro.
Sett kjeksene på en rist med bakepapir under.
Ha den smelta sjokoladen i en sprøytepose og la den renne over kokosbollene mens du lager små sirker. Dunk i risten så sjokoladen renner godt av.
Strø på kokos om du ønsker.
Oppbevares kjølig, gjerne i en tett boks.



Be the first to write a review
6 Comments
  • Helene
    Svar
    Posted at 14:23, 10. desember 2022

    Det fortelles alltid om hvor stor gjærdeig man kan lage, men har du info om hvor liten deig den klarer å elte? Klarer den f. eks å elte en deig med 500g mel godt nok til glutentest?

  • Posted at 18:35, 11. desember 2022

    Koster det samme på elkjøp uten rabatt 😉

  • Posted at 20:20, 12. desember 2022

    Hei Elin, takk for flotte oppskrifter! Når det gjelder rådet om å dra sukkerlake mellom pekefinger og tommel, så kan det hende at du sparer noen for et legevaktbesøk dersom du forklarer framgangsmåten (sukkerdråper i vann først ettersom jeg husker å ha lest et sted, eller kanskje du har en lurere måte?) Selv sverger jeg til termometer og holder fingrene langt unna kokende sukker:-) Ha en riktig fin kveld!

    Vennlig hilsen
    Marit

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...