Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Rissjokolade

Rissjokolade

Bilde

Biter av god sjokolade med puffet ris

Ikke et vondt ord om risboller, men dette er enkelt og veldig, veldig godt. Laget av husets niåring. 
Jeg har en del krims-krams liggende i skapet. Som for eksempel en drøss konfektformer i silikon. Kjøpt på ebay for en tier eller to. Handler du fra Kina (det har jeg gjort) så er silikonformer til sjokolade skammelig billig. Bare husk at det tar et par-tre uker før du får formene i postkassa. 

Min datter er veldig svak for rissjokolade. Sånne biter du ofte får kjøpt i løsvekt. Hun har funnet en av disse formene i skapet, og med litt smelte-hjelp fra mor var kosen i boks. Bruk den sjokoladen du liker best – vi bruker lys tilsatt litt mørk. Ikke ha for mye ris i bunnen av hver form, da vil riskornene bare falle av biten. 

Rissjokolade ca.15 små biter
100 g lys sjokolade
20-30 g mørk sjokolade
puffet ris

Smelting av sjokolade:
Sjokoladen tåler ikke sterk varme og bør derfor aldri smeltes i en kjele direkte på kokeplata. Jeg smelter sjokolade i mikrobølgeovn. Bollen med sjokolade settes i mikroovnen på full effekt 15 sekunder av gangen. Rør mellom hver intervall.

Smeltes sjokolade i vannbad plasseres bollen med sjokolade over en kjele med vann, uten at bollen er i kontakt med vannet. Vannet skal bare småkoke. Dampen gjør bollen varm og smelter sjokoladen. Får du vann i den smeltede sjokoladen blir den hard og klumpete. Da er det bare å begynne på nytt. 

Aller best blir disse sjokoladebitene om du bruker ekte sjokolade, kalt kuvertyre. Den trenger temperering. 

Dryss noen riskorn i bunnen av formene og ha på smeltet sjokolade. Sett formen i kjøleskap til de er helt stivnet og press bitene ut. 

Be the first to write a review
6 Kommentarer
  • Findus
    Svar
    Skrevet på11:25, 30. november 2016

    Dette så lurt ut! Jeg er for alt som kommer i små porsjoner. Rissjokoladene står nå på ‘to-do’-listen. God advent, Elin 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:02, 30. november 2016

      Alt som kan lages i små biter er jeg tilhenger av, akkurat som deg Findus. En fin advent til deg også.

  • Findus
    Svar
    Skrevet på14:39, 25. desember 2016

    Gjort er gjort, og spist er spist. Disse var lette å lage og enda lettere å spise. Takk for gode oppskrifter og tips, Elin ☺

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på11:06, 27. desember 2016

      Bare hyggelig Findus! Fortsatt god jul til deg 🙂

  • Kine
    Svar
    Skrevet på19:49, 13. desember 2017

    Hvilke sjokolade har du brukt til disse?:)

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på22:09, 13. desember 2017

      Helt vanlig sjokoladeplate.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Bollefocaccia med ba..

Brune bananer på benken (igjen!) og fryseren er...

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...