Din handlekurv er nå tom!
Rullekake med dulce de leche-smørkrem
Etter at jeg lagde rullekake på God morgen Norge for ei uke siden har jeg tenkt på dennen rullekake-varianten med dulce de leche-krem. Dulce de leche er karamellisert melk og selges i butikker med større utvalg. Du kan også bruke Hapå. Før du går i gang: du bør like smørkrem. Det er en mektig kake som faller i smak dersom du i utgangspunktet liker denne kaken.
Det måtte to forsøk til før jeg fikk til å lage kaka sånn skikkelig, men den er i bunn og grunn enkel å lage. Jeg har laget en litt tilpasset oppskrift på rullekakebunn, så du ikke behøver å kaste eggeplommen (du trenger en eggehvite til smørkremen). Bunnen er myk og porøs, og steker du den rett vil den ikke sprekke når den skal rulles..
Det jeg gjorde feil første gang var å legge bunnen feil vei (med oversiden ned i mot bakepapiret) da jeg skulle rulle sammen. Den satte seg helt fast i papiret. Jeg lar bunnen bare avkjøle på en rist, så drar jeg av papiret etter avkjøling. I fremgangsmåten lenger ned her har jeg beskrevet den «tradisjonelle» måten å gjøre dette på, ved å strø et bakepapir med sukker når du legger bunnen over rett i fra ovnen.
Kremen lages ved å piske eggehvite og sukker over vannbad (til 55 grader) så piske til en marengs. Jeg gadd ikke det, men brukte heller finkornet sukker og lot eggehvite og sukker stå på benken 10-15 minutter. Da løser sukkeret seg godt opp.
Rullekake
3 egg
1 eggeplomme
100 g sukker
100 g hvetemel
16 g kakao
1ts bakepulver
Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis
2. Sikt mel, kakao og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
3. Stryk ut på en bakeplate kledd med bakepapir. Pass på å få jevn tykkelse.
4. Stek på temperatur 220 grader, steketid: ca. 7-8 minutter.
5. Legg den ferdigstekte bunnen på et papir strødd med sukker. Fjern papiret på bunnen.
Krem
1 eggehvite
50 g finkornet sukker
125 g mykt smør
150 g dulce de leche eller Hapå
Rør sammen finkornet sukker og eggehvite. La stå på benken i ca. 10 min. Eller, rør sammen sukker og eggehvite over vannbad. Varm til 55 grader. Pisk til det er kaldt (eller til du har en skinnende blank marengs). Tilsett rom-temperert smør. Pisk godt sammen til det har en lys farge. Tilsett dulce de leche etter smak. Jeg brukte en halv boks, du kan gjerne ha i mer om du vil.
Montering
Legg bunnen på papiret du rev av. Smør kremen ut i et tynt lag på toppen av bunnen. Rull sammen kaken. Pakk den stramt inn i papiret så kaken setter seg. (Smørkrem er mektig, jeg tok derfor av litt av kremen som jeg brukte til pynt på toppen – sprøytet med Tyll 4b fra Wilton). Dryss på melis og dekorer med smørkremen på toppen. Skjæres i tynne skiver.
Heidi Pedersen
Hmm, hva med denne bunnen og gul krem? Suksesstertekrem.
Elin Krem.no
Blir sikkert godt..
Sonja Gjesdal
Hei! Kan denne lages dagen før servering? Har du noe tips til oppbevaring?:)
Elin Krem.no
Ja, det går kjempefint. Kan oppbevares i romtemperatur, men helst kjølig.