Din handlekurv er nå tom!
Runde delfiakaker med Mariekjeks
For noen dager siden fikk jeg en forespørsel fra en følger om jeg ikke kunne lage en oppskrift på firkantet kjeks ettersom Sætre nå har sluttet å lage Per-kjeks. Perkjeks er den firkanta kjeksen som hver jul havner i min handlekurv, fordi jeg bruker den i delfiakake.
Dessverre, å lage kjeks som likner på Perkjeks er noe jeg ikke klarer å bake selv. Kjeksen lages med et ekstra fint mel vi ikke får kjøpt her i landet. Av den grunn har jeg tatt produsentens råd og gått for Mariekjeks. Å putte rund kjeks i en firkantet form funker ikke så bra. Kanskje det kunne være en ide å lage små, runde delfiakaker i steden?
Formene jeg har brukt er i aluminium og kan kjøpes på Biltema. Du kan også kle en metall-muffinsform med plastfilm eller bruke store (amerikanske) muffinsformer.
Mariekjeks er i bunn og grunn akkurat den samme kjeksen som Per, så forskjellen vil du ikke merke. Det som er litt vanskelig når du skal lage kakene på denne måten, er at massen stivner fort. Sørg for at fettet er rykende varmt og jobb raskt.
Har brukt tre lag med kjeks. Vil du bruke en skive marsipan i midten kan du gjerne kjevle ut litt marsipan og stikke ut rundinger som legges i som det midterste laget.
Delfiakake (6 runde)
250 g sjokolade (jeg bruker mørk)
4 ss sterk kaffe
1 pk kokosfett (Delfiafett)
2 egg
2-3 ss sukker
1/2 pk Mariekjeks (eller annen søt kjeks)
Evt marsipan
1 pose Geletopper til pynt (jeg har brukt gelehjerter fra Dr. Oetker, kjøpt i butikk med litt større utvalg)
Slik gjør du:
1. Finn frem 6 stk aluformer/ muffinsformer, eller kle 6 muffinsformer i metallbrettet med folie eller gladpack.
2. Smelt sjokolade sammen med kaffe i mikroovn eller over vannbad (ikke rør for mye i sjokoladen)
3. Smelt delfiafett. Det skal være helt smeltet og litt varmt.
4. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bruk helst romtempererte egg.
5. Bland sjokolade i eggedosisen.
6. Tilsett smeltet fett litt etter litt.
7. Fordeles lagvis i formene med kjeks.
8. Legg på geletopper til slutt og sett kjølig.
Pia
Jeg lagde disse men misforstod litt i mitt stress, trodde det var porsjons størrelse. Spiser ikke delfiakake selv, men mannen sutrer hvis han ikke får de til jul. Skulle i selskap og tok med en kake til hver. Ble overrasket da ingen klarte å spise sin opp 😬svigerinnen min ler fortsatt av dette, jeg fikk ikke med meg at de skulle deles opp😱😂
Elin Krem.no
Hjeeeelp! Dette er IKKE noe du gir en til hver av.. haha!
Elin Simonsen
Litt vittig, for jeg har akkurat konkludert med at med unger i hus kan ikke denne kaka lages i muffinsformer 😄😂 Jeg finner nok en annen løsning!
Eva Kristin Lunde Hagelid Olsen
Du kan bruke brødform også,det går like greit. 😊 Gjorde det selv i fjor.
Anne-Brit Kamphaug
I mangel på Per laget jeg med Tuc. Helt nydelig med den lille saltsmaken med det søte. Den beste delfiakaken vi har hatt gjennom over 40 år.
Sanne Grønli
Mamma vil lage disse jeg gleder meg
Siri
Hei! Kan disse fryses? Dette er mitt første forsøk på delfia kake.. skal prøve med meg ritz kjeks! Vi krysser fingrene for at dette blir diiiigg!
Elin Krem.no
ja, men ikke nødvendig. Holder seg best i kjøleskapet. Pakk inn i plast – holder i 3 mnd, minst
Linda T. Mathisen
Ved å halvere mengden delfiafett i denne oppskriften smaker kaken mye bedre 😉 og blir ikke fullt så mektig , og da kan man spise mer 🙂 🙂 🙂
Marthe Skogvoll
Må man kle aluminiumsformene med plastfilm?
Elin Krem.no
Nei, jeg river bare formene opp.
Bjørg Røstbø
Takk for oppskrift! Den passet perfekt til 7 aluminiumsformer fra Biltema. Brukte 3 lag med Mariekjeks + et lag med marsipan.
Ønsker alle en fin jul⭐