Saftig kokoskake med hvit sjokoladekrem

Saftig kokoskake med hvit sjokoladekrem

Picture

Saftig kokos-luksus

Er du en kokos-elsker? Her er din nye favoritt-kake! 
For å få en luftig og saftig kake har jeg brukt en luftig kakebunn-oppskrift (den jeg bruker til å lage Firkløverkake - minus kaffe og sjokolade) og fylt den med en fantastisk krem laget av kokosmelk, fløte og hvit sjokolade. 

Det som gjør denne kaken så ekstra god er all den deilige kokosen som legges rundt og på kaken. Hemmeligheten for å få den beste kokos-smaken er å røste de hvite små flakene litt før de dynges på, og rundt kaken – i store mengder. Kokoskaken trenger ikke å stå kjølig, men i varmen holder den seg best i kjøleskap. Pakker du den godt inn smaker den saftig og godt i flere dager. 

5 egg
200 g sukker
135 g hvetemel
40 g revet kokos
2 ts bakepulver
135 g smør/margarin

Kokos-ganache:
200 ml kokosmelk (extra creamy) (bruk bare det tykkeste)
1  dl kremfløte
300 g hvit sjokolade

Pynt:
150 g revet kokos
Røde coctailbær


Slik gjør du:
1.     Lag ganache: Hakk hvit sjokolade og ha i en bolle med kokosmelk og kremfløte. Sett bollen over vannbad og smelt sammen. Rør til du har en glatt krem. Sett kjølig i 4-5 timer eller natten over.
2.     Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland forsiktig inn siktet hvetemel, kokos og bakepulver
3.     Rør inn smeltet smør til slutt.
4.     Helles i smurt springform (ca.23 cm).
5.     Stekes på 180 grader. Steketid ca.45 min
6.     Når kaken er helt avkjølt piskes ganachen opp med en håndmikser. Kremen skal ha en bløt konsistens.
7.     Del kakebunnen i tre deler og legg kaken sammen med kokos-ganachen. Kaken strykes til slutt opp med resten av kremen.
8.     Hell kokos utover en bakeplate og sett i ovnen (220 grader) i 3-5 minutter. Pass godt på at det ikke brenner seg.
9.     Avkjøl kokosmassen helt og klem den på rundt og oppå kaken.

Picture

Picture

8 Kommentarer
  • Anne Hilde
    Svar
    Skrevet på08:24, 8. august 2014

    Bare det tykkeste av kokosmelk? Mener du da den tykke hinna i boksen? Kaka såg helt deilig ut!!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:05, 8. august 2014

      Hei Anne-Hilde! Jeg har fått et spørsmål om dette skjønner du – det jeg mener er at man helst skal kjøpe den kokosmelka som heter extra creamy. Men, om du ikke får tak i den, bruk bare det som er tykt i boksen, ikke rist eller bland den sammen. Ikke det som er rennende. Bruker du det tynne vil du få en rennende saus. Men altså – helst kjøp den som heter extra vreamy. Den er helt tykk og fin hele greia 🙂 Og ja – kaka er helt uimotståelig god!

  • Findus
    Svar
    Skrevet på01:57, 11. august 2014

    Jeg mangler superlativer for å beskrive den ganachen…mmhmm. Jeg prøvde meg på en glutenfri variant (halvt-om-halvt med potetmel og maizena) og den var definitivt best dag 2.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på02:10, 11. august 2014

      O lykke! Takk for at du deler Findus 🙂 Er enig at denne kaka smaker best dag 2…og dag 3…osv.

  • Karoline
    Svar
    Skrevet på03:42, 16. oktober 2014

    Hei! Hvordan tror du det blir om jeg erstatter lys sjokolade med kokesjokolade i glasuren?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på05:30, 16. oktober 2014

      Hei Karoline. Kokos går både til hvit og lys sjokolade. Vil du bruke mørk er det bare å prøve! Dette blir smak og behag.

  • Inger
    Svar
    Skrevet på12:42, 16. juni 2016

    Det står revet kokos,men kan en bruke vanlig kokosmasse?😊

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på12:46, 16. juni 2016

      Revet kokos ER kokosmasse 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits