Din handlekurv er nå tom!
Saftig kokoskake med hvit sjokoladekrem
Saftig kokos-luksus
Det som gjør denne kaken så ekstra god er all den deilige kokosen som legges rundt og på kaken. Hemmeligheten for å få den beste kokos-smaken er å røste de hvite små flakene litt før de dynges på, og rundt kaken – i store mengder. Kokoskaken trenger ikke å stå kjølig, men i varmen holder den seg best i kjøleskap. Pakker du den godt inn smaker den saftig og godt i flere dager.
5 egg
200 g sukker 135 g hvetemel 40 g revet kokos 2 ts bakepulver 135 g smør/margarin Kokos-ganache: 200 ml kokosmelk (extra creamy) (bruk bare det tykkeste) 1 dl kremfløte 300 g hvit sjokolade Pynt: 150 g revet kokos Røde coctailbær
|
Slik gjør du:
1. Lag ganache: Hakk hvit sjokolade og ha i en bolle med kokosmelk og kremfløte. Sett bollen over vannbad og smelt sammen. Rør til du har en glatt krem. Sett kjølig i 4-5 timer eller natten over. 2. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland forsiktig inn siktet hvetemel, kokos og bakepulver 3. Rør inn smeltet smør til slutt. 4. Helles i smurt springform (ca.23 cm). 5. Stekes på 180 grader. Steketid ca.45 min 6. Når kaken er helt avkjølt piskes ganachen opp med en håndmikser. Kremen skal ha en bløt konsistens. 7. Del kakebunnen i tre deler og legg kaken sammen med kokos-ganachen. Kaken strykes til slutt opp med resten av kremen. 8. Hell kokos utover en bakeplate og sett i ovnen (220 grader) i 3-5 minutter. Pass godt på at det ikke brenner seg. 9. Avkjøl kokosmassen helt og klem den på rundt og oppå kaken. |
Anne Hilde
Bare det tykkeste av kokosmelk? Mener du da den tykke hinna i boksen? Kaka såg helt deilig ut!!
Konditor-Elin
Hei Anne-Hilde! Jeg har fått et spørsmål om dette skjønner du – det jeg mener er at man helst skal kjøpe den kokosmelka som heter extra creamy. Men, om du ikke får tak i den, bruk bare det som er tykt i boksen, ikke rist eller bland den sammen. Ikke det som er rennende. Bruker du det tynne vil du få en rennende saus. Men altså – helst kjøp den som heter extra vreamy. Den er helt tykk og fin hele greia 🙂 Og ja – kaka er helt uimotståelig god!
Findus
Jeg mangler superlativer for å beskrive den ganachen…mmhmm. Jeg prøvde meg på en glutenfri variant (halvt-om-halvt med potetmel og maizena) og den var definitivt best dag 2.
Konditor-Elin
O lykke! Takk for at du deler Findus 🙂 Er enig at denne kaka smaker best dag 2…og dag 3…osv.
Karoline
Hei! Hvordan tror du det blir om jeg erstatter lys sjokolade med kokesjokolade i glasuren?
Konditor-Elin
Hei Karoline. Kokos går både til hvit og lys sjokolade. Vil du bruke mørk er det bare å prøve! Dette blir smak og behag.
Inger
Det står revet kokos,men kan en bruke vanlig kokosmasse?😊
Konditor-Elin
Revet kokos ER kokosmasse 🙂