Saftig sjokolade-banankake 

Saftig sjokolade-banankake 

Picture

Smakfull sjokoladekake av overmodne bananer

På engelsk kalles dette ofte for banana bread, men dette er en skikkelig saftig sjokoladekake / banankake, laget over samme lest som krem.no’s mest populære oppskrift. Ettersom jeg har litt dilla på kokos om dagen, kastet jeg i en liten neve revet kokos, sånn for å teste ut. Etter min smak ble det godt!
Banankake med sjokosmak
125 g smør
150 g lyst brunt sukker (bruk det du har)
200 g hvetemel
40 g kakao
2 egg
2 overmodne bananer i små biter
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts vaniljesukker
1 dl melk
40 g kokos (valgfritt)

Her finner du oppskrift på banankake i langpanne. (Klikk på linken om du trenger å se bilder på fremgangsmåte)

Slik gjør du:
1. Rør smør og sukker luftig. 
2. Tilsett eggene ett etter ett.
3. Sikt hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljesukker og ha det i vekselsvis med melk. Ikke visp røra for mye sammen etter at melet er tilsatt. Den blir da fort seig og gummiaktig.
3. Vend inn hakkede bananer i (1-2 cm store biter). De skal være godt modne, gjerne brune. (Disse bananene gir nemlig best smak). Strø i kokos om du ønsker. 
4. Kle en brødform 1,5 liter med bakepapir og hell i røra. 
5. Stekes på 180 grader i 45 – minutter til 1 time. (Bruk en bakepinne. Kaka er ferdig når det ikke henger igjen noe røre på pinnen)

Picture

9 Comments
  • Anne
    Reply
    Posted at 08:30, 5. July 2014

    Hei, går det an og lage den uten kakao? Er det noe som bør endres i oppskriften da?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 08:46, 5. July 2014

      Anne, da klikker du på linken litt lenger opp her og kommer til banankake i langpanne. Den er uten kakao og kan lages både i brødform og i langpanne. Eneste du må tenke på er steketid. I brødform trenger kaka nesten en time i ovnen.

  • Ann
    Reply
    Posted at 06:04, 14. July 2014

    Hei, Er det smeltet smør som blir brukt?

  • Konditor-Elin
    Reply
    Posted at 11:34, 14. July 2014

    Hei Ann – nei, det er mykt smør som skal røres sammen med sukker

  • Karin
    Reply
    Posted at 10:47, 7. September 2015

    Hei! skal kaken stekes nederst eller midt i ovnen?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 10:58, 7. September 2015

      Hei Karin. Den skal stekes midt i ovnen 🙂

  • Anni
    Reply
    Posted at 20:00, 2. May 2016

    Det står ikke når men skal putte i kakao

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 21:21, 2. May 2016

      Hei Anni. Det skal inn sammen med melet. Jeg skal få lagt det inn! Takk for at du sa i fra 🙂

  • Beso
    Reply
    Posted at 22:08, 22. May 2017

    Isf kakao kan man bruke kanel og hakkede valnøtter som de gjør i Australia

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits