Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Saftig sjokolade-banankake 

Saftig sjokolade-banankake 

Picture

Smakfull sjokoladekake av overmodne bananer

På engelsk kalles dette ofte for banana bread, men dette er en skikkelig saftig sjokoladekake / banankake, laget over samme lest som krem.no’s mest populære oppskrift. Ettersom jeg har litt dilla på kokos om dagen, kastet jeg i en liten neve revet kokos, sånn for å teste ut. Etter min smak ble det godt!
Banankake med sjokosmak
125 g smør
150 g lyst brunt sukker (bruk det du har)
200 g hvetemel
40 g kakao
2 egg
2 overmodne bananer i små biter
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts vaniljesukker
1 dl melk
40 g kokos (valgfritt)

Her finner du oppskrift på banankake i langpanne. (Klikk på linken om du trenger å se bilder på fremgangsmåte)

Slik gjør du:
1. Rør smør og sukker luftig. 
2. Tilsett eggene ett etter ett.
3. Sikt hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljesukker og ha det i vekselsvis med melk. Ikke visp røra for mye sammen etter at melet er tilsatt. Den blir da fort seig og gummiaktig.
3. Vend inn hakkede bananer i (1-2 cm store biter). De skal være godt modne, gjerne brune. (Disse bananene gir nemlig best smak). Strø i kokos om du ønsker. 
4. Kle en brødform 1,5 liter med bakepapir og hell i røra. 
5. Stekes på 180 grader i 45 – minutter til 1 time. (Bruk en bakepinne. Kaka er ferdig når det ikke henger igjen noe røre på pinnen)

Picture

Be the first to write a review
9 Kommentarer
  • Anne
    Svar
    Skrevet på08:30, 5. juli 2014

    Hei, går det an og lage den uten kakao? Er det noe som bør endres i oppskriften da?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:46, 5. juli 2014

      Anne, da klikker du på linken litt lenger opp her og kommer til banankake i langpanne. Den er uten kakao og kan lages både i brødform og i langpanne. Eneste du må tenke på er steketid. I brødform trenger kaka nesten en time i ovnen.

  • Ann
    Svar
    Skrevet på06:04, 14. juli 2014

    Hei, Er det smeltet smør som blir brukt?

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på11:34, 14. juli 2014

    Hei Ann – nei, det er mykt smør som skal røres sammen med sukker

  • Karin
    Svar
    Skrevet på10:47, 7. september 2015

    Hei! skal kaken stekes nederst eller midt i ovnen?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:58, 7. september 2015

      Hei Karin. Den skal stekes midt i ovnen 🙂

  • Anni
    Svar
    Skrevet på20:00, 2. mai 2016

    Det står ikke når men skal putte i kakao

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på21:21, 2. mai 2016

      Hei Anni. Det skal inn sammen med melet. Jeg skal få lagt det inn! Takk for at du sa i fra 🙂

  • Beso
    Svar
    Skrevet på22:08, 22. mai 2017

    Isf kakao kan man bruke kanel og hakkede valnøtter som de gjør i Australia

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...