Din handlekurv er nå tom!
Saftig sjokolade-banankake
Smakfull sjokoladekake av overmodne bananer
125 g smør
150 g lyst brunt sukker (bruk det du har)
200 g hvetemel
40 g kakao
2 egg
2 overmodne bananer i små biter
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts vaniljesukker
1 dl melk
40 g kokos (valgfritt)
Her finner du oppskrift på banankake i langpanne. (Klikk på linken om du trenger å se bilder på fremgangsmåte)
Slik gjør du:
1. Rør smør og sukker luftig.
2. Tilsett eggene ett etter ett.
3. Sikt hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljesukker og ha det i vekselsvis med melk. Ikke visp røra for mye sammen etter at melet er tilsatt. Den blir da fort seig og gummiaktig.
3. Vend inn hakkede bananer i (1-2 cm store biter). De skal være godt modne, gjerne brune. (Disse bananene gir nemlig best smak). Strø i kokos om du ønsker.
4. Kle en brødform 1,5 liter med bakepapir og hell i røra.
5. Stekes på 180 grader i 45 – minutter til 1 time. (Bruk en bakepinne. Kaka er ferdig når det ikke henger igjen noe røre på pinnen)
|
|
Anne
Hei, går det an og lage den uten kakao? Er det noe som bør endres i oppskriften da?
Konditor-Elin
Anne, da klikker du på linken litt lenger opp her og kommer til banankake i langpanne. Den er uten kakao og kan lages både i brødform og i langpanne. Eneste du må tenke på er steketid. I brødform trenger kaka nesten en time i ovnen.
Ann
Hei, Er det smeltet smør som blir brukt?
Konditor-Elin
Hei Ann – nei, det er mykt smør som skal røres sammen med sukker
Karin
Hei! skal kaken stekes nederst eller midt i ovnen?
Konditor-Elin
Hei Karin. Den skal stekes midt i ovnen 🙂
Anni
Det står ikke når men skal putte i kakao
Konditor-Elin
Hei Anni. Det skal inn sammen med melet. Jeg skal få lagt det inn! Takk for at du sa i fra 🙂
Beso
Isf kakao kan man bruke kanel og hakkede valnøtter som de gjør i Australia