Saftig, stor sjokoladekake i langpanne

Saftig, stor sjokoladekake i langpanne

Bilde

Saftig, stor sjokoladekake uten egg

Reklame: Maimåned betyr masse baking til fester og dugnader. Her får du oppskrift på en stor langpannekake ute egg. (Blogginnlegget er laget i samarbeid med Tørsleffs/ Haugen-Gruppen)
Til dugnad og festmåneden mai passer det å lage en skikkelig saftig og god langpanne-sjokoladekake. Denne er laget uten egg og er bare å røre sammen. Oppskriften består blant annet av (søtet) yoghurt. Bruk det du har i kjøleskapet, for eksempel vanilje. Velger å bruke nøytral yoghurt eller kefirmelk tilsett et par-tre spiseskjeer med sukker ekstra. Brunt sukker gir ekstra god smak, men bruk det du har. Hvitt sukker går også fint å bruke.
​ 
Saftig, stor sjokoladekake laget i stor langpanne
2 stk beger vaniljeyoghurt  (til sammen 300 g  - ta det du har) 
160 g smeltet smør/ margarin
250 g brunt sukker (eller ta det du har)
1 boks Tørsleffs søtet kondensert melk
2 dl melk
500 g hvetemel
4 ss kakao
4 ts Tørsleffs vaniljesukker
2 ts natron
2 ts bakepulver

Glasur:
75 g smør/ margarin
300 g melis
5 ss ferdiglaget kaffe
1 ss kakao
3 ts Tørsleffs vaniljesukker

Slik gjør du:
1. Bland sukker, yoghurt, smeltet smør og en boks søtet kondensert melk sammen i en bolle. 
2. Sikt inn det tørre og bland inn melken litt etter litt mens du rører.
3. Fordel i en stor langpanne (ca. 40 x 30 cm) kledd med bakepapir.
4. Stek på 180 grader i 35-40 minutter. Sjekk med en bakepinne om kaken er ferdig. Henger det deig igjen på pinnen må den steke lenger. Sett gjerne på varmluft siste 5 minuttene. 
5. Avkjøl kaken på rist og lag glasuren.
6. Rør sammen melis, kakao, vaniljesukker og kaffe. Smelt smør og bland inn. Rør til glatt og stryk utover kaken. Dryss på kakestrøssel. 

Bilde

Bilde

Tørsleffs vaniljesukker er laget på ekte bourbon-vanilje og fås kjøpt på REMA.

Tørsleffs søtet kondenserte melk fås kjøpt Coop OBS, Mega og på Coop Extra

Bilde

Her ser du alle ingrediensene til denne kaka. Mel, kakao, natron, vaniljesukker, yoghurt, smeltet smør, bakepulver, en boks søtet kondensert melk og brunt sukker. (Det eneste som mangler er 2 dl melk som jeg tilsatte til slutt). Det er bare å røre alt sammen! 
Bilde

Fyller en stor langpanne ca. 40 x 30 cm – stekes på 180 grader i 35-40 minutter (skru på varmluft siste 5 min)
Bilde

Til glasuren trenger du kaffe, melis, kakao, vaniljesukker og smeltet smør. Røres sammen til en glatt glasur. 
Bilde

Naaaaam!
Bilde

Saftig, stor og GOD! lanpannekake som du kan lage både til dugnad og fest. 
6 Kommentarer
  • Kaja
    Svar
    Skrevet på09:53, 5. mai 2017

    Nam! Men bruker du ikke kjøkkenmaskin? Bare mikser alt forhånd?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:00, 5. mai 2017

      Du kan godt bruke en mikser, men denne går fint å røre sammen med en et røre-redskap (som en tresleiv eller lignende). Eneste du må tenke på er å få rørt ut alle klumper.

  • Ellie
    Svar
    Skrevet på14:57, 5. mai 2017

    Ser veldig god ut, men er den veldig søt? Det er en del sukker i tilleg til søtet yoghurt og søt kondensert melk?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:02, 5. mai 2017

      Hei Ellie – neida, jeg har justert sukkermengde slik at det ikke skal bli for søtt. Om du er usikker kan du jo fint redusere sukkermengde til 200 gram og bruke nøytral yoghurt 🙂

  • Vibeke Nilsen
    Svar
    Skrevet på00:05, 6. mai 2017

    Hei.
    Lyst til å prøve denne 🙂 Men hvordan blir den å evt steke i 20 cm form eller 25 cm??og hva med steketiden ??

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på16:01, 7. mai 2017

      20 cm form blir for liten, bruk så stor form som mulig. Selv en 25 cm form vil bli full – denne er ganske så stor. Steketid 40-50 minutter.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits