Sarah Bernhard 

Sarah Bernhard 

Picture

Sjokoladekrem på makronbunn, dyppet i sjokolade. Med disse på bordet blir det fest!

Min favorittkake!

Sarah Bernhard er en personlig favoritt. Både store og små i familien elsker dem, og jeg lager disse konfektbitene både til bursdager, høytider og til fest. Den originale versjonen er dyppet i sjokolade, har en makron til bunn og er litt mer omfattende å lage. Den varianten av Sarah Bernhard jeg lager oftest er laget på hurtig vis, med ferdig kransekakemasse. Istedenfor for å dyppe bitene i sjokolade har jeg smeltet litt sjokolade som jeg drar over kakene med en skje. Disse bitene kan lages som små søte tapas, som én stor kake eller som kaffe-kake-biter. Husk at kremen trenger å stå noen timer før den piskes. Konfektbitene egner seg godt til frysing og tiner på få minutter. Det er bare å hente frem godsakene etter hvert som du får lyst på noe godt. Glemte jeg å si at disse også er glutenfrie?

Hvem var Sarah Bernhardt?

Sarah Bernhard
lag makroner
eller bruk
400 g ferdig kransekakemasse eller mandelmasse

Krem:
3 dl kremfløte
100 g mørk sjokolade

Slik gjør du:
1. Varm fløten til kokepunktet og hell over finhakket sjokolade. La stå et par minutter før du rører massen glatt (bruk gjerne en stavmikser). Sett kjølig 4-6 timer, eller til dagen etter.
2. Skjær pølsen med ferdig kransekakemasse i skiver på ca. 1 cm.
3. Ovnstemperatur: 210 grader. Steketid: 5-10 minutter. Kransekakebitene skal kun ha stekeskorpe. Avkjøles.
4. Pisk opp sjokoladekremen og stryk den på mandelbunnen. Settes i kjøleskap eller fryser.
5. Smelt 200 g sjokolade over vannbad eller i mikroovn og tilsett 25 g delfiafett (kokosfett).
6. Dypp småkakene i sjokolade og pynt med en skåldet mandel.

Oppbevares i fryser til de skal spises!

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Sarah Bernhard 1: Laget på hurtig vis med kransekakebunn og smeltet sjokolade dratt over med en skje

Picture

Sarah Bernhard 2:  Laget på originalt vis, med makronbunn og kremen dyppet i sjokolade

Picture

Petit Four:

Picture

Bruk en stjernetyll som plasseres i en engangs sprøytepose.

Picture

Lag små rosetter av kremen på mandelbunnene.

Picture

Smelt sjokolade og ha i et kremmerhus. Lag tynne striper som dekor.

Picture

Så var det servert!

Flere Sarah-kaker…

Picture

Picture

Dette er en hel kake laget med Sarah Bernhard-krem.Hvordan jeg laget denne ser du her.

Nyeste tilskudd på stammen er denne Sarah Bernhardt i langpanne (laget uten langpanne) med sjokoladetrekk på toppen.

1Kommentar
  • Aud Irene Vik
    Svar
    Skrevet på14:13, 22. januar 2017

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins gule påskebom..

Da jeg lagde min vri på gule bomber...

Hot cross buns - tan..

Påskebolle, lett krydret og med et kors på...

Brownievaffel

Vaffeldagen falt i år på en lørdag (i...

Silviakake

Silviakake! Med den mest fantastisk gode glasuren du...

Biscotti med mandler..

Det drar seg mot påske og flere har...