Din handlekurv er nå tom!
Sebrakake
En litt annerledes marmorkake
Min kake kunne godt hatt litt mer markerte striper. Det får du ved å bruke mer hvit røre enn mørk, samt å ta flere skjeer om gangen, ikke bare én og én. Det er mye røre som skal i formen, så vær litt raus med hvert «lag» (se forklaring under).
Jeg stekte kaken på 180 grader i 35-40 minutter, men som noen kanskje har sett på bildet er det bittelitt rå i midten. Det unngår du ved å bruke varmluft. Da steker den litt raskere.
3 egg
170 g sukker
1.5 dl nøytral olje (eksempel solsikke, raps eller soya)
1.5 dl melk
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
250 g hvetemel
en halv ts salt
2 ss kakao
Springform ca. 22 cm.
Stekes på 180 grader 30-40 minutter (gjerne varmluft)
Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Ha i melk og olje.
3. Vei opp mel, vaniljesukker, bakepulver og salt og rør sammen.
4. Rør inn det tørre i det våte. Ikke bland for mye, bare så det blir klumpfritt.
5. Ta av ca. 5 dl av røren og sikt inn 2 ss kakao.
6. Start med å ha 2-3 ss hvit røre i bunnen. Så 1-2 ss mørk røre, 3 ss hvit, 1-2 ss mørk, osv. Røren vil flyte helt utover. Bruk mer hvit røre enn mørk. Til slutt, ta 1 ss av hver.
7. Stek på 180 grader (bruk gjerne varmluft) 30-40 minutter.
|
|
|
|