Din handlekurv er nå tom!
Sjokoladefondant
Klassisk dessert som alle liker og laiker
Jeg har angitt 4-5 porsjoner til denne oppskriften fordi de fleste bruker litt større aluminiumsformer, eller keramiske ramekins. Uansett, dette er en veldig enkel dessert som kan lages ferdig og settes i fryseren. Stek av rett før servering og spis lun med litt is eller vaniljesaus.
Jeg har laget denne desserten tidligere også - med salt karamellkjerne her
Stekingen kan være en utfordring, det er jo fordi det avhenger av størrelse, tykkelse, hvor kald fryseren din er, hvor bløt du vil den skal være også videre, også videre. Se på min anbefalte stekeanvisning og prøv deg fram!
Husk at disse godt kan lages ferdig og settes i kjøleskapet. Da trenger de langt kortere steketid enn om de kommer rett fra fryser.
Om du ikke orker å lage bærsaus kan du likegjerne ta frem litt hjemmelaget jordbær eller bringebærsyltetøy fra fryseboksen og ha ved siden av. Latmannslivet, du vet…min største last.
2 egg
60 g sukker
115 g smør
110 g sjokolade
60 g mel
Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
2. Smelt smør og hakket sjokolade over vannbad (eller på svak varme i mikro-ovn). Ikke rør i det før det er helt smeltet.
3. Bland inn smør og sjokolade i eggedosisen og tilsett siktet hvetemel. Pass på at du ikke rører for mye.
3. Smør formene (enten aluminiumsformer eller ildfaste ramekins/ keramiske former) med smør og strø med kakaopulver. Slå ut overflødig kakao.
4. Hell i røre (ca. 3/4 full).
5. Stek i 7-10 minutter på 200 grader. Tar du formene fra fryseren trenger de 15-20 minutter (skal være faste utenpå og flytende inni).
6. Serveres lun med bærsaus, vaniljeis eller vaniljesaus.
Bærsaus
125 g bringebær/ jordbær
2-3 ss melis
Slik gjør du:
Knus bær med en gaffel, tilsett melis og rør sammen. Moser du bringebær – hell de rørte bærene gjennom en sikt (bruk en skje for å få den til å renne gjennom). Hell sausen i en beholder. Rør den opp før bruk.
|
|
Mari Helmer
Dette blir nok dessert nyttårsaften for oss😁