Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Sjokoladefondant

Picture

Klassisk dessert som alle liker og laiker 

Lyst på noe enkelt? En himmelsk godt til dessert? Denne sjokoladedesserten går aldri av moten.
Er du glad i noe søtt etter middag, men bare en liten smak? Jeg pleier å lage disse i enda mindre former enn på bildet, i linsefomer i aluminium (jeg kjøper dem i sverige). Har du ikke aluminiumsformer kan du prøve å bruke muffinsformer i silikon.  Av denne porsjonen får jeg da ca.  7-8 stk små fondanter som jeg serverer med is og bær ved siden av. Dette er mektige saker, så litt er ofte nok. 

Jeg har angitt 4-5 porsjoner til denne oppskriften fordi de fleste bruker litt større aluminiumsformer, eller keramiske ramekins. Uansett, dette er en veldig enkel dessert som kan lages ferdig og settes i fryseren. Stek av rett før servering og spis lun med litt is eller vaniljesaus. 

Jeg har laget denne desserten tidligere også -  med salt karamellkjerne her

Stekingen kan være en utfordring, det er jo fordi det avhenger av størrelse, tykkelse, hvor kald fryseren din er, hvor bløt du vil den skal være også videre, også videre. Se på min anbefalte stekeanvisning og prøv deg fram! 

Husk at disse godt kan lages ferdig og settes i kjøleskapet. Da trenger de langt kortere steketid enn om de kommer rett fra fryser.
Om du ikke orker å lage bærsaus kan du likegjerne ta frem litt hjemmelaget jordbær eller bringebærsyltetøy fra fryseboksen og ha ved siden av. Latmannslivet, du vet…min største last.  

Sjokoladefondant (til 4-5 små fondanter)
2 egg
60 g sukker
115 g smør
110 g sjokolade
60 g mel

Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
2. Smelt smør og hakket sjokolade over vannbad (eller på svak varme i mikro-ovn). Ikke rør i det før det er helt smeltet.
3. Bland inn smør og sjokolade i eggedosisen og tilsett siktet hvetemel. Pass på at du ikke rører for mye. 
3. Smør formene (enten aluminiumsformer eller ildfaste ramekins/ keramiske former) med smør og strø med kakaopulver. Slå ut overflødig kakao.
4. Hell i røre (ca. 3/4 full).
5. Stek i 7-10 minutter på 200 grader. Tar du formene fra fryseren trenger de 15-20 minutter (skal være faste utenpå og flytende inni).
6. Serveres lun med bærsaus,  vaniljeis eller vaniljesaus

Bærsaus
125 g bringebær/ jordbær
2-3 ss melis

Slik gjør du:
Knus bær med en gaffel, tilsett melis og rør sammen. Moser du bringebær – hell de rørte bærene gjennom en sikt (bruk en skje for å få den til å renne gjennom). Hell sausen i en beholder. Rør den opp før bruk. 

Picture

Full kollaps! Det kan være en utfordring å steke disse akkurat passe. Ingen ovner er like, og derfor kan det være litt vanskelig å angi helt riktig steketid. Jeg lyktes først på fjerde forsøk. Dette er slik det så ut før jeg fikk tatt det beste bildet. Men, det gjør ingen verdens ting om de skulle kollapse litt. Disse smaker så godt at det ikke betyr nevneverdig om utseende ser litt mindre tiltalende ut..
Be the first to write a review
1Kommentar
  • Mari Helmer
    Svar
    Posted at 02:31, 28. desember 2018

    Dette blir nok dessert nyttårsaften for oss😁

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...