Sjokolademousse med After Eight

Sjokolademousse med After Eight

Hvert år lager jeg forslag til en jule- eller nyttårsdessert, og hva passer vel bedre en en nydelig, mjuk sjokolademousse? Den smaker som After Eight, og vil du lage den litt ekstra fin til nyttår har jeg alternativ pynt du kan få bryne deg på! (Se lenger ned på siden).

Du kan lage sjokolademousse på mange måter, og dette er den jeg vet du vil like best, fordi den er så lett å lage. Den er laget over samme lest som denne, med nougat.

Desserten smaker veldig godt med litt lettpisket krem på toppen og vil du lage noe både morsomt og godt å pynte med har jeg laget noen stjerner i hippen-kjeks. De har jeg penslet med sjokolade og strødd litt popping candy på. Aldri en festdessert uten popping candy, haha! (Popping candy er et sukker som smeller når det kommer i munnen). Husk at sukkeret «går av» i kontakt med fukt, så i stede for å sette stjernene i kremen kan du servere dem ved siden av.

After Eight-dessert (ca. 5 porsjoner)
1 dl kremfløte
75 g after eight (9 stk)
75 g mørk sjokolade
2 dl kremfløte, bløtpisket

Dekor:
1-2 dl bløtpisket kremfløte til pynt på toppen
Litt revet sjokolade
After Eight til pynt, eller stjernekjeks med popping candy ( se litt lenger ned)

Slik gjør du:
1. Smelt hakket sjokolade, after eight og fløte over vannbad eller i mikro. Rør sjokoladen glatt. Sett i kjøleskapet til den får romtemperatur.
2. Visp slapp krem av 2 dl kremfløte. Sett kjølig.
3. Når sjokoladeblandingen er nok avkjølt røres den inn i den slappe kremen.
4. Helles i glass og settes kjølig til servering. 

Hippenkjeks (nok til ca. 25 stjerner) Se bilder litt lenger ned på siden hvordan jeg lager stjernene.
50 g eggehvite
50 g melis
50 g hvetemel
50 g smeltet smør
Rør sammen eggehvite, melis og hvetemel. Rør inn smeltet smør.
Stekes på 180 grader (over/undervarme) til de er gylne, ca. 5-8 minutter.

Smelt ca. 25 g mørk sjokolade. Pensle stjernene og dryss på popping candy. Kjøpes på Europris eller Nille.


Smelt after eight, hakket sjokolade og fløte sammen.
Rør glatt. Sett kjølig.
Pisk kremen slapp.
Rør inn sjokoladen når den har romtemperatur.
Fordel i glass og sett kjølig. Legg på en dært med bløtpisket kremfløte før servering. Riv litt sjokolade over og sett i enten After eight eller hippenstjerner. De ser du hvordan du lager her:

Slik lager du stjerner av hippenkjeks:

Finn en tynn papp (jeg brukte tomatboksen) og tegn på en stjerne. Klipp ut.
Lag hippenmasse og stryk den over sjablongen.
Stek på 180 grader til de er gylne.
Sprø kjeks som stivner med det samme de kommer ut av ovnen.
Pensle med litt smeltet sjokolade.
Dryss på popping candy.
Stjernene serveres ved siden av eller brukes til å dekorere desserten.
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Maiboller 2024

Maimåned er rett rundt hjørnet og jeg har...

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...