Sjokolademousse med mørk Toblerone

Sjokolademousse med mørk Toblerone

Picture

Hva liker han aller best?

Søndag er det farsdag, og jeg hadde tenkt å bake den vanlige bløtkaka. Men så begynte jeg å tenke. Hva er det han EGENTLIG liker best? 
Jo, egentlig liker han aller best lys sjokolade. Men jeg hadde bare en diger mørk Toblerone i skapet, så da ble den en enkel, mørk sjokolademousse, laget på vaniljesaus. På søndag lager jeg en ny porsjon, bare til far. Med lys sjokolade :) 

Denne holder til ca. 6 porsjoner (mektige saker..)

Mørk sjokolademousse

2,5 dl ferdig vaniljesaus
1.5 plater gelatin
190 g mørk eller lys sjokolade
2.5 dl kremfløte som du pisker til slapp krem

Slik gjør du: 
1. Legg gelatin i bløt mens du kokervaniljesaus. Klem ut vannet av gelatinen og rør den inn i den varme sausen.
3. Hakk sjokoladen i biter og smelt over vannbad eller i mikro. Hell vaniljesausen over (pass på at saus er har omtrent samme temperatur som sausen/ er litt varmere enn sjokoladen. Hvis ikke stivner sjokoladen). Rør til sjokoladen er helt blandet inn. 
4. Pisk kremfløten slapp og vend inn i sjokoladerøren. Hell i porsjonsglass og sett kjølig frem til den skal spises. 

Picture

Picture

Toblerone smakte veldig godt i denne moussen, men bruk gjerne vanlig mørk – eller lys sjokolade. 
Picture

Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits