Sjokoladepai med kaffesmak

Sjokoladepai med kaffesmak

Picture

Espresso-terte for sjokoladeelskere

Kaffe og sjokolade i en himmelsk kombinasjon. Bringing back London memories.  
Denne oppskriften har jeg latt ligge i snart tjue år, men den dukket opp i bevisstheten denne helgen, ettersom jeg var i London. Mimiringen tok kraftig overtak, kan du si. Oppskriftboka fra mitt opphold på London-hotellet, The Dortchester, ble tatt frem igjen, bare for å finne den derre espressokaka jeg hadde så sterke minner om.

Og jada, kaka er god, akkurat som jeg husket den, men den er veldig, veldig mektig! Jeg brukte en 70% sjokolade, og det ble kanskje i kraftigste laget. Mange syntes skarp sjokolade sammen med kraftig kaffe-smak en god kombinasjon. Hver sin smak. Personlig tror jeg en sjokolade som ikke har et så høyt kakao-innhold vil gjøre den mer spisevennlig for den yngre garde.

Først må du lage mørdeig!
Kle en pai-form eller en springform med mørdeig  ca. 26-28 cm.

Espresso-terte
200 g smør
100 g (1 dl) espressokaffe (flytende, altså) Har du ikke espressokaffe, lag 1 dl knalllll-sterk kaffe.
80 g sukker
225 g mørk sjokolade
4 egg
120 g malte hasselnøtter

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Smelt smør sammen med sjokolade og kaffe.
3. Bland sammen de to massene og vend inn nøtter til slutt.
4. Helles i formen og stekes i ca. 25 minutter på 180 grader. 
 

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Skrevet på21:32, 22. november 2015

    Har lyst til å prøve espresso-terte. Går det greit om den lages dagen før den skal serveres?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på22:03, 22. november 2015

      Det går kjempefint Ellinor!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...