Sjokoladepai med kaffesmak

Sjokoladepai med kaffesmak

Picture

Espresso-terte for sjokoladeelskere

Kaffe og sjokolade i en himmelsk kombinasjon. Bringing back London memories.  
Denne oppskriften har jeg latt ligge i snart tjue år, men den dukket opp i bevisstheten denne helgen, ettersom jeg var i London. Mimiringen tok kraftig overtak, kan du si. Oppskriftboka fra mitt opphold på London-hotellet, The Dortchester, ble tatt frem igjen, bare for å finne den derre espressokaka jeg hadde så sterke minner om.

Og jada, kaka er god, akkurat som jeg husket den, men den er veldig, veldig mektig! Jeg brukte en 70% sjokolade, og det ble kanskje i kraftigste laget. Mange syntes skarp sjokolade sammen med kraftig kaffe-smak en god kombinasjon. Hver sin smak. Personlig tror jeg en sjokolade som ikke har et så høyt kakao-innhold vil gjøre den mer spisevennlig for den yngre garde.

Først må du lage mørdeig!
Kle en pai-form eller en springform med mørdeig  ca. 26-28 cm.

Espresso-terte
200 g smør
100 g (1 dl) espressokaffe (flytende, altså) Har du ikke espressokaffe, lag 1 dl knalllll-sterk kaffe.
80 g sukker
225 g mørk sjokolade
4 egg
120 g malte hasselnøtter

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Smelt smør sammen med sjokolade og kaffe.
3. Bland sammen de to massene og vend inn nøtter til slutt.
4. Helles i formen og stekes i ca. 25 minutter på 180 grader. 
 

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

2 Kommentarer
  • Skrevet på21:32, 22. november 2015

    Har lyst til å prøve espresso-terte. Går det greit om den lages dagen før den skal serveres?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på22:03, 22. november 2015

      Det går kjempefint Ellinor!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits