Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Sjokoladepai med kaffesmak

Sjokoladepai med kaffesmak

Picture

Espresso-terte for sjokoladeelskere

Kaffe og sjokolade i en himmelsk kombinasjon. Bringing back London memories.  
Denne oppskriften har jeg latt ligge i snart tjue år, men den dukket opp i bevisstheten denne helgen, ettersom jeg var i London. Mimiringen tok kraftig overtak, kan du si. Oppskriftboka fra mitt opphold på London-hotellet, The Dortchester, ble tatt frem igjen, bare for å finne den derre espressokaka jeg hadde så sterke minner om.

Og jada, kaka er god, akkurat som jeg husket den, men den er veldig, veldig mektig! Jeg brukte en 70% sjokolade, og det ble kanskje i kraftigste laget. Mange syntes skarp sjokolade sammen med kraftig kaffe-smak en god kombinasjon. Hver sin smak. Personlig tror jeg en sjokolade som ikke har et så høyt kakao-innhold vil gjøre den mer spisevennlig for den yngre garde.

Først må du lage mørdeig!
Kle en pai-form eller en springform med mørdeig  ca. 26-28 cm.

Espresso-terte
200 g smør
100 g (1 dl) espressokaffe (flytende, altså) Har du ikke espressokaffe, lag 1 dl knalllll-sterk kaffe.
80 g sukker
225 g mørk sjokolade
4 egg
120 g malte hasselnøtter

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Smelt smør sammen med sjokolade og kaffe.
3. Bland sammen de to massene og vend inn nøtter til slutt.
4. Helles i formen og stekes i ca. 25 minutter på 180 grader. 
 

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Skrevet på21:32, 22. november 2015

    Har lyst til å prøve espresso-terte. Går det greit om den lages dagen før den skal serveres?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på22:03, 22. november 2015

      Det går kjempefint Ellinor!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...