Din handlekurv er nå tom!
Smuldrepai med eple og dulce de leche
Epler, knas og karamell. Nam!
500 g skrelte epler
50 g hvetemel
50 g havregryn
75 g smør
0.5 ts kanel
2 ts vaniljesukker1 boks karamelliserte melkekrem (dulce de leche)
Her ser du hvordan du kan lage dulche de leche av søtet kondensert melk
Slik gjør du:
1. Skrell epler – legg de i vann med litt sitronsaft så blir de ikke så lett brune.
2. Bland sammen vaniljesukker, kanel, havregryn og mel.
2. Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret, så ikke bland for godt.
3. Ha eplene i en form.
4. Smør på karamellkrem, så mye du selv ønsker. Jeg brukte trekvart boks.
5. Dryss smuldredeigen over.
6. Stekes på 180 grader over/ undervarme. i ca. 30 – 50 minutter (avhenger av om formen du bruker er vid eller smal, som min) til eplene er møre og toppingen har en gyllen farge. Setter du på varmluft vil det gå raskere. Satte på grill-elementet i ovnen de siste fem minuttene.
7. Serveres lun med is eller vaniljesaus.
|
|