Din handlekurv er nå tom!
Snickersrullekake
Saftig og myk sjokoladerullekake med karamell, sjokolade og peanøtter
I mitt hode satte jeg sammen en kake etter min gane. En kake som sier: SNICKERS! En rullekake (selvfølgelig, haha!). Rullekake er jo kraftig undervurdert etter min mening, og denne er laget på enklest mulig måte.
Rullekakeoppskriften er enkel, og jeg lagde en med tre egg. Har du liten langpanne – bruk tre egg. Ellers kan du fint bruke fire egg. Da blir kaka litt tykkere (lettere å rulle). Du finner oppskrift lenger ned på siden.
Inni (og oppå) har jeg brukt en sjokoladeganache, en karamellsaus og hakka peanøtter. Har også strødd 3-4 salte kjeks + hakka peanøtter på bunnen før den ble stekt. Ikke bli fristet til å dynge på med peanøtter, hverken på bunnen, eller inni kaka. Da blir det fort altfor mye – nøttene og saltet tar over. Totalt har jeg brukt ca. 60-80 gram peanøtter til denne kaka (30 gram på bunnen, 30 gram inni og ca. 20 gram på toppen til pynt).
Testpanelet rundt bordet var enige: Denne var helt himmelsk! Den ligner litt på Firkløverkake, sa sønnen min. Det har han helt rett i. Den går faktisk rett inn i min topp-liste over digge sjokoladekaker.
Til langpanne 47cm x 37 cm (utvendig mål) eller større
4 egg
100 g sukker
80 g hvetemel
20 g kakao
1 ts bakepulver
Til langpanne 35 cm x 40 cm (utvendig mål) eller mindre
3 egg
75 g sukker
1 ts bakepulver
60 g hvetemel
15 g kakao
I tillegg: ca. 30 g hakka salte peanøtter og 3-4 knuste salte kjeks
Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis
2. Sikt mel, kakao og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
3. Stryk ut på en bakeplate kledd med bakepapir. Pass på å få jevn tykkelse. Dryss på peanøtter og grovknust kjeks.
4. Stek på temperatur 220 grader, steketid: ca. 7-10 minutter
5. Legg den ferdigstekte bunnen på et papir. (Noen ganger er det lettere å rulle kaken når papiret er strødd med sukker, men jeg bruker aldri sukker selv). Fjern papiret på bunnen.
Sjokoladeganache
150 g lys sjokolade (bruk mørk om du liker det best)
0.5 dl kremfløte
50 g smør
Smelt sjokolade, fløte og smør sammen og rør til en glatt masse. Du kan smelte, enten over vannbad eller i mikro-ovn. Velger du å smelte i en kjele, vær forsiktig med varmen, det skal ikke bli for varmt.
Karamellsaus
1 dl sukker
1 dl fløte
2 ss smør
1 -2 ss lys eller mørk sirup
ca. 50 g lys sjokolade (har du firkløver passer det fint også)
Ha alle ingrediensene i en kjele. Rør godt mens det koker. Massen skal kokes til den får sauskonsistens. (Jeg kokte min på ca. 7-10 minutter)
Slik lager du snickersrullekaka
1. Lag bunnen. Husk å drysse på ca. 30 gram hakka peanøtter og noen knuste salte kjeks. Stek i 7-10 minutter midt i ovnen. Avkjøl (legg gjerne et rent håndkle over den).
2. Kok karamellsaus. La den avkjøle til romtemperatur.
3. Smelt sjokolade med smør og fløte (ganache). Avkjøl til romtemperatur.
4. Stryk først på sjokoladeganache (la det bli litt igjen til å pynte kaken til slutt)
5. Ha på karamellsaus (la det bli litt igjen til å pynte kaken til slutt).
6. Dryss på ca. 30 gram hakka peanøtter.
7. Rull kaken sammen – pakk papiret stramt rundt og sett i kjøleskap til den har «satt» seg.
8. Rull kaken ut av papiret. Ha på resten av karamellsausen og sjokoladeganachen (er de blitt stive og kalde kan de varmes litt for å fås rennende igjen). Server og nyt!
|
|
Lene
Denne ser utrolig god ut! Kan den lages dagen før og oppbevares i kjøleskap?
Konditor-elin
Ja, uten problem. Jeg har hatt min på benken i fire dager – like god (trenger ikke kjøling)
Ingvill
Kan den fryses?
Konditor-Elin
Går fint!
Veslemøy
Skal kakebunnen vær helt avkjølt før man smører på sjokoladen og karamellen? 🙂
Elin Krem.no
Ja 🙂