Stor sjokoladekake i langpanne kalt Kvikk-lunch-kake

Stor sjokoladekake i langpanne kalt Kvikk-lunch-kake

Picture

Klassisk langpannekake til hverdag og fest

For få dager siden sto jeg i et skolekjøkken og trillet marsipan sammen med klassen sønnen til min. Da kom jeg på at der, i det samme kjøkkenet bakte jeg engang  en kake som het Kvikk-lunch-kake. Hjem og rote i oppskrifter. Der var den! Navnet på kaka er fullstendig misvisende, den har lite med den høy-aktuelle påskesjokoladen å gjøre, men hva gjør vel det? Her har du nemlig den ultimate, store langpanne-kaka som like gjerne kan bakes til dugnad som til fest.  
Jeg har flere andre gode lanpanne-oppskrifter på bloggen også! Som for eksempel denne, litt konfektaktige, men LAVE langpannesjokoladekaken, eller denne litt luftigere varianten jeg har brukt til barnebursdag – Klovnekaken. 

Oppskriften er opprinnelig i kopper, men det er ikke særlig presist, derfor har jeg laget den om til desiliter-mål. Reduserte sukkermengden noe (det var opprinnelig nesten 6 dl sukker..) 

Kvikk-lunch-kake
4 egg
4 dl sukker
2 dl melk
5 1/2 dl mel
300 g smeltet smør/margarin
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
4 ss kakao

Glasur:
3 ss smør
4 ss kaffe
200g melis
1-2 ss kakao

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis
2. Sikt det tørre sammen og tilsett vekselvis med smeltet smør
3. Rør inn melken til slutt.
4. Stekes i langpanne (42×29 cm) på 180 grader 25-30 minutter. 
  

Picture

Picture

Første bildet viser kaka før den gikk i ovnen. Vi fikk lyst på et lite lag med krem i midten også, så når kaka var avkjølt tok jeg en stor kniv og delte den i to. Det er kanskje lettere sagt enn gjort for. Jeg har gjort dette før, men advarer – det er ikke lett å få av «lokket» uten å ødelegge kaka. Du velger selv – godt blir det uansett enten kremen er i midten eller bare på toppen. 

Picture

16 Kommentarer
  • Maja
    Svar
    Skrevet på14:39, 29. april 2014

    Ååå slike langpannekaker «samler» jeg på. Jeg har mange gode oppskrifter på lager. 🙂 har du hørt om Saupkake? Det er en oppskrift jeg har fått fra min svigermor som bor på Vestlandet. Den er supergod også etter 2-3 dager.
    Blir best i langpanne som har et slikt lokk til å sette på, fordi den er litt mindre en tradisjonell langpanne.
    Bunn:
    3 egg + 7,5 dl sukker piskes til eggedosis
    7,5 dl kefir
    10 dl hvetemel
    2 dl smeltet smør
    2,5 ts kanel
    2,5 ts natron
    Stekes i langpanne 175 grader 35-40 minutter.
    Glasur:
    400 gram melis
    3 ts vanilijesukker
    3 ss kakao
    7 ss kaffe
    7 ss smeltet smør
    Glasuren smøres på på lunken kake.

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på15:19, 29. april 2014

    TAKK for at du deler, Maja!

  • elisa
    Svar
    Skrevet på02:38, 18. mai 2014

    det skal vera vaniljesukker i glasuren, har bakt den uten og den smakte ikkje så godt denne gonga!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på05:20, 18. mai 2014

      Det kan du godt ha i Elisa – det blir bare godt 😉

  • christian
    Svar
    Skrevet på18:55, 5. juni 2014

    denne var kjempe bra:)

  • Anne
    Svar
    Skrevet på11:00, 6. juni 2014

    Høres ut som en fantastisk formkake-oppskrift.
    Lurte bare på noen ting, hva er det beste tipset for og hindre en tørr kake eller en kake som blir rå i midten?
    Har du en god grunnoppskrift på marmorkake?

  • Kristbjørg Dale Bolstad
    Svar
    Skrevet på10:12, 24. mars 2015

    Har nesten make oppskrift etter min farmor! Om man vil ha et lag glasur inni kaka, er det jo berre å dele den i firkanter først, før man deler den på midten. Mykje enklere å håndtere! Men eg syns kaka blir best om man har på glasuren når kaka er varm, for da trekker den litt nedi! 😉

  • Tove Nicolaysen
    Svar
    Skrevet på07:58, 31. mars 2015

    Hele familiens favorittkake! Og deilig med glutenfritt mel også. Jeg pleier å bruke bakepapir, snu den over på rist og trekke bakepapiret av. Deretter tar jeg på glasuren. Den trekker nedi og gir enda saftigere kake.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:31, 31. mars 2015

      Hørtes nyyydelig ut Tove 🙂

  • Tommy H
    Svar
    Skrevet på06:57, 4. april 2015

    Veldig god sjokoladekake! Eneste dumme var at vi måtte doble glasuren slik at vi fikk nok til å dekke hele kaka, dette gjorde at toppen ble litt oppskrapet.

  • Aina
    Svar
    Skrevet på10:05, 27. oktober 2015

    Hei. Jeg må bare komme med en ide jeg fikk en gang, det gikk opp et lys for meg..
    Mamma bakte alltid denne kaken til oss da vi var små, vår favoritt i bursdagene!Og jeg husker jeg reagerte også på hvorfor den het kvikk-lunsj-kake. Nå har jeg bakt denne en del selv også, til mine barns bursdager, og plutselig så skjønte jeg navnet!
    Det er jo en kvikk lunsj-kake. Altså, en sånn kake man mikser sammen til et besøk, har i fryseren hvis man får «lunsjbesøk» osv.. Er ikke det sannsynlig? Hihi, bare en tanke jeg fikk :p
    fin blogg! 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:11, 27. oktober 2015

      Slett ikke umulig, Aina. Jeg har også lurt på hvor navnet kommer fra, og heller nok til din teori. Takk for skryt 🙂

  • Maria
    Svar
    Skrevet på06:56, 27. mars 2017

    Hei!
    Dette er en god, gammel klassiker.
    For å få den perfekt på smak tilsetter man 20 dråper romessens i kakerøra og 10 dråper i fyllet. Det skal også være vaniljesukker i fyllet.

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på12:07, 27. mars 2017

    Hver sin smak, Maria 🙂 Kan styre unna de 20 dråpene i røra, kjenner jeg, men takk for tips. Helt sikkert noen som liker!

  • Laila
    Svar
    Skrevet på20:49, 30. april 2017

    Brukte 3 dl sukker og dobbel fyll, så ble denne knallgod bursdagskake. Var mer enn søt nok det.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:12, 1. mai 2017

      Ja, det er ingen ting i veien får å redusere sukkermengde. Gjør det ofte selv, særlig når det er søt krem i midten også.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits