Suksessterte

Suksessterte

Bilde

Suksessterte er en av de aller mest populære oppskriftene på krem.no gjennom tidene. En svært mektig kake som gjerne kan fryses ned porsjonsvis.
Bilde

Stivpisk eggehviter med melis og vend inn malte mandler. Jeg hadde ikke nok mandler og brukte ca. halvparten hasselnøtter.
Bilde

Bruk en form som er 26 (du kan også bruke 28 cm). Stek på ca. 175 grader i en en halv time.
Hva skal man bruke de ekstra eggehvitene til?
Tja. marengs kanskje?
Suksessterte

Bunn:
Eggehviter 4 stk
Melis 150g
Malte mandler 150g
Bakepulver 1/2 ts

Krem:
Eggeplommer 6 stk
Sukker 150g
Fløte 2 dl
Vaniljesukker 1 1/2 ts
Meierismør 150g

Slik gjør du:
1. Stivpisk eggehviten med melis som has i litt etter litt.
2. Vend inn malte mandler og bakepulver. Stekes i springform 26 cm
Ovnstemperatur: 175 grader
Steketemperatur: ca.30 min.

Krem:
Bland eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og kok det opp under svak varme. Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Kremen skal tykne og skal såvidt boble. For mye koking vil gjøre at den skiller seg. Avkjøl kremen noen timer. Pisk opp det romtempererte smøret og bland inn eggekremen. (Den kokte kremen og smøret skal begge ha romtemperatur når det piskes sammen). Kremen fordeles utover kaken og dekoreres med for eksempel smeltet sjokolade.

Bilde

For å koke kremen må du ha eggeplommer, sukker, vaniljesukker og fløte i en kjele.
Bilde

Når du skal koke denne kremen må du passe på så det ikke blir eggerøre! Kok opp under svak varme, og dra den av plata så snart den har boblet et par ganger. Den skal være som tykk saus i konsistens. Avkjøl!
Bilde

60 Kommentarer
  • Skrevet på19:01, 14. mai 2016

    Mandelbunn null stress, der har jeg min egen oppskrift, men suksessterte krem har vært pyton for min del, helt til jeg snublet over denne oppskriften og endelig blir den helt perfekt. TAKK!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:11, 15. mai 2016

      Værsågod. Så flott!

  • Ingrid
    Svar
    Skrevet på15:13, 15. mars 2017

    Hei, hvordan vil det være å bytte ut vaniljesukker med vaniljestang?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:58, 15. mars 2017

      Det går helt nydelig. Bruk en halv eller en hel stang (smak deg frem)

  • Lurer
    Svar
    Skrevet på10:00, 9. juli 2017

    Hei. Hvor lenge er denne holdbar i fryseren?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:56, 9. juli 2017

      3 måneder – minst. Pakkes godt inn i plast.

  • Wenche
    Svar
    Skrevet på19:39, 23. oktober 2017

    Skal bunnen stekes ved nederste rille?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på21:34, 23. oktober 2017

      Midt i, eller et hakk ned i ovnen.

      • Wenche Laukholm
        Svar
        Skrevet på09:05, 25. oktober 2017

        Tusen takk for svar👍😊

  • Sara
    Svar
    Skrevet på00:48, 19. desember 2017

    Jeg eier kun en 20cm eller 16cm form, hvordan kan jeg justere ingrediensene?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på11:36, 19. desember 2017

      Lag 2 eller 3 mandelbunner (gang opp oppskriften en halv gang) og lag en kake med 2 lag krem + et lag på toppen.

      • Sara
        Svar
        Skrevet på19:10, 19. desember 2017

        Jeg tenkte jeg heller skulle lage en liten kake (jeg er en person), men vet ikke hvordan jeg skal kutte ned? Skal jeg halvere fra 26 cm eller?🤔

      • Konditor-Elin
        Svar
        Skrevet på21:04, 19. desember 2017

        Hei igjen, Sara -da kan du halvere hele oppskriften, både bunn og krem.

  • Wenche
    Svar
    Skrevet på08:32, 26. februar 2018

    Var det slik at denne kaka kunne fryses med krem?Går det da bra å fryse den i en Tupperwareboks?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:09, 26. februar 2018

      Ja, går helt fint.

      • Wenche
        Svar
        Skrevet på09:12, 26. februar 2018

        Tusen takk for raskt svar😊

  • Nina
    Svar
    Skrevet på10:48, 24. april 2018

    Jeg vil gjerne prøve å lage denne kaken i stor langpanne. Men hva blir oppskriften da? Holder det å doble den?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:54, 24. april 2018

      Hvor stor er stor langpanne? Jeg tror kanskje det holder å gange den den opp en halv gang…

  • Therese
    Svar
    Skrevet på12:54, 26. april 2018

    Hvor lenge holder dette fyllet seg i kjøleskapet?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:00, 26. april 2018

      Kremen vil holde seg en uke, minst.

  • Rebecca Lucero Kiis
    Svar
    Skrevet på20:31, 18. mars 2019

    Fryser du kajen med kremen på?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på09:39, 19. mars 2019

      Ja!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits