Suksessterte

Suksessterte

Bilde

Suksessterte er en av de aller mest populære oppskriftene på krem.no gjennom tidene. En svært mektig kake som gjerne kan fryses ned porsjonsvis.
Bilde

Stivpisk eggehviter med melis og vend inn malte mandler. Jeg hadde ikke nok mandler og brukte ca. halvparten hasselnøtter.
Bilde

Bruk en form som er 26 (du kan også bruke 28 cm). Stek på ca. 175 grader i en en halv time.
Hva skal man bruke de ekstra eggehvitene til?
Tja. marengs kanskje?
Suksessterte

Bunn:
Eggehviter 4 stk
Melis 150g
Malte mandler 150g
Bakepulver 1/2 ts

Krem:
Eggeplommer 6 stk
Sukker 150g
Fløte 2 dl
Vaniljesukker 1 1/2 ts
Meierismør 150g

Slik gjør du:
1. Stivpisk eggehviten med melis som has i litt etter litt.
2. Vend inn malte mandler og bakepulver. Stekes i springform 26 cm
Ovnstemperatur: 175 grader
Steketemperatur: ca.30 min.

Krem:
Bland eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og kok det opp under svak varme. Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Kremen skal tykne og skal såvidt boble. For mye koking vil gjøre at den skiller seg. Avkjøl kremen noen timer. Pisk opp det romtempererte smøret og bland inn eggekremen. (Den kokte kremen og smøret skal begge ha romtemperatur når det piskes sammen). Kremen fordeles utover kaken og dekoreres med for eksempel smeltet sjokolade.

Bilde

For å koke kremen må du ha eggeplommer, sukker, vaniljesukker og fløte i en kjele.
Bilde

Når du skal koke denne kremen må du passe på så det ikke blir eggerøre! Kok opp under svak varme, og dra den av plata så snart den har boblet et par ganger. Den skal være som tykk saus i konsistens. Avkjøl!
Bilde

64 Comments
  • Posted at 19:01, 14. May 2016

    Mandelbunn null stress, der har jeg min egen oppskrift, men suksessterte krem har vært pyton for min del, helt til jeg snublet over denne oppskriften og endelig blir den helt perfekt. TAKK!

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 08:11, 15. May 2016

      Værsågod. Så flott!

  • Ingrid
    Reply
    Posted at 15:13, 15. March 2017

    Hei, hvordan vil det være å bytte ut vaniljesukker med vaniljestang?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 15:58, 15. March 2017

      Det går helt nydelig. Bruk en halv eller en hel stang (smak deg frem)

  • Lurer
    Reply
    Posted at 10:00, 9. July 2017

    Hei. Hvor lenge er denne holdbar i fryseren?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 10:56, 9. July 2017

      3 måneder – minst. Pakkes godt inn i plast.

  • Wenche
    Reply
    Posted at 19:39, 23. October 2017

    Skal bunnen stekes ved nederste rille?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 21:34, 23. October 2017

      Midt i, eller et hakk ned i ovnen.

      • Wenche Laukholm
        Reply
        Posted at 09:05, 25. October 2017

        Tusen takk for svar👍😊

  • Sara
    Reply
    Posted at 00:48, 19. December 2017

    Jeg eier kun en 20cm eller 16cm form, hvordan kan jeg justere ingrediensene?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 11:36, 19. December 2017

      Lag 2 eller 3 mandelbunner (gang opp oppskriften en halv gang) og lag en kake med 2 lag krem + et lag på toppen.

      • Sara
        Reply
        Posted at 19:10, 19. December 2017

        Jeg tenkte jeg heller skulle lage en liten kake (jeg er en person), men vet ikke hvordan jeg skal kutte ned? Skal jeg halvere fra 26 cm eller?🤔

      • Konditor-Elin
        Reply
        Posted at 21:04, 19. December 2017

        Hei igjen, Sara -da kan du halvere hele oppskriften, både bunn og krem.

  • Wenche
    Reply
    Posted at 08:32, 26. February 2018

    Var det slik at denne kaka kunne fryses med krem?Går det da bra å fryse den i en Tupperwareboks?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 09:09, 26. February 2018

      Ja, går helt fint.

      • Wenche
        Reply
        Posted at 09:12, 26. February 2018

        Tusen takk for raskt svar😊

  • Nina
    Reply
    Posted at 10:48, 24. April 2018

    Jeg vil gjerne prøve å lage denne kaken i stor langpanne. Men hva blir oppskriften da? Holder det å doble den?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 10:54, 24. April 2018

      Hvor stor er stor langpanne? Jeg tror kanskje det holder å gange den den opp en halv gang…

  • Therese
    Reply
    Posted at 12:54, 26. April 2018

    Hvor lenge holder dette fyllet seg i kjøleskapet?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 13:00, 26. April 2018

      Kremen vil holde seg en uke, minst.

  • Rebecca Lucero Kiis
    Reply
    Posted at 20:31, 18. March 2019

    Fryser du kajen med kremen på?

    • Elin Krem.no
      Reply
      Posted at 09:39, 19. March 2019

      Ja!

  • Elin Hermansen
    Reply
    Posted at 11:12, 13. June 2019

    Hei! Jeg laget en suksessterte i går som jeg puttet i fryseren. Skal serveres i barnedåp på søndag..Vil kremen tape seg? Vurdere å lage ny på lørdag….

    • Elin Krem.no
      Reply
      Posted at 11:28, 13. June 2019

      Nei! Ikke i det hele tatt.

  • Åse
    Reply
    Posted at 20:36, 18. February 2020

    Hei, Elin!
    Testlaget denne kaka tidligere i dag, siden jeg skal lage en ny en som skal bli servert til helgen. Bunnen ble knallbra, men kremen ser rett og slett ikke ut… først så vet jeg at ikke var flink nok til å følge med på kremen når den skulle bli kokt opp, men den så helt fin ut. Satt denne i kjøleskapet og tok den ut på benken en time før jeg skulle gjøre den ferdig. Problemet kom når jeg tok i romtemperert meierismør. Så da at kremen ble litt klumpete, og skilte seg (klumpene var ikke smør). Har du noen tips? Kanskje jeg må varme smøret litt mer? Blandet det sammen med håndmikser, kanskje det var det? Eller kanskje den har kokt litt for mye. Har du noen ide?

    • Elin Krem.no
      Reply
      Posted at 17:53, 20. February 2020

      Bare bland alt sammen med en håndmikser i en maskin med visp, så burde det gå bra. Selv med litt klumper.

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website