Suksessterte
Bunn:
Eggehviter 4 stk
Melis 150g
Malte mandler 150g
Bakepulver 1/2 ts
Krem:
Eggeplommer 6 stk
Sukker 150g
Fløte 2 dl
Vaniljesukker 1 1/2 ts
Meierismør 150g
Slik gjør du:
1. Stivpisk eggehviten med melis som has i litt etter litt.
2. Vend inn malte mandler og bakepulver. Stekes i springform 26 cm
Ovnstemperatur: 175 grader
Steketemperatur: ca.30 min.
Krem:
Bland eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og kok det opp under svak varme. Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Kremen skal tykne og skal såvidt boble. For mye koking vil gjøre at den skiller seg. Avkjøl kremen noen timer. Pisk opp det romtempererte smøret og bland inn eggekremen. (Den kokte kremen og smøret skal begge ha romtemperatur når det piskes sammen). Kremen fordeles utover kaken og dekoreres med for eksempel smeltet sjokolade.
Bente
Mandelbunn null stress, der har jeg min egen oppskrift, men suksessterte krem har vært pyton for min del, helt til jeg snublet over denne oppskriften og endelig blir den helt perfekt. TAKK!
Konditor-Elin
Værsågod. Så flott!
Ingrid
Hei, hvordan vil det være å bytte ut vaniljesukker med vaniljestang?
Konditor-Elin
Det går helt nydelig. Bruk en halv eller en hel stang (smak deg frem)
June stornes
Denne suksess terte ble ikke med skarp gul farge, etter vi tilsatte smørret bke den hvit gul og smaken fordvant. Å dette skulle være en dåpskake. Ikke fornøyd
Elin Krem.no
Det var jo synd at du ikke ble fornøyd. At kremen blir lysere når du pisker den er helt naturlig. Kanskje du heller ville laget en kake med gul, rennedne krem? Sånn er ikke denne suksessterten.
Lurer
Hei. Hvor lenge er denne holdbar i fryseren?
Konditor-Elin
3 måneder – minst. Pakkes godt inn i plast.
Wenche
Skal bunnen stekes ved nederste rille?
Konditor-Elin
Midt i, eller et hakk ned i ovnen.
Wenche Laukholm
Tusen takk for svar👍😊
Sara
Jeg eier kun en 20cm eller 16cm form, hvordan kan jeg justere ingrediensene?
Konditor-Elin
Lag 2 eller 3 mandelbunner (gang opp oppskriften en halv gang) og lag en kake med 2 lag krem + et lag på toppen.
Sara
Jeg tenkte jeg heller skulle lage en liten kake (jeg er en person), men vet ikke hvordan jeg skal kutte ned? Skal jeg halvere fra 26 cm eller?🤔
Konditor-Elin
Hei igjen, Sara -da kan du halvere hele oppskriften, både bunn og krem.
Wenche
Var det slik at denne kaka kunne fryses med krem?Går det da bra å fryse den i en Tupperwareboks?
Konditor-Elin
Ja, går helt fint.
Wenche
Tusen takk for raskt svar😊
Nina
Jeg vil gjerne prøve å lage denne kaken i stor langpanne. Men hva blir oppskriften da? Holder det å doble den?
Konditor-Elin
Hvor stor er stor langpanne? Jeg tror kanskje det holder å gange den den opp en halv gang…
Therese
Hvor lenge holder dette fyllet seg i kjøleskapet?
Konditor-Elin
Kremen vil holde seg en uke, minst.
Pimwara Christy Wiggen
Hei, jeg tenkte å servere kake i morgen er det greit å lage krem i kveld og sette den i kjøleskapet for å bruke i morgen?
Elin Krem.no
Det går fint, men kremen må romtempereres og piskes opp på nytt.
Rebecca Lucero Kiis
Fryser du kajen med kremen på?
Elin Krem.no
Ja!
Elin Hermansen
Hei! Jeg laget en suksessterte i går som jeg puttet i fryseren. Skal serveres i barnedåp på søndag..Vil kremen tape seg? Vurdere å lage ny på lørdag….
Elin Krem.no
Nei! Ikke i det hele tatt.
Åse
Hei, Elin!
Testlaget denne kaka tidligere i dag, siden jeg skal lage en ny en som skal bli servert til helgen. Bunnen ble knallbra, men kremen ser rett og slett ikke ut… først så vet jeg at ikke var flink nok til å følge med på kremen når den skulle bli kokt opp, men den så helt fin ut. Satt denne i kjøleskapet og tok den ut på benken en time før jeg skulle gjøre den ferdig. Problemet kom når jeg tok i romtemperert meierismør. Så da at kremen ble litt klumpete, og skilte seg (klumpene var ikke smør). Har du noen tips? Kanskje jeg må varme smøret litt mer? Blandet det sammen med håndmikser, kanskje det var det? Eller kanskje den har kokt litt for mye. Har du noen ide?
Elin Krem.no
Bare bland alt sammen med en håndmikser i en maskin med visp, så burde det gå bra. Selv med litt klumper.
Julia Nicolaisen
Hei!
Hvor mange dager før et selskap Kan Kaken lages?
Mvh, Julia
Elin Krem.no
En uke eller to. Oppvevares kjølig. Pakk godt inn.
Heidi Lien Ulimoen
Hei. Bruker du vanlig mandelkvern? Har du en å anbefale da min har gått i stykker? Hilsen Heidi
Elin Krem.no
Bruker foodprocessor /redskapet som følger med stavmikseren.
Britt Mathilassi
Bruker samme oppskrift til Gule bomber 😊
Berit
Sorry, dette er ikke suksessterte, men mandelbunn med gul krem….. Bunnene (2) til suksessterta skal heller ikke lages som til marengs, Så blir litt feil?Og kremen : et kapittel for seg .Den skal ikke piskes opp, da blir det feil konsistens og farge Bruk food processor med kniver.
Elin Krem.no
Ok, hvor har du dette i fra? Dette er suksessterte for meg. De andre variantene med gul, suppete krem kan dere bare ha for meg, haha.