Suksessterte

Suksessterte

Bilde

Suksessterte er en av de aller mest populære oppskriftene på krem.no gjennom tidene. En svært mektig kake som gjerne kan fryses ned porsjonsvis.
Bilde

Stivpisk eggehviter med melis og vend inn malte mandler. Jeg hadde ikke nok mandler og brukte ca. halvparten hasselnøtter.
Bilde

Bruk en form som er 26 (du kan også bruke 28 cm). Stek på ca. 175 grader i en en halv time.
Hva skal man bruke de ekstra eggehvitene til?
Tja. marengs kanskje?
Suksessterte

Bunn:
Eggehviter 4 stk
Melis 150g
Malte mandler 150g
Bakepulver 1/2 ts

Krem:
Eggeplommer 6 stk
Sukker 150g
Fløte 2 dl
Vaniljesukker 1 1/2 ts
Meierismør 150g

Slik gjør du:
1. Stivpisk eggehviten med melis som has i litt etter litt.
2. Vend inn malte mandler og bakepulver. Stekes i springform 26 cm
Ovnstemperatur: 175 grader
Steketemperatur: ca.30 min.

Krem:
Bland eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og kok det opp under svak varme. Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Kremen skal tykne og skal såvidt boble. For mye koking vil gjøre at den skiller seg. Avkjøl kremen noen timer. Pisk opp det romtempererte smøret og bland inn eggekremen. (Den kokte kremen og smøret skal begge ha romtemperatur når det piskes sammen). Kremen fordeles utover kaken og dekoreres med for eksempel smeltet sjokolade.

Bilde

For å koke kremen må du ha eggeplommer, sukker, vaniljesukker og fløte i en kjele.
Bilde

Når du skal koke denne kremen må du passe på så det ikke blir eggerøre! Kok opp under svak varme, og dra den av plata så snart den har boblet et par ganger. Den skal være som tykk saus i konsistens. Avkjøl!
Bilde

60 Kommentarer
  • cecilie G
    Svar
    Skrevet på12:21, 7. mars 2013

    Kjempefin kake og Suksessterte er jo veldig godt : ) Jeg skal lage suksesstertekonfekt til påske og da skal jeg bruke din oppskrift : )

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på14:41, 7. mars 2013

    Veldig godt forslag, Cecilie. Denne kan også lages i langpanne og skjæres i små firkanta små biter, som søte tapas eller som du sier, konfektbiter 🙂

    • Cecilie G
      Svar
      Skrevet på15:13, 7. mars 2013

      Det var jammen meg også en veldig god ide : ) Kanskje jeg skal lage det til årets påskeskirenn : )

  • Marianne
    Svar
    Skrevet på01:16, 21. april 2013

    Hei, kan kaka fryses med krem? På Tine.no står det at den kan fryses uten krem.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på06:48, 21. april 2013

      Hei Marianne. Denne kaka kan fint fryses med krem på 🙂

  • Eli
    Svar
    Skrevet på15:38, 27. april 2013

    Hei. Skal bake kake til bryllup i sommer og må lage noe til laktoseallergiker. Er det mulig å bytte ut kremfløte og smør med laktosereduserte produkter hvis ddet finnes? Tusen takk for svar 🙂

    • Konditor-elin
      Svar
      Skrevet på16:04, 27. april 2013

      Hei! Du kan sikkert lage denne kaka med laktosereduserte ingredienser, men er usikker på om du finner laktosereduserte smør…Her er en blogg som kan gi litt hjelp
      http://www.allergikokken.no/allergi-intoleranse/laktoseintoleranse/dette-kan-du-spise–drikke/

      • Eli
        Svar
        Skrevet på10:40, 10. mai 2013

        Tusen takk for svar 🙂 Bør vel ikke bruke margarin pga smaken, men er en nødløsning 😉

      • Anngunn
        Svar
        Skrevet på09:26, 29. april 2014

        Tin smøret på helt svak varme. Da vil all melk samle seg nederst. Du kan helle fettet forsiktig av, eller la det hele stivne, og etterpå skylle av melka under varmt vann. Dermed har du melkefritt/ laktosefritt meierismør!

      • Konditor-Elin
        Svar
        Skrevet på10:33, 29. april 2014

        Takk for tips Anngunn!

      • Inger J Nilsen
        Svar
        Skrevet på11:14, 9. april 2017

        Bruker Melange uten melk og salt. Vår svigerdatter er laktoseintolerante. Ingen problem med krem heller. Havre eller soya krem. Sjekk at den er vispbar. Dette finnes i alle matvarebutikker nå.

  • Anita Breivik
    Svar
    Skrevet på03:33, 16. mai 2013

    Hei
    Er det mulig å bruke matfløte i kremen, eller må det være kremfløte?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på03:48, 16. mai 2013

      Hei Anita
      Jeg vil tro at det går bra, men har ikke prøvd selv. Dette er en krem som kun skal småkoke (noe matfløte tåler).

      • Anita Breivik
        Svar
        Skrevet på03:52, 16. mai 2013

        Flott, da slipper jeg å springe på butikken! Tusen takk.

  • Maren
    Svar
    Skrevet på06:11, 13. september 2013

    Hei! Jeg har ingen kjøkkenvekt, så jeg lurer på hvor mange dl malte mandler jeg skal ha i. Og skal jeg måle før eller etter at jeg har malt dem?

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på08:32, 13. september 2013

    Hei Maren. ca. 2,5 dl umalte mandler 🙂

  • kristin
    Svar
    Skrevet på10:52, 9. november 2013

    Hei 🙂 Bunnen min ble veldig tynn,ser ut som den har sunket. Hva har jeg gjort feil?

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på03:54, 10. november 2013

    Hei Kristin. Dersom mandlene er for grovt malt kan du oppleve av bunnen faller noe sammen. Det samme kan skje når den er for lite stekt. Det siste her er nok det mest sannsynlige. Håper det ble god allikevel 🙂

  • Anita
    Svar
    Skrevet på12:36, 29. desember 2013

    Hvor lang tid i forveien bør kaka taes opp når den er frosset? Skal servere den på ettermiddagen på nyttårsaften.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:45, 29. desember 2013

      Hei Anita. Den bør tas opp et par timer før den skal spises.

      • Anita
        Svar
        Skrevet på01:18, 30. desember 2013

        Tusen takk for svar. En fortsatt god jul og et godt nyttår til deg.

  • KAKE MONSTER
    Svar
    Skrevet på13:12, 7. januar 2014

    hei tror du det ville funke med en sjokolade bunn, er alergisk mot nøtter ,men elsker den kremen.
    el har du noen andre tips?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:49, 7. januar 2014

      Denne kremen kan du ha på alle slags bunner, det er bare fantasien som setter grenser der 🙂 Kanskje du har en favorittbunn? Passer godt til såvel sjokoladekake som ostekakebunn. Eller kanskje på marengs? Suksesstertekrem er mektige saker, så en bunn som ikke er så kraftig og søt tror jeg kanskje vil egne seg best. Lykke til!

  • Tove
    Svar
    Skrevet på11:17, 15. mai 2014

    Hei:) må mandlene males eller kan man bruke kjøkkenmaskin som hakker de fine på den?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:04, 15. mai 2014

      Hei Tove. jeg bruker bare en kjøkkenmaskin, syntes det bare smaker godt med litt «grov» bunn.

  • Målfrid Høgstavoll
    Svar
    Skrevet på05:59, 28. mars 2015

    Jeg har laget denne kaken og andre ting til laktoseintolerante ved å bruke laktosefri Melange og laktosefri Kremfløte, helt problemfritt. Bl.a hjemmelaget karamellpudding av bl.a. laktosefri kremfløte er nydeleg 🙂

  • Marion
    Svar
    Skrevet på17:00, 13. mai 2015

    Hei:) kan den lages dagen før?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på17:27, 13. mai 2015

      Ja! Null problem 🙂

      • Målfrid Høgstavoll
        Svar
        Skrevet på03:56, 14. mai 2015

        … og skulle du mot formodning få rester av kaken så kan du skjære passe stykker og fryse 🙂

  • KV
    Svar
    Skrevet på14:04, 13. juli 2015

    Knallgod kake med fløyelsmyk krem. Fikk skryt av denne da den ble laget til en konfirmasjon! … For noen kan det bli vel mye krem, så dersom man ønsker et tynt lag med krem tror jeg at kremen vil rekke til to kakebunner…

  • Rikke
    Svar
    Skrevet på14:38, 27. juli 2015

    Hei. Kremen min ble veldig rar.Fulgte oppskriften, men den smakte nesten bare smør. Kan det være pga jeg brukte melange?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:33, 27. juli 2015

      Margarin er bannlyst i denne oppskriften etter min smak. Kan hende det var derfor. Hvis du vil kan du prøve å ta litt mindre smør i, men da blir den mer flytende, Rikke.

  • Randi Reinhoff
    Svar
    Skrevet på12:46, 22. oktober 2015

    Hvordan er det på bruke marengs oppå nøttebunnen, vil den holde seg sprø? Kanskje det er best å legge marengslokket på toppen? Går det an å fryse denne også?Spent på svar, skal bake denne neste uke
    til min mamma som ønsker seg den i sin 90 års dag😄

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på17:43, 22. oktober 2015

      Nøttebunnen er i seg selv en marengsbunn tilsatt nøtter. Forstår deg ikke helt – skal du ha marengs oppå den gule kremen? Det er ikke å anbefale. Denne kaken kan fryses – men ikke med marengslokk.

  • Randi
    Svar
    Skrevet på18:38, 22. oktober 2015

    Ja, vet at det er en slags marengsbunn med nøtter, men tenkte at det var godt med en sprø marengstopping også, uten mandler. Skjønner at det da er bedre å lage en Kvæfjordkake, men tusen takk for raskt svar🙏

  • camilla
    Svar
    Skrevet på12:32, 14. desember 2015

    Sår å rører det gule nå. Hvor lenge ca? Har plata på 2. Livredd at den ikke skal tykne for jeg er vel snart ved kokepunkt. Tykner den ikke Før på slutten? 😀
    Hilsen en som aldri har fått til kremen;)

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:27, 14. desember 2015

      Gikk det bra? La den tykne til du ser den første boblen. Da trekker du kjelen av plata. Er den ikke tilstrekkelig tykk da (altså rennende) rører du på svakere varme til den blir tykkere (uten å koke). Kremen vil også bli litt fastere av å stå til avkjøling i kjøleskap 🙂

  • Randi
    Svar
    Skrevet på22:55, 14. desember 2015

    Kaka ble veldig god, og kremen perfekt! Skal nok lage den flere ganger jeg 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits